Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firmele de partid, contracte de milioane de euro cu Primăria Curtea de Argeș – RMR-ul pesedistului Mihai Badea, un sfert din contractele babane 

Publicat

in

– RMR face lucrari de milioane de euro pentru primărie dar nu e în stare sa termine o lucrare la o clădire cu probleme… istorice
– Panturescu dă un miliard din banii argeșenilor pentru a se promova la Antena 3

In primele 9 luni ale acestui an, primăria Curtea de Arges a făcut un număr de 29 achiziții publice pentru care a plătit milioane de euro. Pe lista oficiala, la o simpla vizualizare, se observa o serie de firma apropiate de PSD, multe dintre acesea patronate de oameni apropiati prea mult de PSD. Cele mai cunoscute ca fiind abonate la banul public sunt Comesad SA si RMR Curtea de Argeș. Precizam ca aceste contracte au fost date fie prin incredintare directă, fie prin procedura simplificată a achizițiilor publice, adică variantele ideale de a nu avea mari opreliști în a ajuta prietenii de partid.

RMR- ul pesedistului badea e campioana – 2 milioane de euro primite de la Primărie

Dacă în cazul Comesad SA nu prea se mai poate adăuga nimic, stiindu-se ca aceasta este un abonat vechi la banul public, suprizele apar, in acest an, cu privire la firma pesedistului Mihai Badea, RMR SA. După ce anul trecut, omul de afaceri amenința că își mută afacerile din oraș, supărat fiind pe Panțurescu, iata că, în 2019, RMR e campioana contractelor cu primaria Curtea de Argeș. Astfel, un sfert din contractele primelor 9 luni ale acestui an au fost adjudecate de RMR SA. Valoarea contractelor este de circa 2 milioane de euro și tocmai aceasta sumă incita anumiti cunoscatori la speculatii. RMR este firma care se plange ca nu poate termina constructia hotelului cui piscina de langa Manastire si, mai mult, termenul de finalizare a expirat de vreun an. Sunt voci care sustin ca ar fi vorba cu situatia imobilului cumparat cu bani grei de magnatul de la RMR. Mai exact, ca nu s-ar fi respectat anumite restrictii impuse de statutul de cladire inclusa in lista monumentelor de arhitectura. Nu ar fi pentru prima data cand RMR culcă legal la pamant o cladire inlcusa pe aceasta lista de obiective istorice, prima reusita fiind casa demolata pentru a face loc unui bloc de locuinte pe Bulevardul Basarabilor. Dar despre RMR si expansiunea acesteia vom reveni in cadrul unui amplu reportaj ancheta.

Selfie cu Panțurescu la doar Antena 3 – firma lui Cornel Lazar a incasat bani grei pentru a promova primarul, nu orasul

O alta firmă care tinde să devină abonată la banul public este cea deținută de omul de afaceri piteșten Cornel Lazăr. Fost șef la partidul „varanului’ infractor Dan Voiculescu și al televiziunii acestuia din Pitesti, Antena 1 si, mai recent, Antena 3. Cornel Lazar, devenit intre timp sef al filialei partidului candidatei Ramona Ioana Bruynseels care are în spate tot pe infractorul Dan Voiculescu, a infiintat in primavara acestui an firma, Media3 Argeș SRL cu care administreaza statia locala Antena 3 Pitesti. Imediat, acesta a și prins cu noua firmă un contract de servicii de publicitate cu primăria condusă de amicul Panțurescu. Valoarea acestuia este de 1 miliard de lei vechi, adica un pic peste 100.000 lei noi. Acum înțelegeți de ce Panțurescu se laudă doar la Antena 3 ? Întrebarea este de cîte ori ați văzut o promovare a orașului regal la Antena 3, căci miliardul s-a dat din banul public. nu din buzunarul lui Panțurescu. Dar despre acest contract puteți afla mai multe in editia online a ziarului și la SUPER TV.
Pe lista celor 29 achiziții publice facute de Primăria Curtea de Argeș mai apar la achițitii directe si Geot Tehno Security, cea care asigura paza la cateva obiective dar si Sobis Solutions din Sibiu deținută de Hans Martin Mueller. În cazul acesteia putem spune că face parte din grupul financiar Sobis in care sunt incluse patru societati importante, completate de minune de investitia facuta la Pastravaria Albota.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Sănătății a făcut un anunț surpriză: Ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi seară, că românii vor putea avea o viaţă ”cvasi-normală” la finalul lunii iulie – începutul lunii august, fiind în continuare importantă păstrarea distanţei fizice. 

Nelu Tătaru a declarat, marţi seară, la B 1 TV că, în ultima săptămână, a continuat scăderea numărului de noi îmbolnăviri din cauza virusului SARS-Cov 2.

”Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…) În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul consideră că românii ar putea avea ”o viaţă cvasi-normală” la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (…) Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a declarat, la B1TV, ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele iar din lunile iulie-august. „Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

Întrebat cum anume vor fi deschise terasele, ministrul a precizat că măsura va fi luată la nivel naţional, cu păstrarea unei distanţe fizice de siguranţă, iar clienţii vor avea acces pe bază de rezervare.

Nelu Tătaru anunţă, de asemenea, controale şi afirmă că este nevoie de precauţie la spaţiile comune din unităţile de alimentaţie publică, respectiv toaletele. În acest context, ministrul a spus că recomandă administratorilor teraselor să asigure dezinfecţia după fiecare client.

”Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor că avem şi un impact asupra numărului de cazuri”, mai susţine ministrul.

Vezi și:Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, reacție după ce moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată: El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba

Publicat

in

De

Traian Băsescu a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache că Marcel Vela,  care a picat o moțiune simplă, marți, în Senat, că Vela și-a făcut treaba pe perioada stării de urgență, dar a făcut și spectacol în fruntea MAI.

”Vela a făcut și mult spectacol. El e un dandy tomnatic, dar și-a făcut treaba. Cred că va rămâne în guvern, și-a asumat ce era de asumat. A lăsat doctorii să vorbească doctorii, a vorbit el despre carantină, când a fost.”, a declarat, marți seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

Vezi și:

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend