Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firmele de partid, contracte de milioane de euro cu Primăria Curtea de Argeș – RMR-ul pesedistului Mihai Badea, un sfert din contractele babane 

Avatar

Publicat

in

– RMR face lucrari de milioane de euro pentru primărie dar nu e în stare sa termine o lucrare la o clădire cu probleme… istorice
– Panturescu dă un miliard din banii argeșenilor pentru a se promova la Antena 3

In primele 9 luni ale acestui an, primăria Curtea de Arges a făcut un număr de 29 achiziții publice pentru care a plătit milioane de euro. Pe lista oficiala, la o simpla vizualizare, se observa o serie de firma apropiate de PSD, multe dintre acesea patronate de oameni apropiati prea mult de PSD. Cele mai cunoscute ca fiind abonate la banul public sunt Comesad SA si RMR Curtea de Argeș. Precizam ca aceste contracte au fost date fie prin incredintare directă, fie prin procedura simplificată a achizițiilor publice, adică variantele ideale de a nu avea mari opreliști în a ajuta prietenii de partid.

STIRI FIERBINȚI

RMR- ul pesedistului badea e campioana – 2 milioane de euro primite de la Primărie

Dacă în cazul Comesad SA nu prea se mai poate adăuga nimic, stiindu-se ca aceasta este un abonat vechi la banul public, suprizele apar, in acest an, cu privire la firma pesedistului Mihai Badea, RMR SA. După ce anul trecut, omul de afaceri amenința că își mută afacerile din oraș, supărat fiind pe Panțurescu, iata că, în 2019, RMR e campioana contractelor cu primaria Curtea de Argeș. Astfel, un sfert din contractele primelor 9 luni ale acestui an au fost adjudecate de RMR SA. Valoarea contractelor este de circa 2 milioane de euro și tocmai aceasta sumă incita anumiti cunoscatori la speculatii. RMR este firma care se plange ca nu poate termina constructia hotelului cui piscina de langa Manastire si, mai mult, termenul de finalizare a expirat de vreun an. Sunt voci care sustin ca ar fi vorba cu situatia imobilului cumparat cu bani grei de magnatul de la RMR. Mai exact, ca nu s-ar fi respectat anumite restrictii impuse de statutul de cladire inclusa in lista monumentelor de arhitectura. Nu ar fi pentru prima data cand RMR culcă legal la pamant o cladire inlcusa pe aceasta lista de obiective istorice, prima reusita fiind casa demolata pentru a face loc unui bloc de locuinte pe Bulevardul Basarabilor. Dar despre RMR si expansiunea acesteia vom reveni in cadrul unui amplu reportaj ancheta.

Selfie cu Panțurescu la doar Antena 3 – firma lui Cornel Lazar a incasat bani grei pentru a promova primarul, nu orasul

O alta firmă care tinde să devină abonată la banul public este cea deținută de omul de afaceri piteșten Cornel Lazăr. Fost șef la partidul “varanului’ infractor Dan Voiculescu și al televiziunii acestuia din Pitesti, Antena 1 si, mai recent, Antena 3. Cornel Lazar, devenit intre timp sef al filialei partidului candidatei Ramona Ioana Bruynseels care are în spate tot pe infractorul Dan Voiculescu, a infiintat in primavara acestui an firma, Media3 Argeș SRL cu care administreaza statia locala Antena 3 Pitesti. Imediat, acesta a și prins cu noua firmă un contract de servicii de publicitate cu primăria condusă de amicul Panțurescu. Valoarea acestuia este de 1 miliard de lei vechi, adica un pic peste 100.000 lei noi. Acum înțelegeți de ce Panțurescu se laudă doar la Antena 3 ? Întrebarea este de cîte ori ați văzut o promovare a orașului regal la Antena 3, căci miliardul s-a dat din banul public. nu din buzunarul lui Panțurescu. Dar despre acest contract puteți afla mai multe in editia online a ziarului și la SUPER TV.
Pe lista celor 29 achiziții publice facute de Primăria Curtea de Argeș mai apar la achițitii directe si Geot Tehno Security, cea care asigura paza la cateva obiective dar si Sobis Solutions din Sibiu deținută de Hans Martin Mueller. În cazul acesteia putem spune că face parte din grupul financiar Sobis in care sunt incluse patru societati importante, completate de minune de investitia facuta la Pastravaria Albota.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI

ACTUAL

Cozmin Gușă spune care sunt rezultatele finale de la Sectorul 1: SIE – 51%, SRI – 31%, STS – 10%

Avatar

Publicat

in

De

Este incredibil ceea ce se întâmplă în lupta pentru Primăria Sectorului 1! Nici până la această oră, n-am aflat cine e noul Primar al Sectorului 1, deși suntem în a treia zi de la încheierea procesului de vot.

Dacă până marți, la ora 12:00, număraseră 95,55% din voturile exprimate în Sectorul 1, cei de la Biroul Electoral Central au raportat, miercuri, la ora 10:30, numărarea a 97,74% din voturi.

STIRI FIERBINȚI

Astfel, au luat naștere o serie de controverse, iar analistul politic Cozmin Gușă, membru PSD, lasă să se înțeleagă, pe pagina de socializare, că lupta se dă, de fapt, în altă parte.

Gușă spune că rezultatele finale la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 sunt: SIE – 51%, SRI – 31%, STS – 10%.

„GLUMA RENUMĂRĂRII. Aproximare corectă!”, este mesajul postat de Cozmin Gușă, care însoțește imaginea de mai jos.

Până miercuri, la ora 10:30, Armand conduce în lupta cu Dan Tudorache, având 40,95% din voturi, după numărarea a 97,74%.

Tudorache are 39,82% și se situează la o difernță de 1,13%, față de Armand.

Vezi și

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

ACTUAL

Călin Popescu Tăriceanu: ‘O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon’

Avatar

Publicat

in

De

Călin Popescu Tăriceanu propune organizarea alegerilor parlamentare în luna martie 2021. Care sunt argumentele liderului ALDE: ”Rămânem într-o democrație participativă și liberă sau lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”

Biroul Electoral Central nu a anunțat, încă, rezultatele finale oficiale ale alegerilor locale 2020, însă discuțiile se mută, încetul cu încetul, către alegerile parlamentare care urmează să aibă loc.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu propune care aceste alegeri parlamentare să fie organizate în luna martie a anului viitor, punctând și 4 puncte de reper care devin argumente forte în favoarea acestei idei. Curtea Constituțională a decis că Parlamentul României stabilește data organizării alegerilor parlamentare, iar liderul ALDE este de părere că fixarea acestei date trebuie să fie prioritară.

STIRI FIERBINȚI

”Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională.

În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021”, notează liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Liderul ALDE prezintă, în mediul online, motivele care l-au determinat să ceară ca alegerile parlamentare să se desfășoare în primăvara anului viitor.

”Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.

O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.

Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.

Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot”.

”Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, relatează Călin Popescu Tăriceanu, notează gândul.ro

Citește și:

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend