Conecteaza-te cu noi

Campulung

Firma SC Straco Grup SRL „agăţată” de DIICOT pentru înregistrarea de facturi false de peste 14 milioane lei

Publicat

in

Unul dintre abonaţii la bani publici, Vlad Vameşu, în calitate de asociat şi administrator al SC Straco Grup SRL, este cercetat în cadrul unui grup infracţional constituit pentru înregistrarea în contabilitatea societăţii a unor facturi false, în sumă de 14.443.879 lei, pentru a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent şi de a reduce cuantumul impozitului pe profit şi dividende, datorate bugetului de stat.straco

Este de subliniat că SC Straco Grup SRL este firma care s-a bucurat de avantajul de a moderniza DN73 Piteşti – Braşov, aceeaşi firmă care a acaparat şi contractul de deszăpezire al respectivului drum naţional.

Într-un comunicat al DIICOT se arată clar modul în care anumite firme, printre care şi SC Straco Grup SRL îşi derulează afacerile cu banul public.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară, din cadrul  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi au pus în executare 8 mandate de aducere, vizând destructurarea  unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, delapidare şi evaziune fiscală, operaţiuni ilicite ce au generat un prejudiciu total de aproximativ 34 milioane de lei.

În fapt, s-a stabilit că în perioada 2011-2014, inculpatul Nedelcu Dragoș, administrator de fapt al SC Nuts Consulting SRL, SC Pathway Adivisors SRL, SC C&D Best Design Concept SRL şi Baicu Marin (administrator de fapt al SC Baicons Impex SRL, SC LGB Transark SRL şi SC Vio Top SRL), Besciu Dan (asociat şi administrator la SC Euroconstruct 98 Trading SRL,Peter Praher şi Josep Horneger, administrator la SC Swietelsky Baugesellschaft Mbh Linz Sucursala București şi SC Swietelsky Construcții Feroviare SRL) au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop obţinerea, prin mijloace frauduloase, unor mari sume de bani, provenite din fonduri publice angajate de companii aflate în portofoliul Ministerului Transporturilor (Compania Naţională de Căi Ferate şi CNADNR), pentru organizarea şi derularea unor achiziţii publice de lucrări de infrastructură feroviară şi rutieră.

Modalitatea de săvârşire a faptelor constă în obţinerea de către membrii grupului infracţional organizat a unor contracte de infrastructură rutieră şi feroviară şi derularea lor în condiţii păgubitoare pentru companiile de stat achizitoare, prin angajarea unor cheltuieli nereale, aparent necesare derulării proiectelor, operaţiuni urmate de transferul unor mari sume de bani, în mod succesiv din conturile companiilor de stat, în conturile societăţilor controlate de inculpaţi, pentru ca în final, aceste sume să fie retrase în numerar sau folosite de inculpaţi în interes personal, pentru achiziţia unor imobile în centrul capitalei sau pentru plata unor vacanţe şi cumpărături de lux.

De asemenea, s-a stabilit faptul că, în perioada 2011-2013 Horpos Alexandru, Horpos Traian şi Vameşu Vlad Ionel, în calitate de asociaţi şi administratori ai SC Straco Grup SRL, au dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unor facturi fiscale emise de SC Activ Invest Construct, administrată de Stancu Sandu, ce atestau operaţiuni nereale, aferente executării lucrărilor proiectului Apă Canal Ilfov, cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent şi de a reduce cuantumul impozitului pe profit şi dividende, datorate bugetului de stat.

În baza acestor documente justificative false s-a  dispus transferul sumei totale de 14.443.879 lei în conturile SC Activ Invest Construct SRL, sumă care ulterior a fost transferată în conturile unor societăţi fantomă şi retrasă în numerar de către membrii grupului infracţional organizat.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Facem precizarea că suspecţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie  şi toate celelalte drepturi procesuale prevăzute de legislaţia în vigoare.”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Manager de Spital din Argeș: „Jurnaliști și peneliști mi-au cerut să le angajez neamurile în Spital !

Publicat

in

De

Managerul suspendat al Spitalului din Câmpulung, Nicolae Alexe, a declarat aseara, in direct, la emisiunea Chestiuni Arzătoare de la SUPER TV că nepotismul e in floare la unitatea spitaliceasca din orașul de sub Mateiaș. Mai mult, după ce a dat exemple ale păinjenisului de nepotisme de acolo si despre angajarile dubioase, unele contra unor sume de bani, Alexe a dezvaluit ca la usa lui s-au perindat și ziariști din presa locală care i-au cerut sa le fie angajate neamurile. ” PSD nu a venit niciodată să facă asta. Au venit ziaristi din Câmpulung care mi-au cerut favoruri, in special sa le angajez anumite neamuri la spital. Si de la PNL au venit sa imi ceara acelasi lucru!”, a declarat Nicolea Alexe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! Plângere penală pe numele prefectului Soare, anunțată de fostul manager al Spitalului Câmpulung

Publicat

in

De

Prezent aseară în studioul emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV, managerul suspendat al Spitalului Municipal Câmpulung, Nicolae Alexe, a lansat o serie de acuzații asupra prefectului de Argeș pe care il vede vinovat, alaturi de o parte a presei, atât de debarcarea sa de la șefia spitalului dar si de problemele din sistemul de sănătate muscelean. Nicolae Alexe a anunțat că va formula și depune plângere penală împotriva prefectului Emanuel Soare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, Nicolae Alexe, va sesiza si Avocatul Poporului privind presupuse ilegalități în luarea deciziilor de către Prefectura Argeș.

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – GUVERNUL LANSEAZA RECLADIREA ROMÂNIEI IN PLINĂ EXPLOZIE DE INFECȚII COVID 19 — SCANDAL MONSTRU PE ȘEFIA SPITALULUI – SUNĂ IN DIRECT la 0348 410 318 ȘI SPUNE-ȚI PĂREREA!

LIVE, CHESTIUNI ARZATOARE – GUVERNUL LANSEAZA RECLADIREA ROMÂNIEI IN PLINĂ EXPLOZIE DE INFECȚII COVID 19 — SCANDAL MONSTRU PE ȘEFIA SPITALULUI – SUNĂ IN DIRECT la 0348 410 318 ȘI SPUNE-ȚI PĂREREA!

Publicată de Profit 24 TV pe Joi, 2 iulie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend