Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firma regelui Cioaba a intrat in faliment REGALITATEA TIGANEASCA IN PERICOL ?

Publicat

in

 METAL NEF ROM SA Sibiu, firmă controlată şi administrată de „regele ţiganilor” Daniel Cioabă, a intrat în faliment, la cererea Fiscului; termenul limită de înscriere la masa credală a fost 5 ianuarie 2015, potrivit antitepari.ro.

– Lichidatorul judiciar Stoia Simantos Silvia a publicat notificarea de deschidere a falimentului pe 30 decembrie 2014, cu doar cinci zile înainte de expirarea termenului de înscriere la masa credală, din care 4 zile erau nelucrătoare; mai mult, a notificat Registrul Comerţului pe 6 ianuarie 2015, la o lună şi jumătate de la sentinţă

– „Regele ţiganilor” Daniel Cioabă mai are experienţa a 3 falimente, în două din cazuri fiind atrasă răspunderea patrimonială a administratorului; în cazul METAL NEF IND SRL, Daniel Cioabă a fost obligat, prin hotărâre judecătorească, la acoperirea unui pasiv de 563.017 lei, din care probabil nu a achitat niciun leu

La data de 20 noiembrie 2014, Tribunalul Sibiu a admis cererea Fiscului din Sibiu şi a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva firmei METAL NEF ROM SA Sibiu (J32/155/2008; CUI 23165172). De asemenea, instanţa a numit în calitate de lichidator judiciar pe Stoia Simantos Silvia (cu sediul profesional în Sibiu, str. Iezer nr.3, et.8, ap. 77, CIF: 20521941, Tel.: 0269441818, e-mailperpetuum_cont@yahoo.com).

Ori intimidat de anvergura afacerii pe care trebuie să o lichideze, ori pentru că nu a considerat de interes subiectul, lichidatorul judiciar a publicat notificarea privind deschiderea procedurii falimentului după mai bine de o lună de la sentinţă, respectiv în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr.22.824/30.12.2014, într-o perioadă în care puţini sunt cei care mai urmăresc cu atenţie astfel de comunicări.

Potrivit notificării, termenul limită de înscriere la masa credală  era 5 ianuarie 2015, tabelul preliminar al creanţelor urmând a fi afişat la 15 ianuarie 2015. Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 5 februarie 2015.

Aşadar, în urma tergiversării publicării notificării, eventualii creditori ai firmei METAL NEF ROM SA aveau la dispoziţie o singură zi lucrătoare pentru a pregăti cererea de înscriere la masa credală şi a o depune, respectiv 5 ianuarie, perioada 31 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015 fiind nelucrătoare.

Ca o dovadă a delăsării sau a incompetenţei lichidatorului, notificarea privind deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată împotriva METAL NEF ROM SA a fost operată în evidenţele Registrului Comerţului abia în data de 6 ianuarie 2015, până atunci firma figurând în funcţiune, deşi trecuse mai bine de o lună şi jumătate de la sentinţa de faliment.

Firmă declarată inactivă de două ori

Societatea METAL NEF ROM SA Sibiu a fost înfiinţată în anul 2008, având ca principal obiect de activitate „Turnarea metalelor neferoase uşoare”. Anul 2011 este singurul pentru care societatea figurează cu bilanţul depus, administratorul societăţii, nimeni altul decât „regele ţiganilor” din România, Daniel Cioabă,considerând, probabil, că ar fi o curată pierdere de vreme să mai depună raportările contabile aşa cum prevede legea.

În consecinţă, societatea METAL NEF ROM SA Sibiu a fost declarată inactivă de două ori. Prima dată, decizia de inactivare emisă de Administraţia Finanţelor Publice Sibiu a fost valabilă începând cu iunie 2009, firma fiind reactivată după un an, în mai 2010.

În luna martie 2014 a fost emisă o nouă decizie de inactivare a societăţii, dar Daniel Cioabă era deja (auto)numit „rege al romilor” din România şi nu-l mai interesa să-şi pună ordine în afaceri.

Conform Registrului Comerţului, Daniel Cioabă deţine 88,8% din capitalul social al firmei METAL NEF ROM SA şi a exercitat şi funcţia de administrator al acesteia, iar diferenţa de 11,2 procente se află în posesia luiRadu Simeria, individ născut în 1985, în Băileşti, Dolj.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Când se redeschid restaurantele

Publicat

in

De

Premierul României, Ludovic Orban, a precizat că din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, decizia în privința deschiderii restaurantelor a fost amânată.

„Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (…) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde, să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor – n.r.). Mai sunt închise competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spaţii închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricţii, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie.

Şi OMS a arătat care sunt tipurile de activităţi, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activităţi şi aceste activităţi sunt în zona roşie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a spus Orban într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea, întrebat dacă ne mai putem aştepta ca restaurantele să fie deschise la 15 iulie.

Orban a amintit că sâmbătă, la ora 9,00, a convocat o conferinţă cu toţi cei implicaţi în lupta anti-COVID.

„Am decretat mobilizare generală, toţi angajaţii care au atribuţii de control vor ieşi din birou, vor efectua controale peste tot unde avem semnale clare că nu se respectă regulile de protecţie, controalele vor fi de severitate maximă. Nu putem să acceptăm să fie puşi în pericol cei 90% dintre românii care respectă regulile de nişte oameni care nu respectă regulile în mod deliberat sau poate ignorând pericolul, poate căzând în capcana propagandei”, a afirmat premierul.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Românii care se vor merge în această țară vor intra imediat în autoizolare pentru 10 zile

Publicat

in

De

Potrivit unui comunicat de presa al MAE: persoanele care se deplasează din România în Norvegia vor fi plasate în autoizolare pentru 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, şi după data de 15 iulie, să fie supuse regimului aplicabil în prezent, adică vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

De asemenea, MAE arată, într-un comunicat transmis AGERPRES, că, potrivit autorităţilor norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcţie de rezidenţa persoanei în cauză, astfel încât cetăţenilor români cu rezidenţă permanentă într-una dintre ţările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă autoizolarea. Lista ţărilor exceptate poate fi consultată pe site-ul www.fhi.no.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 şi + 47 22 558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: + 47 99 153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51923 oslo.mae.ro/ şi www.mae.ro.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend