Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Firma din Curtea de Arges blamata de sute de pitesteni care au ramas ieri fara gaze

Publicat

in

„Ce credeti? Ajung acasă la Rolast în blocul S4 și gazele oprite. Vecinii ,pe scară, spun că mirosea puternic a gaze și au anunțat la deranjamente. Au venit, au oprit gazele la scară,au sigilat contoarele și au plecat!! Citesc seara pe situl d-voastra că a fost o greșeală a celor de la distribuție, stația de la Bascov. Problema este că ne-am pomenit cu o firmă din Curtea de Argeș(????) ,autorizată,care vor să facă ei revizia pentru 120 de lei de apartament. Pai eu am contract cu Engie și pentru revizie. Deci?? Cine are nevoie de bani zilele astea?? De ce să-mi verifice o firmă din Curtea de Argeș gazele și nu serviciul deranjamente ale Engie? Și de ce așa o sumă mare de bani doar ca să dea cu spuma de săpun pe țevi? Mi se pare cusută cu ață albă…. Nu a fost băgat mercaptan mai mult din greșeală ,ci la ordinul cuiva, în mod sigur, știind că ,,firmele autorizate” vor face ,,revizii”. Și uite așa se strâng bani la….partid.Ce hoție!!!”

Aceasta este declaratia data ieri presei din Pitesti de un argesean contrariat de faptul ca lucrarile Distrigaz l-au lasat fara gaz atat pe el cat si pe alti aproximativ 100 de pitesteni.

In cursul zilei de luni au fost făcute sute de sesizări  în mai multe zone din Pitești (Calea Bascovului, Nord, Eremia Grigorescu, Găvana, Trivale, Ceair, Expo Parc etc…) cât și in alte zone din județ, cu privire la scăpările de gaze și mirosul puternic simțit din cauza introducerii unei cantități mai mare de mercaptan în gazele naturale. Foarte mulți cetățeni s-au arătat revoltați și ne-au semnalat situația de neconceput in care se află.

Din informațiile primite, ieri, peste o sută de familii, din diverse zone ale Piteștiului, s-au trezit cu gazele tăiate de către reprezentanții Distrigaz, sosiți la fața locului in baza sesizărilor făcute.

Situația este de tot plânsul, in idea in care, in baza legislației in vigoare, in cazurile, ca cel de ieri, in care apar defecțiuni și avarii, cei de la Distrigaz doar constată avaria și intrerup furnizarea de gaze, urmând ca reviziile și reparațiile să fie făcute de alte societăți autorizate de ANRE.

Aceștia au venit la fața locului, au constatat scurgeri de gaze la anumite contoare (individuale) pe scară, și au tăiat gazele pe toată scara de bloc, spre disperarea oamenilor. După asta, administratorii au fost nevoiți să caute firme care să vină să facă revizia pe toată scara…firme care, după povestea de ieri, și-au explodat prețurile, cerând, pe apartament, sume intre 120 – 200 RON, sumă pe care toți proprietarii de apartamente, de pe scară, trebuie să o platească pentru a fi rebranșați la gaze.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend