Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Firea a lui Pandele’ – Cum comentează primarul Capitalei atacurile misogine (VIDEO)

Avatar

Publicat

in

Gabriela Firea a fost invitata Danei Budeanu la o nouă rubrică video, “Verdict – 10 cu Dana Budeanu”. În interviu, primarul Capitalei a relatat că i-a cerut Danei Budeanu să nu îi ia apărarea în timpul campaniei în contextul atacurilor la soţul său. Dana Budeanu voia să realizeze un episod al Verdictului Politic cu titlul “Firea lui Pandele”.

Gabriela Firea: – Eu m-am obişnuit cu această etichetă. Orice aş spune, cei mai mulţi tot aşa vor crede. Dacă cei care ne privesc, deşi ştiu că am venit din Bacău după revoluţie, am intrat în presă, am fost căsătorită, s-a întâmplat tragedia cu primul soţ, Dumnezeu să-l odihnească, toată activitatea mea şi viaţa mea practic au fost expuse. Nu am avut un minut de răgaz să stau mai ferită. Cum se spune despre unii că au pauză în CV. Dacă ei ştiu toate aceste lucruri şi că m-am recăsătorit matură fiind, realizată, ca femeie, mamă, în profesie, ne-am căsătorit din iubire, avem doi copii. Şi totuşi unii zic că sunt Firea lui Pandele, adică el m-a adus în politică, el m-a făcut senator, m-a făcut primar, el mă păpuşează. Ce rost mai are să explici?

Dana Budeanu: – Acest gen de abordare misogină este foarte caraceristică acestei societăţi.

Gabriela Firea: – Adică o femeie nu poate face nimic decât dacă o împinge şeful. La mine cearta cu soţul înseamnă că sunt mută. Dacă sunt mută o oră înseamnă că ne-am certat. Nu-mi imaginez o ceartă vocală cu soţul. Eu îi spun o singură frază, îi spun că e punctul meu de vedere şi închid, asta e tot.

Dana Budeanu: – E un mod de abordare general: o femeie nu poate face ceva în viaţă decât dacă are un bărbat în spate, o femeie nu poate să primească o promovare decât dacă are ceva cu şeful. În general o femeie nu poate. Acesta este un mesaj care este dat continuu de această societate. Eu pentru asta voiam să fac acest verdict.

Gabriela Firea: – Ei s-au războit cu soţul meu toată campania, de parcă aş fi candidat la Voluntari.

Dana Budeanu: – E o idee: întotdeauna femeia e a cuiva. Nu e aşa. Întotdeauna bărbatul e al cuiva.

Gabriela Firea: – Totul vine şi din felul în care am fost crescuţi, cum am fost formaţi când eram copii. Cele mai multe lucruri vin din copilărie. Bunica atât de mult a repetat în casă că nu trebuie să râdem de ceilalţi oameni, pe cuvânt meu, nici când se fac glume în legătură cu anumite femei din politică, niciodată nu am râs. Ăsta e modul meu de a gândi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ilfovenii nu prea respectă măsurile de combatere a Covid-19: Poliția a dat peste 260 de amenzi în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Poliţiştii din Ilfov au aplicat, în urma acţiunilor din ultimele 24 de ore, 263 de sancţiuni contravenţionale cu valoare totală de 31.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Au fost aplicate 258 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 31.750 de lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi poliţiştii locali, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

În urma acţiunilor de control, au fost verificate 457 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost legitimate peste 1.094 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, au fost verificate peste 592 de mijloace de transport persoane din judeţul Ilfov.

“Pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, în cursul zilei de sâmbătă, 118 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au intensificat verificările acţionând în sistem integrat împreună cu 93 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situaţiei actuale”, arată sursa citată.

Citește și: Ministrul Justiției, ordin clar către structurile de forță: ‘Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane’

Au fost desfăşurate activităţi de verificare pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Activităţile forţelor angrenate sunt în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de protecţie individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care vor fi efectuate controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Continuă manifestațiile violente împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko: peste o sută de mii de persoane în stradă

Avatar

Publicat

in

De

Peste o sută de mii de persoane au manifestat duminică împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, care nu a cedat deloc în faţa ”ultimatumului” pe care i l-a dat opoziţia pentru a se retrage de la putere, ameninţându-l că în caz contrar va urma un apel la grevă generală, relatează Agerpres.

”Astăzi la ora locală 23:59 (20:59 GMT) expiră ”Ultimatumul Poporului” şi, dacă cererile nu sunt îndeplinite, belaruşii vor începe greva naţională”, a scris pe Telegram, potrivit agenţiei EFE, Svetlana Tihanovskaia, opozanta autoexilată în străinătate după alegerile prezidenţiale la care a fost contracandidata lui Lukaşenko, scrutin câştigat de acesta din urmă cu 80% din voturi conform rezultatelor pe care opoziţia le consideră fraudate.

Forţele de ordine au folosit duminică grenade asurzitoare pentru dispersarea manifestanţilor şi au fost operate cel puţin o sută arestări, conform ONG-ului de apărare a drepturilor omului Vesna şi canalelor de pe Telegram ale opoziţiei ce arată scene de panică printre manifestanţi.

Citește și: STUDIU Pacienții cu ficat gras sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

În ”ultimatumul” dat preşedintelui, Tihanovskaia mai cere încetarea presiunilor din partea poliţiei şi eliberarea tuturor ”deţinuţilor politici”, numeroşi opozanţi fiind arestaţi înainte şi după alegerile din 9 august.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend