Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Finlanda le va da bani gratis şomerilor. Motivul pentru care a fost luată această decizie

Avatar

Publicat

in

De la 1 ianuarie 2017 până în 2019 instituţia federală Kela-Finlanda le va da şomerilor (2000 de oameni vor beneficia de asta) câte 590 de dolari. Timp de doi ani, banii vor intra în cont chiar dacă vor găsi sau nu un loc de muncă.

Finlanda testează un model (venit universal de bază) prin care încearcă să rezolve problema sărăciei, scrie Business Magazin.

Publicitate

Marjukka Turunen, şeful diviziei legale a Kela, spune că acest experiemnt ar trebui să aducă informaţii pe două fronturi:

1. Dacă acest venit universal ar putea ajuta la curăţarea sistemului de securitate socială al Finlandei;

2. Experimentul ne va arăta cum se vor comporta oamenii când primesc bani gratis;

Sceptici spun că aceştia vor sta pe canapea în faţa televizorului toată ziua. Alţii spun că beneficiarii vor folosi banii pentru a-şi crea o viaţă mai bună.

Turunen mai spune că poate aceste experiment va convinge şi câţiva oameni să ia calea antreprenoriatului, suma de bani ajutându-i să lanseze propriul business. Turunen speră ca acest experiment să fie unul pozitiv.

“Unii oameni poate vor sta pe canapea, alţii poate se vor duce la muncă. Încă nu ştim”.

Un proiect asemănător se va implementa curând în Oakland, California de către firma din Silicon Valley, Y Combinator.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

VIDEO DE SENZAȚIE! În Argeș, vulpea este paznic la oi !

Avatar

Publicat

in

De

Într-o perioadă in care se vorbeste tot mai mult de prezenta ursilor mult prea aproape de gospodarii sau de atacul acestora asupra altor animale domestice, vulpile par a nu fi de acord cu ceea ce se intampla. O dovada venit zilele trecute, in comuna Cicanesti din Arges, acolo unde un frumos exemplar de vulpe pare a-si fi luat in serios rolul de paznic al unei mici turme de ori. Mai mult, stiind ca este filmata, vulpea a venit spre propietarul oilor pentru a-și etala frumoasa blana dar și, probabil, bunele intentii.

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

Publicată de Profit 24 TV pe Vineri, 18 septembrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ ÎN ARGEȘ! Fată de 15 ani, dispărută din Pitești

Avatar

Publicat

in

De

În seara zilei de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piteşti au fost sesizați cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, CIUCĂ DIANA NICOLETA, de 15 ani, a plecat de la domiciliul său din municipiul Piteşti, și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime 1,68 m, greutate 45 kg, ochi albaștri, față rotundă, păr șaten lung, fără semne particulare.

Publicitate

Vestimentație la momentul plecării: pantaloni tip blugi, de culoare albastru, bluză albă cu mânecă lungă, încălțată cu pantofi sport, multicolori, predominantă culoarea portocaliu.

Persoanele care pot da relaţii despre minora în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Piteşti, la telefon 0248 607.009.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend