Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Financial Times confirmă strategia americană: SUA şi Australia sunt marile câștigătoare, după ce europenii vor renunța la gazul și petrolul din Rusia

Publicat

in

Rusia va fi probabil permanent exclusă de pe piaţa globală a energiei, după ce europenii nu vor mai fi dependenţi de petrolul şi gazul rusesc, ceea ce va reprezenta un impuls pentru rivalii din SUA şi Australia, conform directorilor producătorilor de energie Chevron şi Woodside Petroleum, informează Financial Times.

Statele din Europa caută noi surse de gaze şi petrol, în urma invaziei Rusiei din 24 februarie. UE a promis reducerea importurilor de gaze ruseşti cu două treimi până la finalul anului şi a propus interzicerea tuturor importurilor de petrol din Rusia. Ţara a furnizat în 2021 aproximativ o treime din gazul consumat de UE.

Meg O’Neill, directorul producătorului de gaze şi petrol Woodside din Australia, susţine că va mai dura până când europenii nu vor mai fi dependenţi de petrolul şi gazul rusesc, dar odată ce vor reuşi nu vor reveni la combustibilii din Rusia.

„După Al Doilea Război Mondial, europenii nu au crezut niciodată că va mai fi război în Europa. Cred că ceea ce s-a întâmplat i-a şocat şi cred că nu se vor mai amăgi în privinţa achiziţiilor de energie din Rusia, în viitor”, a apreciat O’Neill.

Oficialul a adăugat că sunt „multe discuţii privind ritmul în care are loc tranziţia”, dar „rezolvarea de către UE este destul de fermă”.

Producătorii de gaze naturale lichefiate (GNL) din Australia se vor confrunta cu o cerere ridicată din partea statelor din estul Asiei, în urma ajustării lanţurilor globale de aprovizionare la interdicţiile aplicate Rusiei, a declarat şeful Woodside. Oficialul susţine că ar fi mai uşor să fie realocat cărbunele şi petrolul decât GNL către diferite pieţe, ca răspuns la tensiunile geopolitice, gazele naturale lichefiate fiind mai dificil de transportat pe distanţe lungi. Aceasta înseamnă că gazele naturale lichefiate din Australia nu vor înlocui gazele ruseşti în Europa. În schimb, producătorii de GNL situaţi mai aproape de Europa, inclusiv Qatar şi SUA, vor redirecţiona gaze în regiune din Asia, astfel încât cererea din Asia pentru gazele naturale lichefiate din Australia va creşte.

„Suntem bine poziţionaţi pentru a face faţă în continuare necesităţilor clienţilor, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud şi SUA”, a adăugat O’Neill, la o conferinţă pe teme din energie, organizată la Brisbane, Australia.

Kory Judd, director de operaţiuni în Australia al companiei americane de gaze şi petrol Chevron, susţine că singurul mod în care Rusiei i s-ar putea permite să revină în sistemul energetic global ar fi dacă Putin „se răzgândeşte rapid”.

„Există un pic de tranziţie morală care ar trebui să aibă loc. Nu ar fi în domeniul energiei, ar fi în cel social, deoarece oamenii recunosc natura destructivă a conflictului. Şi cred că dacă vor fi acţiuni responsabile şi o schimbare de strategie, ar putea exista o reintegrare”, a declarat Judd, sugerând, totuşi, că este puţin probabilă o astfel de evoluţie.

Michael Shoebridge, director în cadrul Australian Strategic Policy Institute, a afirmat că au apărut două blocuri energetice „decuplate”: pe de o parte China şi Rusia, de cealaltă parte, Europa, America de Nord şi democraţiile din zona Indo-Pacifică.

„Decuplarea este reală şi creşte. Decuplării dintre China şi SUA i se alătură acum decuplarea UE de China şi ne confruntăm cu o provocare strategică comună din partea Rusiei şi a Chinei, care unifică actorii din Europa cu cei zona Indo-Pacifică”, a explicat oficialul.

„Această decuplare a început în domeniul tehnologiei de vârf, dar acum se extinde. Cred că se va extinde şi la decuplarea energetică”. Aceasta înseamnă că ţările vor avea rapid nevoie să construiască noi lanţuri de aprovizionare, care să excludă puterile ostile, a adăugat Shoebridge.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Programul de Mentorat al PWN România se pregătește pentru o nouă etapă de maturizare

Publicat

in

De

Unul dintre cele mai populare programe desfășurate de PWN România este Programul de Mentorat, ajuns în acest an la cea de-a 9-a ediție. Acesta a reușit să coaguleze în jurul său o comunitate dinamică și implicată de peste 450 de mentees și peste 350 de mentori. Mai mult, conform evaluărilor noastre la finalul fiecărei ediții a programului, gradul de satisfacție al celor implicați și de îndeplinire a obiectivelor cu care au pornit la drum depășește 80%.

Ileana Botez, președinte Professional Women’s Network România.Foto: PWN Romania

În urmă cu trei ani s-au pus bazele unui element important pentru dezvoltarea acestui proiect la nivel global. Trei City-Networks s-au unit pentru a crea sub forma unei opere colective, un set de Manuale de Bune Practici ale Programului de Mentorat, dedicate mentorilor, mentee-lor și sesiunilor de group-mentoring. Astfel, România, Lisabona și Frankfurt au lucrat în ultimii trei ani la perfecționarea Manualelor, în baza experienței acumulate în desfășurarea Programului. În plus, acestea au fost diseminate în întreaga rețea PWN Global, astfel încât feed-back-ul primit de la toate City-Networks să fie centralizat în varianta finală, publicabilă a celor 3 Manuale ale Programului de Mentorat.

„De anul acesta, Pilonul de Mentorat a adăugat un nou proiect care să completeze Programul, este vorba de sesiunile de group-mentoring, pe teme de interes semnalate de comunitate. Standardizarea devine acum următorul pas în maturizarea acestui program, care a dobândit și o popularitate deosebită în România. Suntem mândre că filiala noastră a putut participa la această inițiativă, cu atât mai mult cu cât Programul nostru de Mentorat și-a câștigat o poziție privilegiată în rândul celorlalte City-Networks.” – Ileana Botez, președinte Professional Women’s Network România.

„Programul de Mentorat a crescut mult și în mod organic în ultimii 10 ani. Ultima ediție, completată cu sesiunile de group-mentoring a fost foarte apreciată de către participanți. Programul oferă oportunități unice de mentorat inter-company, de aceea s-a și bucurat de un real succes, iar odată cu dezvoltarea sa, s-a născut și ideea creării unui Manual, în care să adunăm concluziile experienței noastre de până acum și de care să beneficieze întreaga rețea. ” – Paula Bușe, VP Mentorat.

Cea de-a 9-a ediție a Programului de Mentorat se încheie luna aceasta, urmând ca ea să fie sărbătorită pe 12 iulie, în cadrul unui eveniment tradițional pentru PWN România – anualul Garden Party. Cu acest prilej vom marca și încheierea ediției a treia a Academiei Women on Boards și a ediției a opta a Trusei pentru Antreprenoare.

Parteneriat media

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Polonezul Hubert Hurkacz, semifinalist anul trecut, va dona bani Ucrainei la fiecare as pe care-l va reuși la Wimbledon 2022

Publicat

in

De

Hubert Hurkacz a ajuns până în semifinalele ediției din 2021 de la Wimbledon, iar anul acesta este văzut unul dintre favoriți. Polonezul deține un serviciu impresionant, iar promisiunea lui înainte de startul celui de-al treilea Grand Slam este una legată de Ucraina.

Hubert HurkaczFoto: atp/ twitter

Hubert Hurkacz va dona 100 de euro Ucrainei la fiecare as de la Wimbledon 2022

Astfel, „uriașul” polonez (1.96 metri) va dona Ucrainei 100 de euro la fiecare as pe care-l va reuși în complexul de la All England Club.

„Aş dori să anunţ că, începând de luni mă angajez să donez 100 de euro pentru fiecare as pe care îl voi reuşi la Wimbledon pentru a ajuta poporul Ucrainei. Sper că serviciul meu va funcţiona bine!” – Hubert Hurkacz, pe Twitter.

În vârstă de 25 de ani, Hurkacz va debuta la Wimbledon 2022 în cursul zilei de luni împotriva ibericului Alejandro Davidovich Fokina.

Polonezul a câștigat recent turneul ATP de la Halle, iar în acest moment este pe locul trei în actualul sezon în ceea ce privește așii (a reușit 452), dar se află în urma unor alți doi uriași: John Isner și Reilly Opelka.

Război în Ucraina, ziua 124 – Evenimentele sunt LiveText pe HotNews.ro.

Clasamentul așilor din 2022 în circuitul ATP

1 John Isner 539 (în 25 de meciuri)

2 Reilly Opelka 492 (32)

3 Hubert Hurkacz 452 (39).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend