Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FINAL ! TOPUL LICEELOR DIN ARGEŞ – VEZI CLASAMENTUL COMPLET

Publicat

in

După ce Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării elevilor argeşeni în licee, vă prezentam clasamentul celor mai bune licee din Arges  realizat pe baya ultimei medii de admitere la evaluarea nationala 2019.

Cele mai mari medii de admitere în Argeş au fost la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, acolo unde ultima medie de admitere a fost de 8,95, la specializarea filologie. Pe locul doi s-a situat „Zinca Golescu, ultima medie de admitere fiind de 8,54. Podiumul a fost încheiat de Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, ultima medie de admitere fiind de 8,27. Primul liceu din afara Pitestiului aflat in top,  este Vlaicu Voda din Curtea de Argeş cu o medie ultimă de admitere de 7,94. La polul opus s-a aflat Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domnești la care au intrat elevi și cu media 2,19.

Top licee din județ, după ultima medie de admitere la ecaluare

 1. COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI-  8,95
 2. COLEGIUL NAȚIONAL „ZINCA GOLESCU” PITEȘTI-  8,54
 3. COLEGIUL NAȚIONAL „ALEXANDRU ODOBESCU” – 8,27
 4. LICEUL TEORETIC „ION BARBU” PITEȘTI – 8,06
 5. COLEGIUL NAȚIONAL „VLAICU VODĂ” – 7,94
 6. LICEUL TEORETIC „ION CANTACUZINO” PITEȘTI – 7,59
 7. COLEGIUL ECONOMIC „MARIA TEIULEANU” – 7,53
 8. LICEUL TEORETIC „IULIA ZAMFIRESCU” MIOVENI 7,01
 9. LICEUL TEORETIC „DAN BARBILIAN” CÂMPULUNG 6,99
 10. COLEGIUL TEHNIC „COSTIN D. NENIȚESCU”  PITEȘTI – 6,78
 11. COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „CAROL I” CÂMPULUNG – 6,75
 12. LICEUL TEHNOLOGIC „FERDINAND I” CURTEA DE ARGEȘ – 6,61
 13. COLEGIUL NAȚIONAL „DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG – 6.56
 14. COLEGIUL TEHNIC „ARMAND CĂLINESCU” PITEȘTI – 6,46
 15. LICEUL TEORETIC „ION MIHALACHE” TOPOLOVENI – 6,37
 16. LICEUL TEHNOLOGIC „CONSTANTIN DOBRESCU” CURTEA DE ARGEȘ – 6,03
 17. LICEUL TEHNOLOGIC „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” PITEȘTI – 5,99
 18. LICEUL TEHNOLOGIC REGELE MIHAI I CURTEA DE ARGEȘ – 5,81
 19. COLEGIUL TEHNIC CÂMPULUNG – 5,60
 20. LICEUL TEHNOLOGIC „DIMITRIE DIMA” PITEȘTI – 5,58
 21. LICEUL TEHNOLOGIC „DACIA” PITEȘTI – 5,52
 22. LICEUL TEHNOLOGIC „LIVIU REBREANU” MOZĂCENI – 5,51
 23. LICEUL TEHNOLOGIC „ASTRA” PITEȘTI – 5,47
 24. LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MAȘINI MIOVENI – 5,39
 25. LICEUL TEORETIC COSTEȘTI – 5,02
 26. LICEUL TEHNOLOGIC VEDEA – 4,69
 27. LICEUL TEHNOLOGIC COSTEȘTI – 4,52
 28. LICEUL TEHNOLOGIC AUTO CÂMPULUNG – 4,34
 29. LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 MĂRĂCINENI – 4,30
 30. LICEUL TEHNOLOGIC TOPOLOVENI – 4,20
 31. LICEUL TEHNOLOGIC „VICTOR SLĂVESCU” RUCĂR – 3,99
 32. LICEUL TEHNOLOGIC „DINU BRĂTIANU” ȘTEFĂNEȘTI – 3,67
 33. LICEUL TEHNOLOGIC „I.C. PETRESCU” STÎLPENI – 2,46
 34. LICEUL TEHNOLOGIC „PETRE IONESCU MUSCEL” DOMNEȘTI  – 2,19

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ciolacu, reacție furibundă: ‘Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei’

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că președintele Klaus Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor și „șantajează Parlamentul” dorind să ascundă astfel că Executivul „a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii”.

„Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, cei care contestă existenţa noului coronavirus o fac folosindu-se chiar de cuvintele lui Klaus Iohannis.

Advertisements

„Dacă există români care contestă existenţa virusului, o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie, când spunea că virusul e o ‘simplă răceală’. Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia! Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! Nu mai încercaţi să găsiţi vinovaţi!”, spune Marcel Ciolacu.

În opinia sa, proiectul de lege trimis de Guvern în Parlament „încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”.

„Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, precizează liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD „tergiversează” legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ.

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Președintele Asociației Române a Băncilor: ‘Pentru România este o șansă uriașă ca să folosim această criză în avantajul nostru’

Publicat

in

De

Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a declarat la conferinta ZF Bankers Summit 2020 că România are o şansă uriaşă să folosească această criză în avantajul ei.

Şocul crizei generate de pandemie a venit simetric şi simultan pe mai multe canale, însă răspunsurile fiecărei ţări la criză sunt asimetrice, fiind necesară o prioritizare a celor mai importante aspecte, spune Oprescu.

“România, din punct de vedere economic, poate să aibă un răspuns adecvat, nu spun fantastic. Vedem din cifrele UE, ale FMI, privind scăderea PIB în 2020. Recâştigarea încrederii se bazează pe oportunităţi. Cred că pentru România este o şansă uriaşă ca să folosim această criză în avantajul nostru, pentru folosirea digitalizării, pentru alt model de business la nivelul societăţii. Avem pentru prima oara şansa să investim în economia românească. Această parte îmi dă zona de optimism, zona de precauţie. Ca bancher nu poţi să fii extrem de optimist, trebuie să fii precaut. Eu cred că de fapt este o problemă de încredere, de a recâştiga încrederea în răspunsul avut la criză”, a declarat şeful ARB la ZF Bankers.

Advertisements

România are unul dintre cele mai bine capitalizate sisteme bancare din Europa, cu o lichiditate foarte amplă şi extrem de adecvată pentru ceea ce se întâmplă, iar volatilitatea este extrem de scăzută din punctul de vedere al dobânzilor de bază, însă intermedierea financiară scăzută, de 25% din PIB, este o slăbiciune a sistemului bancar, susţine Oprescu. “O intermediere financiară de 25% este evident o slabiciune a sistemului bancar, care arată că nu este sufcieint ancorat în mediul economic din România. Media la nivel european este de100%. Iar ţările cu care ne place de obicei să ne comparăm, ţările din regiune au peste 50%. Noi suntem la jumătatea eşalonului şi la un sfet din media europeană”.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend