Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Filmul ‘Eternals’, cu Richard Madden și Salma Hayek, s-a clasat pe primul loc în box office-ul românesc, pentru al doilea weekend consecutiv

Publicat

in

Filmul fantasy „Eternii/ Eternals”, producţie Marvel regizată de Chloé Zhao, s-a clasat, pentru al doilea weekend consecutiv, pe primul loc în box office-ul românesc, conform news.ro.

Cel de-al 26-lea titlu din Universul Cinematografic Marvel îi are în distribuţie pe Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington şi Salma Hayek.

Filmul, care reprezintă o expansiune a UCM prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul şi i-au modelat istoria şi civilizaţiile de la începutul timpului, a generat încasări de 467.149 de lei în al doilea weekend de la premiera românească, potrivit Cinemagia. Distribuitorul producţiei, Forum Film, nu comunică numărul spectatorilor.

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au debutat în 1976, au fost sursa de inspiraţie a filmului.

Când creaturile monstruoase numite Devianţii, despre care se credea că sunt pierdute în istorie, revin în mod misterios, Eternii sunt obligaţi să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

„Dune”, ecranizarea lui Denis Villeneuve a romanului omonim scris de Frank Herbert, cu Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac şi Zendaya în distribuţie, s-a menţinut pe locul al doilea în top.

În al patrulea weekend de la lansare, filmul a generat încasări de 292.027 de lei şi a fost vizionat de 10.764 de spectatori.

„Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There Be Carnage” şi-a menţinut de asemenea poziţia în top, a treia, cu 6.838 de spectatori şi încasări de 176.302 lei în al cincilea weekend de la lansare.

Filmul regizat de Andy Serkis, continuare a lungmetrajului din 2018, îl are în rol principal pe Tom Hardy, iar din distribuţie fac parte Woody Harrelson şi Michelle Williams.

Locul al patrulea a fost ocupat de animaţia „Ron o ia razna/ Ron’s Gone Wrong”, în urcare două poziţii, cu încasări de 101.184 de lei în al patrulea weekend de la premieră.

O altă animaţie, „Familia Monstrulescu 2/ Monster Family 2”, s-a clasat pe locul al cincilea, în coborâre o poziţie, după ce, în al doilea weekend de la debut, a fost vizionată de 4.837 de spectatori şi a generat încasări de 92.120 de lei.

Top 10 al box office-ului românesc de weekend e completat de lungmetrajul de acţiune „Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, filmul de aventuri „Lupul şi leul: O prietenie ca-n poveşti/ Le loup et le lion”, animaţia „Familia Addams 2/ The Addams Family 2” şi de filmele cu accente horror „Spirite întunecate/ Antlers” şi „A fost odată-n Soho/ Last Night in Soho”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gabriela Firea scoate documentele de la sertar, în războiul cu Nicușor Dan: un mincinos! Vorbe goale pe Facebook

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, acuză fosta administrație că nu a asigurat mentenanța la acoperișul Arenei Naționale, iar acum acesta are nevoie de reparații majore. În replică, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, publică o serie de documente prin care arată că mentenanța a fost asigurată și îl acuză pe Nicușor Dan că minte doar pentru a-și mulțumi fanii de pe Facebook.

Citește și: Nicușor Dan anunță reparații la Arena Națională: timp de 11 ani nu s-a făcut nimic

”Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook!

Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan.

Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo.

Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum.

Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:

1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.

În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.

2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.

Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.

3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.

4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie

Publicat

in

De

BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie, ceea ce va contribui la stimularea cererii în trimestrul patru, a declarat luni firma germană de biotehnologie, care şi-a confirmat previziunile referitoare la veniturile din vaccinuri pentru acest an, transmite Reuters.

Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze, conform news.ro.

Cu toate acestea, este aşteaptat ca administrarea rapelurilor care utilizează vaccinuri îmbunătăţite, care vizează în mod special varianta Omicron, va creşte cererea în toamnă.

În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a spus BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.

Compania şi-a reconfirmat estimprile privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde anul trecut.

Partenerul săuPfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 pe ansamblul anului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend