Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Filmul ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, cu Benedict Cumberbatch, este din nou pe prima poziţie la box office-ul nord-american

Publicat

in

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness” cu Benedict Cumberbatch se menţine pentru al doilea weekend de la premieră pe prima poziţie la box office-ul nord-american cu 61 de milioane de dolari din 4.534 de cinematografe, scrie Variety.

La nivel mondial, producţia Disney a strâns 688.062.523 de dolari. Filmul original “Doctor Strange” a generat venituri în 2016 cu 232 de milioane de dolari la nivel naţional şi 677 de milioane de dolari la nivel global, conform news.ro.

Comedia animată „The Bad Guys” rămâne pe locul doi cu 6,9 milioane de dolari din 3.788 de cinematografe nord-americane după patru weekenduri de la lansare. Filmul de familie a avut încasări de de 66 de milioane de dolari la nivel naţional şi 165 de milioane de dolari la nivel mondial.

„Sonic the Hedgehog 2” de la Paramount s-a clasat pe locul trei în top cu 4,5 milioane de dolari din 3.116 de cinematografe în al şaselea weekend de la debut. Până în prezent, „Sonic 2” a generat 175 de milioane de dolari la nivel naţional.

„Firestarter” (Universal), regizat de Keith Thomas, a debutat pe poziţia a patra în calsamentul nord-american de weekend cu 3,8 milioane de dolari.

Pe locul al cincilea se află ”Everything Everywhere All at Once” (A24), după al optulea weekend de la debut, cu venituri de 3,3 milioane de dolari din 1.726 de cinematografe între vineri şi duminică.

„Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” (Warner Bros.) a coborât pe locul şase, după al cincilea weekend de la premieră, generând venituri din 2.578 de cinematografe de 2,4 milioane de dolari.

„The Lost City” (Paramount Pictures), cu Sandra Bullock şi Channing Tatum, s-a menţinut pe şapte, în al optulea weekend de la debut, cu 1,7 milioane de dolari.

„The Northman”, regizat de Robert Eggers, cu Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk şi Willem Dafoe, a coborât două locuri, până pe opt, în al patrulea weekend de la lansare şi a generat venituri de 1,7 milioane de dolari.

Pe locul nouă a debutat „Family Camp”, regizat de Brian Cates, cu încasări de 1,4 milioane de dolari.

„The Unbearable Weight of Massive Talent” (Lionsgate) a coborât două locuri, până pe zece, în al patrulea weekend de la premieră. Filmul a avut încasări de 1 milion de dolari.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Profeția gigantului petrolier Exxon Mobil: ‘Fiecare maşină nouă vândută în lume va fi electrică până în 2040’

Publicat

in

De

Gigantul petrolier preconizează că, până în 2040, fiecare autoturism nou vândut în lume va fi electric, a declarat directorul general Darren Woods într-un interviu la CNBC, informează Mediafax.

Woods a declarat că Exxon Mobil evaluează modul în care scăderea vânzărilor de benzină ar putea avea un impact asupra activităţii sale. Exxon Mobil este una dintre cele mai mari companii internaţionale de carburant cotate la bursă şi lider în industrie. Site-ul său se laudă că este cel mai mare „rafinator şi comerciant de produse petroliere”, precum şi o companie de produse chimice.

Woods, care şi-a petrecut o parte a carierei sale pe partea de produse chimice a operaţiunilor companiei, spune că produsele chimice vor fi esenţiale pentru a menţine profitabilitatea companiei în timpul tranziţiei către o energie curată. Materialele plastice pe care le produce Exxon Mobil pot fi folosite la fabricarea vehiculelor electrice.

Woods a spus că tranziţia spre maşini exclusiv electrice nu va avea un impact major asupra companiei la care activează: „această schimbare nu va face sau va distruge această afacere sau această industrie, sincer”.

Calculele Exxon Mobil au prezis că cererea de petrol în 2040 va fi echivalentă cu necesarul mondial din 2013 sau 2014. Woods a explicat pentru CNBC că firma era încă profitabilă la acel moment.

În 2021, doar 9% din vânzările de autoturisme au fost vehicule electrice, inclusiv maşinile hibrid plug-in, potrivit companiei de cercetare de piaţă Canalys. Acest număr este în creştere cu 109% faţă de 2020, spune Canalys.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele COSR, mesaj pentru părinţii lui Popovici: Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România

Publicat

in

De

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat, duminică seară, după revenirea în ţară a lui David Popovici de la Campionatul Mondial de nataţie, că sportivul a “creat un val extraordinar”, care speră să nu se oprească, informează News.ro.

“Se cuvine a începe cu felicitări lui David, Robert, Adrian, întregii echipe şi familiei. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru, aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească. Sunt şi alţi sportivi care pot ajunge la această performanţă. David poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, şi asta am auzit-o la Budapesta. Avem datoria să-l ajutăm pe David să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Eu îi aştept pe David, pe Robert, pe ceilalţi sportivi în selectul club al campionilor olimpici ai României”, a spus Covaliu.

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a cerut ca înotătorii români să fie susţinuţi în continuare.

“Maxime felicitări întregii echipe de înot a României. Avem în continuare în competiţie săritori în apă, pe care îmi doresc să îi încurajaţi la fel de mult. Sperăm ca în continuare să-i încurajaţi pe toţi cei din nataţie. Ei merită toată aprecierea. Mesajul meu pentru dumneavoastră e de a-i susţine şi de acum încolo. Cred că mai sunt multe lucruri de rezolvat, începând de mâine trebuie să sne aşezăm la masă şi să discutăm. (…) Felicitări, dragi părinţi. Sunteţi minunaţi. Bravo şi sănătate multă. Felicitări David, felicitări Adrian, felicitări întregii echipe. Astăzi e o zi de sărbătoare şi de mâine se începe pregătirea pentru următoatrele competiţii”, a spus Potec.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend