Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FIFA: Suporterii își doresc disputarea Cupei Mondiale din doi în doi ani

Publicat

in

FIFA susţine că fanii fotbalului ar agrea ideea disputării Cupei Mondiale din doi în doi ani, propunere lansată de conducerea organismului fotbalistic mondial, indicând în acest sens rezultatele unui sondaj efectuat în rândul microbiştilor, scrie Reuters.

Formulată de Arsene Wenger, fost antrenor al lui Arsenal Londra, în prezent directorul dezvoltării globale în cadrul FIFA, ideea a fost întâmpinată cu ostilitate de actori majori din fotbal, precum UEFA, CONMEBOL, dar şi cluburi sau jucători, transmite Agerpres.

FIFA a declarat că a folosit platforma de votare YouGov şi că ”15.000 de respondenţi din 23.000, provenind din 23 de ţări din întreaga lume” s-au pronunţat favorabil unei astfel de idei.

Conform FIFA, din cei 15.000 care au agreat propunerea, majoritatea sunt tineri care şi-ar dori să urmărească mai des meciuri în cadrul CM, fiind de acord cu disputarea turneului final din doi în doi ani.

Federaţia internaţională a indicat că mai are în lucru rezultatele unui sondaj implicând 100.000 de fani din peste 100 de ţări.

La începutul săptămânii, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), prin vocea preşedintelui Patrice Motsepe, spunea că discuţiile despre organizarea Cupei Mondiale odată la 2 ani, propunere lansată de FIFA, ar trebui să continue ”cu mintea deschisă”.

Motsepe este privit ca un aliat ferm al preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, iar CAF oferă un număr de voturi considerabile în cadrul FIFA, cu 54 din cei 211 membri ai săi.

”CAF este de părere că în acest stadiu ceea ce este cel mai important este ca discuţiile să continue de o manieră deschisă astfel încât decizia să servească intereselor fotbalului, federaţiilor naţionale, confederaţiilor, jucătorilor şi tuturor părţilor interesate. CAF este profund angajat în dezvoltarea, creşterea şi succesul fotbalului în Africa şi în restul lumii”, a spus Motsepe.

Şi Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF), al cărei sediu se află la Miami, în Statele Unite, s-a arată deschisă către ideea lansată de FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, cu condiţia ca aceasta să creeze o structură mai echilibrată pentru acest sport la nivel global.

CONCACAF a precizat că recunoaşte meritele elaborării unui nou calendar al fotbalului, dacă asta înseamnă mai puţine ferestre internaţionale, mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multe meciuri competitive decât amicale.

Congresul FIFA a votat efectuarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupelor Mondiale masculine şi feminine la fiecare doi ani, o propunere care întâmpină opoziţie, însă CONCACAF a solicitat consultări mai ample cu părţile interesate.

“Vom continua să analizăm aceste propuneri în mod constructiv, cu mintea deschisă şi în spiritul angajamentului pozitiv. În timp ce concentrarea imediată a CONCACAF este asupra propriei regiuni, noi credem totodată în importanţa de a face parte din familia globală a fotbalului şi vom asculta opiniile legate de fotbal ale părţilor interesate din celelalte regiuni ale lumii”, a subliniat organizaţia.

Săptămâna trecută, Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a criticat propunerea FIFA, pe care a considerat-o neviabilă şi care ar genera o supraîncărcare a calendarului internaţional.

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a respins la rândul ei această idee, preşedintele său, Aleksander Ceferin, avertizând că ţările europene ar putea boicota Cupa Mondială dacă FIFA va merge mai departe cu ideea de a o transforma într-un eveniment bienal.

Asociaţia Mondială a Ligilor profesioniste (WLF) a criticat, de asemenea, în urmă cu zece zile, acest plan care “ar afecta economia fotbalului şi sănătatea jucătorilor”.

WLF sublinia că “se va opune oricărui proiect de organizare a Cupei Mondiale FIFA la fiecare doi ani şi care va aduce astfel atingere istoriei şi tradiţiei unei competiţii care înseamnă atât de mult”.

Totodată, aproximativ cincizeci de organizaţii ale suporterilor din întreaga lume şi-au afirmat poziţia, specificând că nu au “nici timpul, nici banii necesari şi nici capacitatea de a merge în cealaltă parte a lumii la fiecare 24 de luni, într-o competiţie devalorizată”.

Însă Gianni Infantino susţine că îi “ascultă” pe “suporterii din întreaga lume, nu doar din anumite părţi ale lumii”.

“Studiem calendarul şi îi consultăm pe toţi, începând cu jucătorii de fotbal”, a spus conducătorul FIFA, asigurând că va solicita opinia “cluburilor din întreaga lume”, inclusiv ale puternicelor grupări din fotbalul european.

Cu toate acestea, în cadrul unei reuniuni care a avut loc marţi la Lausanne, Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) a precizat că nu a fost consultată deocamdată în mod oficial pe acest subiect.

“Nu avem încă nicio propunere pe masă din partea FIFA în privinţa modului în care ar arăta o Cupă Mondială din doi în doi ani. Însă, în actualul calendar nu mai este loc”, le-a declarat reporterilor Michael Gerlinger, vicepreşedintele ECA.

Asociaţia European Leagues, din care fac parte 37 de ligi europene inclusiv Big 5 (Serie A, LaLiga, Ligue 1, Bundesliga şi Premier League), şi-a exprimat opoziţia faţă de ideea FIFA. ”Ligile membre ale asociaţiei se opun ferm şi unanim propunerii avansate de FIFA. Ligile vor lucra împreună cu celelalte părţi interesate pentru a împiedica organele de conducere din fotbalul mondial să ia decizii unilaterale care ar afecta fotbalul intern, ar afecta jucătorii, cluburile şi suporterii din Europa şi din întreaga lume. Introducerea de noi competiţii, modificarea actualelor formate sau competiţii extinse pentru cluburi şi echipele naţionale, atât la nivel european cât şi mondial, nu reprezintă soluţii la problemele noastre actuale, într-un calendar şi aşa aglomerat. Calendarul fotbalistic necesită cu siguranţă acordul tuturor părţilor interesate şi poate fi doar rezultatul unui echilibru între cluburi şi echipele naţionale, între competiţiile interne şi cele internaţionale”, se arăta într-un comunicat al European Leagues.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau prezintă un guvern paritar de 38 de miniştri, cu noutăţi la Externe, Apărare şi Mediu

Publicat

in

De

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau, aflat în fruntea guvernului pentru un al treilea mandat, şi-a prezentat marţi echipa ministerială, paritară şi formată din 38 de miniştri, relatează AFP.

El a promovat-o pe liberala Mélanie Joly, o avocată din Quebec de 42 de ani aleasă în Camera Comunelor pentru prima dată în 2015, în postul de ministru al afacerilor externe, în care îl va înlocui pe Marc Garneau, care iese din cabinet. Ea se afla anterior în fruntea Ministerului Dezvoltării Economice şi Limbilor Oficiale.

Justin Trudeau îl numeşte de asemenea, cu câteva zile înainte de summitul COP26 privind combaterea schimbării climatice, pe militantul ecologist Steven Guilbeault în fruntea Ministerului Mediului şi Schimbării Climatice. Cunoscut pentru că este cofondatorul Equiterre, cea mai importantă organizaţie de mediu din Quebec, el a fost de asemenea director şi responsabil de campanie la Greenpeace.

Fostul ministru al aprovizionării, Anita Anand, care se ocupa în special de livrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în Canada, devine la rândul său ministru al apărării naţionale. Ea este prima femeie care va ocupa acest post, într-un moment în care înalţi gradaţi sunt vizaţi de acuzaţii de agresiuni sexuale.

“Această echipă diversificată va continua să găsească soluţii concrete la provocările cu care se confruntă canadienii şi să implementeze un program progresist, terminând în acelaşi timp lupta cu COVID-19”, a afirmat cabinetul premierului într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Justin Trudeau a fost reales în fruntea unui guvern minoritar pe 20 septembrie 2021, eşuând în obţinerea unei majorităţi. Noua compoziţie a Camerei Comunelor este aproape identică cu precedenta.

La sfârşitul lui septembrie, prim-ministrul a confirmat deja nominalizarea lui Chrystia Freeland ca ministru de finanţe şi vicepremier al Canadei, un rol pe care ea l-a ocupat şi înainte de ultimele alegeri.

Mai devreme în această lună, Justin Trudeau a anunţat că priorităţile guvernului său vor fi lupta împotriva COVID-19 şi a încălzirii globale, realizarea de progrese în reconcilierea cu indigenii şi crearea unei reţele naţionale de centre de zi pentru copii.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

VEȘTI PROASTE de la analiștii financiari: efectele NEGATIVE ale pandemiei vor afecta economia până în 2023

Publicat

in

De

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în septembrie 2021 cu 16,4 puncte comparativ cu luna anterioară, mai mult de jumătate dintre analişti anticipând că impactul economic al coronavirusului va dura până în ultimul trimestru din 2022, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

“Pe fondul prudenţei generate de intrarea în valul 4 al pandemiei, indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut puternic în luna septembrie. Consistente cu această evoluţie sunt şi anticipaţiile de decelerare a economiei. De asemenea, în contextul creşterii substanţiale a ratei inflaţiei, anticipaţiile inflaţioniste pentru un orizont de 12 luni s-au majorat”, a afirmat Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România.

Potrivit acestuia, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA s-a redus cu 16,4 puncte comparativ cu luna anterioară, la valoarea de 57,2 puncte, (faţă de aceeaşi lună a anului precedent, indicatorul a crescut cu 22,9 puncte). Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 5,01%.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, peste 93% dintre participanţii la sondaj prevăd o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9985 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0547 lei pentru un euro. Cea mai mică valoare estimată a cursului euro/leu pentru un orizont de 12 luni este 4,9400 lei/euro.

Conform sondajului, cea mai mare parte a participanţilor (55%) estimează că impactul economic al coronavirusului va dura până în trimestrul IV al anului 2022, iar valoarea medie a anticipaţiilor privind deficitul bugetului de stat anticipat pentru anul 2021 este de 7,1%.

De asemenea, estimările privind evoluţia, în termeni reali a PIB în anul 2021, indică o medie plus 6,6%, datoria publică ca procent din PIB fiind preconizată, într-un orizont de 12 luni, la aproximativ 54,1%.

“În contextul atenţiei sporite a autorităţilor europene cu privire la protecţia mediului înconjurător, atenţie concretizată în reglementări cu privire la luarea în considerare a factorilor ESG (factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă) de către instituţiile financiare, au fost introduse în sondaj întrebări cu privire la conştientizarea de către instituţiile financiare a acestor reglementări, pregătirea instituţiilor financiare pentru asigurarea respectării noilor reglementări, precum şi suportul oferit clienţilor pentru asigurarea respectării lor”, se menţionează în comunicat. Conform răspunsurilor participanţilor, principalul impediment în implementarea factorilor ESG este insuficienţa informaţiilor, urmat de lipsa expertizei în acest domeniu. Sondajul este realizat lunar de Asociaţia CFA România, de peste 10 ani, şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia organizaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. Sondajul este realizat în ultima săptămâna a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai Asociaţiei CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenului CFA.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între zero (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la condiţiile curente – referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii; anticipaţiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie. Pe lângă întrebările necesare pentru calculul Indicatorului de Încredere Macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile, tot pentru un orizont de timp de un an, pentru rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb euro/leu, indicele bursier BET şi condiţiile macroeconomice globale.

CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociaţia CFA România este una dintre cele peste 160 de societăţi membre ale CFA Institute, şi are misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţă profesională. În prezent, Asociaţia CFA România are peste 250 de membri, deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst. Comunitatea CFA mai cuprinde şi aproximativ 250 de candidaţi la unul din nivelurile de examinare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend