Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fiecare primarie obligată să dețină unități frigorifice pentru depozitarea deșeurilor animale

Publicat

in

Obligația organizării activităților de neutralizare a deșeurilor animale va fi transferată de la nivelul consiliilor județene în sarcina consiliilor locale, conform unui proiect de lege aflat în curs de adoptare de Senat. În plus, toate localități vor trebui să dețină unități frigorifice pentru deșeuri animale. Un proiect de lege cu aceste prevederi, inițiat de UDMR, a fost aprobat miercuri de Senat, deși Guvernul se opune modificărilor.

Schimbările din proiect vizează transferarea de la consiliile județene la consiliile locale a responsabilității privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a deșeurilor de origine animală, adică activitatea de colectare și depozitare, respectiv contractarea acestei activități de neutralizare cu o unitate de ecarisare autorizată conform legislației în vigoare. Prin urmare, la nivelul fiecărei localități va fi înființată o unitate de depozitare frigorifică, unde vor fi colectate subprodusele de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman, provenite din gospodăriile crescătorilor individuali, dar și din ferme comerciale autorizate. În cel din urmă caz, firmele vor trebui să achite contravaloarea depozitării, iar autoritățile să țină cont de capacitatea unității de depozitare. În prezent, crescătorii de animale sunt obligați să anunțe în cel mult 24 de ore medicul veterinar și autoritățile locale cu privire la decesul unui animal, iar apoi să aștepte ca prestatorul de servicii contractat la nivel județean să ridice deșeurile animale.

Potrivit proiectului, crescătorii de animale vor fi obligați, după notificarea medicului și autorităților, să transporte deșeurile animale la unitatea de depozitare frigorifică, în caz contrar riscând amenzi între 800-1.200 lei, conform legislației în vigoare pentru neluarea unor măsuri care să prevină îmbolnăvirea oamenilor sau animalelor, respectiv poluarea.   Inițiatorii proiectului prevăd în continuare care finanțarea întreținerii și funcționării unităților de depozitare frigorifică să fie asigurată integral prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar menționează și bugetele locale. Totodată, sunt menținute prevederile din lege potrviti cărora în localitățile izolate, unde ecarisarea se face cu dificultate, îngroparea cadavrelor este permisă în locuri special amenajate, pe baza autorizării sanitare veterinare și a autorităților competente privind protecția mediului, și este organizată de către autoritățile administrației publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială are loc decesul animalelor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Senator PSD, după redeschiderea teraselor: Constrângerile impuse celor care doresc să meargă la terasă fac ca relaxarea să se transforme într-o eliberare condiționată

Publicat

in

De

Senatorul PSD, Radu Oprea reacționează după ce ieri, 1 iunie,  au fost redeschise terasele în România

,,S-au redeschis terasele!

Ar trebui să fie o veste bună, dar constrângerile impuse celor care doresc să meargă la terasă fac ca relaxarea să se transforme într-o eliberare condiționată. Totul se trece in registre, ore clare când vii și pleci, cu cine te întâlnești ….atunci când se va consemna și ce vorbești guvernanții vor avea controlul total. Evident că cei care au scris normele nu înțeleg afacerile HoReCa. În loc să îi ajute prin reluarea activității, mai rău îi încurcă punându-le piedici birocratice inutile care fac afacerile nerentabile și pun în pericol locurile de muncă.

Invitația mea este să îi ajutăm noi pe cei care lucrează în această industrie greu încercată și să ieșim cu încredere la terase. Haideți să mergem vara asta în concediu în România! Așa vom susține locurile de muncă de aici.

P.S. Îmi este foarte greu să cred că vor fi respectate regulile la terase după exemplul dat de Ludovic Orban. Atunci când Premierul disprețuiește legea cum poți cere ca cetățenii să o respecte?”, a scris Radu Oprea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Investiția așteptată de 20 de ani! Gabriela Firea vine cu vești bune

Publicat

in

De

Lucrările de excavație sunt într-un stadiu avansat, fiind realizate în proporție de 95%.

În prezent, se lucrează și la execuția zidului de sprijin de la tramvai, precum și la infrastructura nouă de drum.

În același timp, pentru a continua lucrările pe zona tramvaiului, se lucrează la devierea traficului pe zona cu carosabilul nou.

În ceea ce privește utilitățile, au fost finalizate rețeaua de canalizare, instalațiile de apă potabilă și gaz, iar rețeaua de apă se va finaliza la începutul lunii iunie.

Instalațiile electrice de joasă tensiune vor fi demarate în scurt timp întrucât proiectarea acestora a fost finalizată.

Straturile carosabile au fost realizate în proporție de 35% iar ritmul actual de execuție va permite devierea circulației de pe partea dreaptă pe partea stângă la începutul lunii iulie, pentru a permite execuția infrastructurii pentru tramvai și a părții carosabile de pe partea dreaptă.

Menționăm că activitatea pe șantiere se desfasoară în parametri optimi și că au fost implementate toate măsurile de siguranță pentru angajați cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, în vederea protecției și prevenției răspândirii Covid 19″, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend