Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Festivalul Naţional de Teatru ‘Ştefan Iordache’ va avea loc la Teatrul Naţional Caracal

Publicat

in

Festivalul Naţional de Teatru “Ştefan Iordache”, manifestare ajunsă la ediţia a XI-a, va avea loc în perioada 13 – 20 iunie la Teatrul Naţional Caracal, fiind primul eveniment cultural de anvergură în acest an din judeţul Olt.

Festivalul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean (CJ) Olt, care a aprobat marţi, într-o şedinţă extraordinară, alocarea sumei de 200.000 de lei pentru organizarea evenimentului, ajuns anul acesta la ediţia a XI-a, scrie Agerpres.ro.

Primul spectacol din cadrul festivalului, ce se deschide pe 13 iunie, este piesa “Rosto”, după I. L. Caragiale, regia şi scenografia Alexandru Dabija, avându-i în distribuţie pe actorii Marcel Iureş, Dan Rădulescu şi Ionuţ Toader.

Pe 14 iunie, va fi jucată piesa “Mobilă şi durere”, de Teodor Mazilu, cu actorii George Costin, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Mihaela Velicu şi Alexandru Pavel.

Florin Piersic Jr va juca pe scena festivalului pe 15 iunie, în spectacolul “Freak Show”.

Pe 16 iunie este programat spectacolul “Republica Melania” de Irina Nechit, regia de Gelu Colceag, distribuţia: Rodica Mandache, Marius Manole.

Joi, 17 iunie, se va juca piesa “Totul se transformă” de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografia Imelda Manu, distribuţia: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu.

În seara de vineri, 18 iunie, va fi prezentat spectacolul “Noapte bună, mamă” de Marsha Norman, regia Vlad Massaci, distribuţia: Andreea Grămoşteanu, Dana Dembinski Medeleanu.

Actorul Marian Râlea va juca în “Drumul lui Făt Frumos” sâmbătă, 19 iunie, începând de la ora 12,00.

Tot sâmbătă, dar seara, pe scena festivalului va concerta Nicu Alifantis&ZAN.

Festivalul se va încheia duminică, 20 iunie, cu spectacolul “Tache, Ianke şi Cadâr” de Victor Ioan Popa, scenografia Maria Miu, regia Horaţiu Mălăele, distribuţia: Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan, Matei Constantin.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Cartel în publicitatea online – Şefii Google şi Facebook au ştiut despre un acord de împărţire a pieţei

Publicat

in

De

Directorii generali ai Google şi Facebook, Sundar Pichai şi Mark Zuckerberg, au avut cunoştinţă despre o înţelegere de împărţire a pieţei de publicitate online, conform unei plângeri modificate depuse de Texas şi alte state care au intentat un proces antitrust împotriva Google, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Acordul cu Facebook, pe care Google l-a numit Jedi Blue, a fost semnat de Sundar Pichai, în timp ce CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a participat la o serie de e-mailuri în care s-a discutat despre înţelegere.

Google a spus ulterior că afirmaţia plângerii ”nu este exactă” şi că plângerea în sine este ”plină de inexactităţi”.

”Intenţionăm să depunem o moţiune de respingere săptămâna viitoare”, a spus un purtător de cuvânt al Google.

Facebook, care între timp a devenit Meta Platforms Inc, a afirmat într-un comunicat că afacerea nu era exclusivă pentru Google şi că alte acorduri au crescut concurenţa pentru plasarea de anunţuri.

Acesta a arătat că este mai bine pentru agenţii de publicitate ”în timp ce îi compensează în mod echitabil pe editori”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Un stat neutru ia măsuri de teama Rusiei – Vehicule blindate şi militari înarmaţi au fost trimişi în oraşul Visby

Publicat

in

De

Armata Suediei a mobilizat, vineri, militari pe Insula Gotland din Marea Baltică, în contextul intensificării activităţilor militare ruse în regiune, informează cotidianul Le Figaro, notează mediafax.

Vehicule blindate şi zeci de militari înarmaţi au fost trimişi în oraşul Visby de pe Insula Gotland, o iniţiativă neobişnuită demarată ca reacţie la “intensificarea activităţilor militare” ruse, a comunicat armata suedeză.

Trei nave de asalt ruse au traversat în ultimele zile Marea Baltică, apropiindu-se de Danemarca, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi NATO.

“Forţele armate iau măsurile necesare pentru a proteja integritatea Suediei şi a demonstra capacităţile noastre de a proteja Suedia şi interesele suedeze”, a declarat Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării, citat de Agenţia France-Presse.

Guvernul de la Stockholm a comunicat că vor fi mobilizaţi militari în diverse zone, “pentru intensificarea apărării în contextul activităţilor militare ruse în Marea Baltică”.

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Rusia susţine că nu pregăteşte niciun atac, denunţând însă intensificarea activităţilor militare NATO şi intenţiile de extindere spre est. Rusia solicită garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice. Pe fondul tensiunilor, Finlanda a anunţat vineri că nu intenţionează să adere la NATO.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend