Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Festivalul de Film Central European ia startul la Timișoara, la finele lunii august

Publicat

in

Festivalul de Film Central European (CEFFTM2018) se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie în mai multe spaţii din Timişoara, informează un comunicat al organizatorilor, transmis joi AGERPRES.
Citește mai departe…
Festivalul de Film Central European ia startul la Timișoara, la finele lunii august

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

VIDEO Călin Popescu Tăriceanu spune că ALDE ar putea să nu o susțină pe Gabriela Firea: Toate cărțile sunt la Marcel Ciolacu

Publicat

in

De

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că prima opţiune a partidului său este susţinerea actualului primar general, Gabriela Firea, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, iar în cazul în care nu va ajunge la o înţelegere cu PSD pentru liste comune în Bucureşti, ALDE va avea proprii candidaţi.

„Nu aş putea spune că sunt cu adevărat negocieri, am purtat discuţii, sunt câteva elemente de reper trasate, mai avem timp, nu ne-am fixat încă un termen limită la care să încheiem negocierile, dar sigur că în perioada următoare vom intra mai mult în detaliile acestei soluţii. Vedem ca primă opţiune o candidatură comună şi liste comune. (…) Din discuţiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noştri – PSD şi Pro România – ar fi susţinerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar. Aceasta ar fi prima opţiune. Depinde de modul în care vor evolua negocierile. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria generală şi la primăriile de sector”, a afirmat Tăriceanu, joi, într-o conferinţă de presă.

Citește și: EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Liderul ALDE a susţinut că obiectivul unei candidaturi comune ar fi câştigarea Primăriei Capitalei şi a celor de sector.

„Obiectivul la Bucureşti este să câştigăm Primăria şi să avem majoritatea în Consiliul general şi păstrarea sectoarelor. Sunt foarte realist, e o luptă mai complicată decât a fost în trecut, dar eu cred că o formulă de alianţă va aduce o bonificaţie de scor. Una este să socotim cât aduc listele separat şi alta este ce aduce o listă comună. Convingerea mea este că o listă comună va avea un scor mai bun decât suma celor două liste separate. Vorbesc de două liste, pentru că am discutat cu cei de la PSD dacă au disponibilitate, dacă Pro România nu vrea să meargă în această formulă….nu vreau să vorbesc în numele lor. Nu ştiu care va fi decizia. Îmi doresc să fie o decizie politică”, a adăugat Tăriceanu.

Citește și: Bătaie de joc! Șeful Poliției Constanța va primi pensie de șef

Întrebat despre eventuale şanse ale liderului Pro România la Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu a spus: „Victor Ponta are o carte de vizită care ar putea să-l recomande şi pentru o candidatură la Primăria Bucureştiului (…) Nu pot eu să vă dau răspunsul. În primul rând, trebuie să se hotărască domnul Ponta, dacă face pasul. O candidatură care să aibă şanse de succes trebuie să aibă şi susţinerea PSD”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Revoluție în sistemul bancar din Europa: va fi un nou standard în materie de plăți

Publicat

in

De

Şaisprezece bănci din zona euro au anunţat, joi, că un sistem unificat de tranzacţii va fi funcţional începând din anul 2022, informează agenţia de presă Reuters.

Citește și: Guvernul a schimbat legea pensiilor: scade cu 13 ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de angajați și se recalculează pensiile

„Soluţia va fi un nou standard în materie de plăţi pentru consumatorii europeni şi pentru companii, cu toate tipurile de tranzacţii, inclusiv cele în magazine, online, la retragerile de numerar şi prin reciprocitate, în plus faţă de actualele sisteme internaţionale de plată”, anunţă 16 bănci din zona euro.

Politicienii europeni încearcă de mult timp să creeze un sistem de tranzacţii bancare care să fie în concurenţă cu Mastercard şi Visa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend