Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Fermierii din România EXPLODEAZĂ din cauza măsurilor DUPLICITARE: certificatul verde IMPUS la intrarea în magazinele din mall-uri îi bagă în faliment

Publicat

in

Pentru unii mumă, pentru alții faliment! Vânzările s-au prăbușit în medie cu 50% pentru producătorii români care își comercializează produsele în centrele comerciale și în supermarketurile care aparțin de acestea. Cauza scăderilor este numărul scăzut de clienți, fiind favorizate magazinele cu acces ”din stradă”. O parte dintre retailerii favorizați de obligativitatea certificatului verde sunt cei care raportează anual cele mai mari importuri de legume și de fructe, scrie Agrointel.ro.

Dublu standard aplicat producătorilor direct de către Guvern

Dublul standard cu care se luptă fermierii de ani de zile a ajuns să fie, culmea, implementat pe față de Guvern. ”Asociația Forța Fermierilor, în numele producătorilor agroalimentari din România, solicită Guvernului să oprească discriminarea la care sunt supuși cei care livrează hrană românească în supermarketuri, prin adoptarea unei politici unitare privind accesul consumatorilor în retail, în condițiile pandemiei de COVID-19. În prezent, apreciem că se aplică în prezent un dublu standard în ce privește condițiile de acces ale consumatorilor: în cazul supermarketurilor din cadrul marilor centre comerciale de tip mall este obligatoriu pentru consumatori să prezinte certificatul verde, iar în cazul supermarketurilor unde accesul este direct, nu există această obligativitate”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Forța Fermierilor.

Organizația arată că în ultimele luni s-au primit numeroase sesizări din partea producătorilor agroalimentari care vând hrană românească în supermarketurile din mall-uri că vânzările lor s-au prăbușit, în unele cazuri cu 50% din cauza scăderii numărului de cumpărători. ”Pe baza informațiilor obținute de la membrii Asociației Forța Fermierilor, apreciem că majoritatea produselor alimentare românești din supermarketuri se vând prin retailul din centrele comerciale, în cazul magazinelor de sine stătătoare, această pondere este mult mai mică”, arată organizația.

Două luni în care vânzările s-au prăbușit

Accesul în centrele comerciale pe baza certificatului verde, inclusiv pentru clienții magazinelor de produse alimentare, s-a introdus la finele lunii octombrie. De atunci, vânzările au scăzut brusc și nici măcar perioada sărbătorilor nu a adus vreo îmbunătățire în raport cu anul anterior. ”Prin urmare, prin aplicarea acestei discriminări la adresa consumatorilor privind modul de acces în magazinele care vând produse alimentare, producătorii români sunt afectați dramatic, în schimb consumul de produse din import și din comerț intracomunitar nu este influențat semnificat. Cine are interesul să pună pe butuci sectorul agroalimentar autohton, atât de afectat în ultimii ani de multiple crize? Producătorul român luptă cu creșterea prețurilor la îngrășăminte, la energie electrică, la carburanți, suferă când de secetă când de inundații, se chinuie să aducă pe masa consumatorului român produse de calitate, sănătoase, gustoase și la un preț rezonabil, și iată, este lovit, încă o dată, de o discriminare pentru care nu am primit, până acum, o explicație rezonabilă. Produsele agroalimentare românești sunt într-o concurență acerbă, de multe ori neloială, chiar în propria țară, cu produse din comerț intracomunitar și din import, provenind din țări care îi subvenționează masiv, transparent sau mascat, pe proprii producători agroalimentari. Anul 2021 va înregistra, din păcate, un record trist al deficitului balanței comerciale cu produse agroalimentare: în jur de 2,5 miliarde de euro. Repetăm, cine dorește să pună pe butuci agricultura națională și industria alimentară autohtonă?”, se mai arată în comunicatul de presă.

Regulă unitară pentru a nu favoriza pe unii și discrimina pe alții

”Asociația Forța Fermierilor este alături de autorități în lupta pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, comunică activ membrilor toate deciziile luate de Guvern în acest sens, înțelegem că sunt necesare restricții pentru a reveni la o viață normală. Ce nu înțelegem este existența unor discriminări în cadrul aceleași categorii de retail, discriminare care afectează îi afectează grav pe producătorii români de produse agroalimentare, în condițiile în care grosul vânzărilor lor merge în zona de retail din mall-uri. Vrem doar ca producătorii români să poată să se „întâlnească”, la raft, cu consumatorii români, pe picior de egalitate cu importurile și comerțul intracomunitar. Să fie o practică unitară, atât solicităm, în numele celor care produc hrană românească!”, potrivit comunicării.

Asociația Forța Fermierilor semnalează că, la acest moment, ”marile rețele de supermarketuri mai au încă mult de făcut pentru promovarea produselor alimentare românești. Nu suntem decât la jumătatea drumului, este nevoie de acces mult mai mare al producătorilor români în retail și aici este responsabilitatea celor care conduc aceste rețele comerciale să nu mai pună piedici produselor alimentare autohtone, de cele mai multe ori artificiale”. ”Vrem să vedem mai multe legume, fructe, carne și preparate din carne, lactate, conserve din producția internă pe rafturile supermarketurilor. Dar în condiții de deplină bună-credință, nu putem să nu observăm progresele care s-au făcut în ultimii ani din acest punct de vedere. Progrese care pot fi anulate de o discriminare care nu are nicio legătură cu lupta cu efectele pandemiei de COVID-19. Este de datoria Guvernului să rezolve această anomalie și ajute sectorul agroalimentar național, de care depinde securitatea alimentară a României!”, se încheie comunicatul Asociației Forța Fermierilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

[P] Cum te ajută abonamentul medical în monitorizarea sarcinii?

Publicat

in

De

​Denisa și-a dorit mereu copii și și-a imaginat un viitor cu o familie numeroasă împreună cu soțul său. Astăzi, la 30 de ani, are 3 copii sănătoși, energici, și e foarte fericită, cu o viață plină de provocări dintre cele mai frumoase. Angajată într-o companie din Arad, a avut grijă să înroleze toată familia în abonamentul medical MedLife care i-a fost oferit pe lângă salariu, iar acest lucru a însemnat enorm pentru felul în care familia a putut crește așa cum și-au dorit.

Cum te ajută abonamentul medical în monitorizarea sarcinii?Foto: PALMED

În 2014, Denisa a avut prima sarcină, monitorizată și finalizată în sistemul medical privat. Își aduce aminte cum și-a spus că acolo s-ar reîntoarce mereu, dacă ar mai avea ocazia. Câțiva ani mai târziu, Denisa s-a bucurat de încă 2 sarcini, în 2020 și 2021, care aveau să îi aducă două mari bucurii și să întregească familia frumoasă pe care o are astăzi. De această dată, l-a avut alături pe Dr. Miclea Iulius Iulian, Medic Primar și Doctor în științe medicale, cu competență în ecografie obstetricală ginecologică, histeroscopie, chirurgie laparoscopica ginecologică, în cadrul Hyperclinicii și Spitalului MedLife Genesys din Arad.

Ultimele două sarcini au decurs mult mai ușor pentru Denisa. Avea deja experiența primeia și medicul care îi inspira toată încrederea, iar abonamentul medical corporate de care a beneficiat a ușurat tot procesul și i-a dat siguranța controlului propriului parcurs medical. Denisa a avut inclus în abonament și protocolul de sarcină, care i-a facilitat accesul gratuit la zeci controale, analize și investigații imagistice specifice fiecărui trimestru.

Denisa explică alegerea ei: “Totul a început cu prima sarcină, pe care am supravegheat-o tot privat. Sănătatea copilului meu a fost mereu pe primul loc, dar și pentru mine a fost mai comod și mai plăcut. Pentru următoarele două sarcini mi-a fost extrem de ușor să aleg același sistem, și, beneficiind între timp și de un abonament acoperitor, alegerea a fost cu atât mai evidentă”.

Ce avantaje oferă abonamentul medical pentru femeile însărcinate?

Abonamentul medical este un instrument prin care pacientele pot beneficia de asistență medicală pre și post natală. Cu ajutorul acestuia, medicul poate ghida gravida în stabilirea programului de monitorizare necesar. Efectuarea la timp a examinărilor le ajută pe viitoarele mămici să știe că totul este sub control și să se bucure de această perioadă foarte specială din viața lor.

Protocolul de sarcină standard conține seturi de analize și ecografii împărțite pe cele 3 trimestre ale sarcinii, care asigură o monitorizare completă și amănunțită a mamei și copilului. Majoritatea analizelor și consultațiilor necesare în sarcină au rolul de a confirma parcusul său normal, atât din punctul de vedere al sănătății bebelușului, cât și al sănătății mamei. Prin efectuarea acestor controale și analize regulate se urmărește depistarea din timp a anumitor probleme care ar putea apărea, pentru a lua toate măsurile necesare. Dacă pacienta gravidă prezintă anumite anomalii pre-existente, există riscuri suplimentare, tocmai de aceea investigațiile au un rol esențial.

“La ultimele două sarcini, lucrurile pentru mine erau deja foarte familiare, însă perspectiva unei noi cezariene, și atât de curând după a doua, ne-a dat emoții, a fost nevoie de niște investigații mai amanunțite pentru a ne asigura că totul este în regulă. Abonamentul din spate mi-a ușurat mult procesul, incluzând tot ce a fost necesar, iar domnul Dr. Miclea a fost acolo pentru mine și m-a ajutat să scap de toate fricile și anxietățile pe care le aveam. Mai mult decât atât, cu ajutorul abonamentului mi- am făcut din timp programări, după cum erau recomandate, pe trimestre”, rememoreză Denisa.

Prin beneficiile aisgurate, abonamentul de sănătate este un instrument util în crearea unei rutine de monitorizare, alături de medicul specialist. Programul personalizat de monitorizare constă într-un calendar clar de date pentru efectuarea examinărilor, iar odată ce acestea sunt acoperite de abonament, pacientele își pot efectua din timp progrmările pentru fiecare investigație în parte.

Un alt avantaj îl constituie faptul că rezultatele tuturor acestor analize sunt stocate într-un singur loc și sunt disponibile în timp real în contul fiecărui abonat, ușor de accesat prin aplicația de mobil a pacientului, dar și de către medicii din sistem, dacă e nevoie.

Pe lângă facilitarea unei relații directe cu medicul, abonamentul medical ridică și presiunea financiară de pe umerii unei familii, mai ales când vorbim de o familie mai numeroasă, cum e cea a Oanei. Economiile se ridică la sume destul de importante. Spre exemplu, doar în cazul consultațiilor, care, potrivit recomandărilor medicilor trebuie efectuate lunar, cu ajutorul abonamentului medical poate fi efectuată o economie de minimum 1.800 lei.

Toate consultațiile, analizele, ecografiile 4D, pre și post natale ale Denisei au fost incluse în abonament, la fel și analizele celor doi nou-născuți și ecografiile acestora. Deoarece a optat pentru un abonament pentru toată familia, și copiii, și soțul au mers la controale și au fost protejați și sănătoși.

“Având experiența din 2014, unde ne-am asumat complet anumite costuri, experințele din 2020 și 2021 au fost complet diferite. Au fost la fel de sigure, dar trebuie să recunoaștem, am respirat ușurați când am văzut că întregul protocol de sarcină era inclus în abonament. Avem trei copii fericiți și sănătoși, dar și câteva economii pentru ei. Dacă ar fi să repet procesul, aș lua instant aceeași decizie, și asta pentru că vreau tot ce este mai bun pentru copiii mei, dar trebuie să recunosc, abonamentul ne-a ușurat viața în ultimii doi ani și o va face în continuare”, a adăugat Denisa.

Cele mai importante rețele de sănătate au raportat faptul că în ultimii ani, aproape 50.000 de femei însărcinate au beneficiat de servicii specifice sarcinii în baza abonamentului medical. În realitate, cifra este mult mai mare dacă am lua în calcul și furnizorii locali, cabinetele medicale individuale și operatorii de talie mică și medie.

————————————

Acest articol face parte din demersul de informare PALMED, cu privire la impactul și beneficiile abonamentelor medicale pentru populația din România.

Abonamentele medicale sunt cel mai eficient și accesibil instrument de prevenție în sănătate, care ajută la identificarea la timp a eventualelor afecțiuni, și la tratarea lor rapidă, cu un consum financiar și emoțional mai mic.

Acestea sunt disponibile oricărei persoane din țară sau străinătate, inclusiv pentru copii, și pot fi oferite ca beneficiu extra-salarial oferit de către companii angajaților sau contractate individual. Serviciile din cadrul abonamentelor pot fi accesate la nivel național, prin intermediul furnizorilor de serviciiprivate de sănătate, dar și online, prin platformele de consultații la distanță dezvoltate de aceștia. Pentru a afla toate detaliile, intră pe www.abonamentmedical.ro.

#AbonamentMedical

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Blocaj în Uniunea Europeană: embargoul împotriva petrolului rusesc provoacă tensiuni majore

Publicat

in

De

Liderii Uniunii Europene nu au reuşit să atingă unanimitatea privind interzicerea petrolului rusesc, în urma unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele UE, a declarat luni Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, potrivit CNN.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, Borrell a declarat că, „din nefericire”, nu a fost posibil să se ajungă la un acord cu privire la un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, informează News.ro.

”Ne confruntăm cu aceleaşi dificultăţi cu privire la unanimitatea privind interzicerea petrolului”, a menţionat el.

UE a propus să interzică toate importurile de petrol din Rusia până la sfârşitul acestui an şi să elimine cea mai mare bancă a ţării, Sberbank, din reţeaua internaţională de plăţi SWIFT.

Miercuri, ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó a declarat că Ungaria va vota pentru sancţiunile UE asupra petrolului rus doar dacă blocul va găsi soluţii la problemele pe care le-ar crea această decizie.

Borrell a afirmat că discuţia din acea zi a clarificat unele probleme legate de dificultăţile cu care se confruntă Ungaria. ”Nici măcar nu era în agendă să încercăm să ajungem la un acord astăzi, pentru că ştiam că nu este posibil”, a spus Borrell, el menţionând că au avut o discuţie foarte constructivă despre motivele pentru care unele state membre sunt reticente – nu numai în privinţa interzicerii petrolului, ci şi despre alte elemente ale pachetului de sancţiuni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend