Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Fenomenul GARGARA continua ! Gara Regală , la un pas de reabilitare – gluma primaverii la Curtea de Arges marca istoricul Fane !

Publicat

in

Nu de puţin ori ori am adus vorba în paginile ziarului nostru de starea deplorabilǎ în care se aflǎ una dintre cele mai valoroase bijuterii arhitectonice ale acestei ţǎri şi anume Gara Regalǎ din Curtea de Argeş. Nu de puţine ori subiectul a ajuns în atenţia mass mediei naţionale şi nu de puţine ori am vorbit de demersuri eşuate în vederea reabilitǎrii.
Conform surselor noastre însǎ, gara s-ar afla, cica, la doar un pas de reabilitare dupǎ ce autoritǎţile locale au fǎcut scurta la maini dupa mai multe demersuri în acest sens. Cum nimeni nu prezinta si documente in acest sens, mai ales ca PSD a pastorit judetul asta de peste 20 ani dar singurul care i-a pasat de gara si chiar a data un sac de bani pentru reabilitare a fost Traian Basescu, mai mult ca sigur ca asistam la o noua GARGARA marca PSD. Anunţul a fost fǎcut de nimeni altul decat marele istoric Stefan Dumitrache zilele trecute, când, vorbind despre Carol I şi faptul cǎ în timpul acestuia s-a construit celebra garǎ – ceva de genul Roata e rotunda- a vorbit şi de reabilitare. „Domnul primar a fǎcut multe demersuri în acest sens şi putem spune cǎ suntem la doar un pas de lucrǎrile efective de reabilitare” a spus managerul Muzeului Municipal. Aşadar, dacǎ informaţiile sunt reale, ar urma ca gara regalǎ sǎ fie repusǎ la loc de cinste atât în municipiu cât şi în circuitul turistic al ţǎrii şi nu numai.
Cum astfel de idei a avut la rândul sǎu fiecare primar, rǎmâne de vǎzut în mandatul cǎruia dintre ei se vor lua mǎsuri practic, şi nu la nivel de discuţii sau hârtii. Asa ca, lasati GARGARA cu GARA si mai amintiti de ea cand aveti si ceva concret, eventual niste raspunsuri sau chiar bani alocati de oriunde pentru asta. Bani pentru reabilitare, nu pentru demolare in folosul oamenilor de afaceri politicieni cu interese in constructii, gen Vasile Sabie, care stau de ani buni cu ochii pe terenurile din zona asteptand ca gara sa pice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

EXPROPRIERI AUTOSTRADA – LISTA CU ARGEȘENII EXPROPRIATI DIN CURTEA DE ARGEȘ ȘI TIGVENI ȘI CE SUME DE BANI PRIMESC

Publicat

in

De

Așa cum ziarul nostru a relatat în ultimii doi ani, sumele acordate de statul roman argesenilor exprooriati de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești sunt dezamăgitoare. Iată, mai jos, lista nominală completa cu toți cei 255 argeșeni din Tigveni și Curtea de Argeș care vor fi expropriati precum și sumele de bani care le vor primi fiecare. Terenurile au o suprafață totală de 657.629 mp. Suma prevăzută pentru despăgubiri este de de 1.939 mii lei şi va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în calitatea sa de expropriator în numele statului român. Lista face parte din proiectul de hotărâre de Guvern privind exproprierea și a fost publicată în Arena Construcțiilor.

CLICK AICI SA VEZI LISTA CU CEI 255 ARGEȘENI EXPROPRIATI ȘI SUMELE DE BANI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Polițist din Curtea de Argeș lovit de un chefliu – Argeșeanul petrecea cu muzica la maxim

Publicat

in

De

În baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, vă aducem la cunoștință următoarele:

În seara zilei de 31 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului, la un imobil se ascultă muzică la o intensitate ridicată, ceea ce a iscat o stare conflictuală, aspect prin care se tulbură liniștea publică.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj mixt de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care i-a solicitat bărbatului care a generat situația să se legitimeze și să înceteze să asculte muzică la un volum mare.

Cu ocazia intervenției, bărbatul de 27 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să dea relații pentru stabilirea identității și a devenit agresiv, adresând injurii, amenințări și lovind pe unul dintre polițiști.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend