Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Fenomenul GARGARA continua ! Gara Regală , la un pas de reabilitare – gluma primaverii la Curtea de Arges marca istoricul Fane !

Avatar

Publicat

in

Nu de puţin ori ori am adus vorba în paginile ziarului nostru de starea deplorabilǎ în care se aflǎ una dintre cele mai valoroase bijuterii arhitectonice ale acestei ţǎri şi anume Gara Regalǎ din Curtea de Argeş. Nu de puţine ori subiectul a ajuns în atenţia mass mediei naţionale şi nu de puţine ori am vorbit de demersuri eşuate în vederea reabilitǎrii.
Conform surselor noastre însǎ, gara s-ar afla, cica, la doar un pas de reabilitare dupǎ ce autoritǎţile locale au fǎcut scurta la maini dupa mai multe demersuri în acest sens. Cum nimeni nu prezinta si documente in acest sens, mai ales ca PSD a pastorit judetul asta de peste 20 ani dar singurul care i-a pasat de gara si chiar a data un sac de bani pentru reabilitare a fost Traian Basescu, mai mult ca sigur ca asistam la o noua GARGARA marca PSD. Anunţul a fost fǎcut de nimeni altul decat marele istoric Stefan Dumitrache zilele trecute, când, vorbind despre Carol I şi faptul cǎ în timpul acestuia s-a construit celebra garǎ – ceva de genul Roata e rotunda- a vorbit şi de reabilitare. „Domnul primar a fǎcut multe demersuri în acest sens şi putem spune cǎ suntem la doar un pas de lucrǎrile efective de reabilitare” a spus managerul Muzeului Municipal. Aşadar, dacǎ informaţiile sunt reale, ar urma ca gara regalǎ sǎ fie repusǎ la loc de cinste atât în municipiu cât şi în circuitul turistic al ţǎrii şi nu numai.
Cum astfel de idei a avut la rândul sǎu fiecare primar, rǎmâne de vǎzut în mandatul cǎruia dintre ei se vor lua mǎsuri practic, şi nu la nivel de discuţii sau hârtii. Asa ca, lasati GARGARA cu GARA si mai amintiti de ea cand aveti si ceva concret, eventual niste raspunsuri sau chiar bani alocati de oriunde pentru asta. Bani pentru reabilitare, nu pentru demolare in folosul oamenilor de afaceri politicieni cu interese in constructii, gen Vasile Sabie, care stau de ani buni cu ochii pe terenurile din zona asteptand ca gara sa pice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:-persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1493;-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1409, dintre care 712 în carantină la domiciliu și 697 în izolare;-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 13353;-persoane internate în spital: 428 (ieri 410);-persoane internate la ATI: 31 (ieri 29);-persoane vindecate: 5669 (ieri 5629);-persoane diagnosticate pozitiv: 6627 (ieri 6579);-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 48 (ieri 65);-număr teste efectuate în spitalele publice: 50125 (dintre care 641 în ultimele 24 de ore);-persoane decedate de la începutul pandemiei: 261 (ieri 261).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Acţiune pentru creşterea siguranţei călătorilor; echipe de control – prezente în trenuri, staţii şi aeroporturi

Avatar

Publicat

in

Poliţiştii de la transporturi desfăşoară, miercuri, o acţiune în trenurile de călători, staţiile de cale ferată şi aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei de SARS-COV-2 şi pentru creşterea siguranţei călătorilor.

“La data de 28 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-COV-2. La acţiune participă poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, sprijiniţi de forţe ale Jandarmeriei Române, Poliţiei Locale şi de reprezentanţi ai CFR Călători”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) .

Echipele de control sunt prezente în trenurile de călători, staţiile de cale ferată şi aeroporturi, acţionând pentru păstrarea măsurilor de siguranţă sanitară în rândul călătorilor.

“CFR Călători face apel la călători să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizaţii şi pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp”, arată sursa citată.

Este important ca pasagerii să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

“Suntem la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi vom aplica în continuare legea, în toate situaţiile în care se impune luarea măsurilor legale”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend