Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română este cel puțin rușinos (Tănase Stamule)

Publicat

in

Liberalul Tănase Stamule reacționează la ultimul reportaj al celor de la Recorder și consideră rușinos felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română.

Stamule dezvăluie că, în calitate de politician, a susținut de multe ori finanțarea unor lăcașe de cult. „Toată acesta susținere a fost data atunci când în urma vizitelor am văzut cum sute de credincioși/contribuabili stăteau în biserici dărăpănate și nu înțelegeau de ce nimeni nu îi ajută și pe ei cu biserica lor”, explică Stamule.

Postarea integrală a lui Tănase Stamule:

„Felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română este cel puțin rușinos pentru așa zișii formatori de opinie care intră în acest joc murdar. Orice pădure are uscăciuni iar BOR cu siguranță nu este o instituție perfectă. De aici însă la a arunca o anatemă totală de corupție și tot felul de alte acuze fără fond asupra întregii comunități religioase este cale lungă.

Încercarea de a adânci și mai tare prăpastia dintre credincioșii practicanți și restul lumii este evidentă și face parte dintr-un proces mai amplu legat rolul pe care îl joacă biserica în societate și felul în care diverse grupuri de interese văd acest rol.

În calitate de om politic am susținut de multe ori finanțarea unor lacase de cult. Toată acesta susținere a fost data atunci când în urma vizitelor am văzut cum sute de credincioși/contribuabili stăteau în biserici dărăpănate și nu înțelegeau de ce nimeni nu îi ajută și pe ei cu biserica lor.

Eu am multe să reproșez Bisericii Ortodoxe Române, în special atitudinea ei față de vaccinare însă nu pot să nu văd și lucrurile bune pe care le face biserica. În primul rând bisericile sunt pline de oameni care caută un loc în care să se simță în siguranță, un loc în care să nu se simtă singuri și un loc în care să fie generată încredere. Statul nu a reușit să livreze aceste sentimente la nivel de societate iar biserica reușește să suplinească de multe ori cu succes acest eșec al statului. Pe lângă asta există și multe inițiative caritabile și sociale demne de amintit.

În ceea ce privește prețurile de renovare pentru un lăcaș de cult dăm iarăși de o mare ipocrizie. Pentru a reabilita orice monument istoric e nevoie de o firmă specializată, avizată de comisia de cultură și care are expertiză specială în șantierele clădirilor istorice. Aceste firme sunt în general mult mai scumpe decât celelalte și culmea chiar dacă ai bani nu prea ajungi la ele fiindcă au foarte multe lucrări. Chiar recent am cerut conducerii universității să repare acoperișul clădirii unde lucrez iar procedura și costul sunt mult mai ridicate decât media tocmai fiindcă este o clădire de patrimoniu.

În perioada de astăzi, când societatea este și așa divizată de tot felul de teme cauzate în general de eșecul statului de a genera încredere, mi se pare cel puțin lipsit de bun simț să ataci una din instituțiile care, în lipsa de alternativă, încearcă să mențină cât de cât un echilibru în sufletele oamenilor.”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Chestionar online. Spune-ți părerea: Tu cum vezi certificatul verde COVID-19?

Publicat

in

De

În România, ceritificatul verde COVID este condiție de acces liber la mall, la restaurant, în magazine nealimentare, dar în țări ca Italia sau Austria, este obligatroiu și la locul de muncă. Tu cum vezi certificatul verde? Intră și votează în chestionarul nostru…

Vom discuta despre opiniile celor care votează și la dezbaterile Meet Your MEP, la care vor participa europarlamentarii români Gheorghe Falcă (PNL/PPE), Dragoș Benea (PSD/S&D), Nicolae Ștefănuță (USR/Renew Europe) și Nicola Danti (Viva Italia/ RE). Nu uitați nici de secțiunea de comentarii, pentru întrebări și opninii diverse pe subiectul certificatului verde COVID.

Votează AICI:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Președintele PSD îi atacă pe Rareș Bogdan și Klaus Iohannis și îl laudă pe Nicolae Ciucă: ‘Acest Guvern e condamnat să reziste 3 ani’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat săgeți, marți, la TVR 1, la adresa președintelui Klaus Iohannis și a prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, însă s-a declarat plăcut impresionat de atitudinea premierului Nicolae Ciucă.

„Imi cer scuze, nu o sa-l sun pe Rares Bogdan sa il intreb ce discursuri sa tin eu”, a declarat Ciolacu, legat de faptul că Rareș Bogdan este nemulțumit de faptul că liderul PSD ar avea discursuri prea arogante la adresa PNL. „Iohannis a fost si ramane un adversar al PSD.Nu avem un parteneriat cu presedintele Iohannis”, a adăugat liderul PSD.

„Ciuca va fi liantul intre ministrii PSD si PNL. Se si vede. Ieri a avut o deplasare cu dl Chesnoiu (ministrul PSD al Agriculturii), azi cu vicepremierul Sorin Grindeanu. E premierul Romaniei, nu e premierul PNL-ului, cum mi-as fi dorit ca si Iohannis sa fie presedintele romanilor, indiferent daca te-au votat sau nu. Imi place abordarea, nu ca il laud pe Ciuca, dar este o abordare corecta. Ciuca transmite un mesaj intregii echipe guvernamentale ca aici asa se lucreaza, e Guvernul Romaniei”, a adăugat Ciolacu.

Președintele PSD a adăugat că social-democrații și liberalii sunt condamnați să guverneze până la următoarele alegeri parlamentare din 2024.

„Eu nu am cerut un vot colegilor mei să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile în trei ani. Acest guvern e condamnat să stea până în 2024 și să facă ce e mai bine”, a spus Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend