Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FELICITĂRI ! 23 elevi au luat media 10 la Evaluarea Naţională în Argeş VEZI LISTA ELEVILOR DE 10

Avatar

Publicat

in

Rezultatele la Evaluare Națională 2019 au fost afișate astăzi. Notele sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației, EDU.RO. In Argeş situatia poate fi catalogata ca fiind una care se inscrie in media nationala.

In judetul Argeş 23 elevi au obtinut media 10 si merita toate felicitarile. IATA LISTA ACESTORA SI SCOLILE DE PROVENIENTA

Publicitate

1  BĂLĂLĂU BG. ANDRA MARIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” CURTEA DE ARGEȘ

2  BĂLĂNICĂ J. VLĂDUȚ GEORGE – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NAE A GHICA” RUCĂR

3  BLIDARU A. ANDREI MARIUS – ȘCOALA GIMNAZIALĂ BELEȚI-NEGREȘTI

4  BRATU MM. IOANA ALEXANDRA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” CURTEA DE ARGEȘ

5  ENE G. SIMONA MARIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA ELIADE” PITEȘTI

6  FILIP OV. ALEXANDRA ELENA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ARMAND CĂLINESCU” CURTEA DE ARGEȘ

7  GEORGESCU M. BOGDAN MARIAN – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ION PILLAT” PITEȘTI

8  IONESCU G. ŞTEFANIA MARA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI

9  IVAŞCU IG. ANDREEA DARIA – COLEGIUL NAȚIONAL “DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG

10  MARIN A. ŞTEFAN COSTIN – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “I.L. CARAGIALE” PITEȘTI

11  MIHALCEA CI. DRAGOŞ TIBERIU – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ION PILLAT” PITEȘTI

12  MIHALCEA GI. ŞTEFAN GABRIEL – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” PITEȘTI

13  NEAMU M. EDUARD CONSTANTIN – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 PITEȘTI

14  NEGREA V. RALUCA GABRIELA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” PITEȘTI

15  PAHONŢU DA. TEODORA ALEXANDRA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” PITEȘTI

16  PÎRLICI IȘ. ELENA MARIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ADRIAN PĂUNESCU” PITEȘTI

17  RĂDULESCU AF. HORIA FILIP – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI

18  ROBEA CS. ANDA TEODORA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” PITEȘTI

19  ROȘU D. MARIA TEODORA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TRAIAN” PITEȘTI

20 STOICA IE. MIRUNA ANA MARIA – COLEGIUL NAȚIONAL “ZINCA GOLESCU” PITEȘTI

21  TOMA MC. DARIA ELENA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NICOLAE IORGA” PITEȘTI

22  TOPLICEANU MS. TASIA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN” PITEȘTI

23  ULMEANU SE. SORANA IOANA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ION PILLAT” PITEȘTI

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate. Ce țară interzice fumatul pe terase și străzile aglomerate

Avatar

Publicat

in

De

Provincia spaniolă Galicia a interzis fumatul pe străzi și pe terasele cafenelelor, dacă nu este posibilă menținerea unei distanțe de siguranță de cel puțin doi metri între oameni.

Această măsură, fără precedent în Spania, își propune să reducă transmiterea noului coronavirus. Purtarea unei măști nu poate fi ignorată „pentru a fuma țigări sau țigarete electronice (…) pe drumurile publice sau în aer liber, inclusiv terase, cu excepția cazului în care este posibilă menținerea permanentă a unei distanțe minime de doi metri între oameni”, se arată în buletinul oficial al acestei regiuni din nord-vestul Spaniei.

Măsuri stricte de prevenție

Societatea Spaniolă de Epidemiologie a recomandat interzicerea fumatului în aer liber la sfârșitul lunii iulie, deoarece „fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate, iar fumul le transportă și pun în pericol restul populației”.

Publicitate

Galicia are 30 de cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu 97 de cazuri / 100.000 de locuitori în restul Spaniei, nu este nici pe departe cea mai afectată provincie, dar a luat și alte măsuri preventive, cum ar fi restricționarea numărului de clienți din magazine, interzicerea adunărilor mai mari de zece persoane sau restricții asupra vieții de noapte, conform smartradio.ro.

În afară de Insulele Canare, măștile sunt obligatorii în toată Spania, care este una dintre țările cele mai afectate de pandemie cu 28.579 de decese.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic: ‘Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată! Nu testăm, suntem condamnați’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Tudor Ciuhodaru atrage atenția ministrului Sănătății că testarea extinsă gratuită este singura opțiune pe care România o are în acest moment al pandemiei de coronavirus.

” Nu testăm, suntem condamnați. Strategia actuală este eșuată. O dovedesc noile recorduri de infectări cu coronavirus. Testarea extinsă (!gratuită) a contactelor și a celor expuși (chiar asimptomatici), printr-un program național de testare extinsă e sigura opțiune sănătoasă dublată de izolare (! Voluntară) de prevenție și întrerupere a transmiterii acestui virus.

O testare extinsă gratuită (așa cum tot propun dar nimeni nu aude, așa cum fac toate țările ce au succes în controlul pandemiei) dublată de izolare (voluntară! la domiciliu) și anchete epidemiologice prompte ar duce la întreruperea tuturor lanțurilor epidemiologice și adio măsuri milițienești dar nu se vrea.

Publicitate

E mai bine pentru unii așa. Dar…


1. Cum poate Bulgaria, care are cam jumătate din locuitorii României, să aibă de 4 ori mai puţini diagnosticaţi şi de 6 ori mai puţini morţi de coronavirus?
2. Dar Grecia, tot cu jumătate din populaţia noastră, cum poate avea de 11 ori mai puţini bolnavi şi decedaţi?
3. Cum reuşeşte Ungaria să aibă, la o populaţie pe jumătate cât România, de aproape 12 ori mai puţine cazuri de Covid-19 şi un sfert din decesele înregistrate la noi?

Cum naiba nu văd acești guvernanți că actuala strategie este eșuată?!

O lăsăm mai moale cu testarea, lungim starea de alertă, unii se îmbogățesc noi suportăm, suferim, murim și sărăcim. Cu ce lozinci o sa ieșiți peste vreo lună când vrând, nevrând se va afla adevărul? Și nenorocirea este că tot noi vom suporta pe pielea noastră iresponsabilitatea guvernanților!

Motivațiile demersului meu privind introducerea unui Program Național de Testare Extinsă Gratuită de care să beneficieze toți românii sunt clare:


1. Nu e suficient să aplici doar metode din Evul Mediu- să le ceri oamenilor să rămână pe veci în case şi să opreşti orice activitate. O spune chiar și OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.


2. Cele mai multe cazuri provin din focare cu risc crescut de transmitere a infecției.


3. În continuare testăm puțin și prost. Valorile utile ar trebui să depășească 0,1% din populație în fiecare zi (minim 20.000). Asimptomaticii sunt excluși de la testare, testarea extinsă e blocată. Testăm doar în zone vulnerabile cu risc epidemiologic crescut (spitale, cămine pentru vârstnici, persoane instituționalizate, copii cu dezabilități) unde numărul de cazuri e mult mai mare decât în populația generală.


4. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare


5. La noi testele sunt extrem de scumpe și extrem de greu de accesat.

Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste!

Se poate începe cu toți cei expuși (personal medical în primul rând, polițiști, jandarmi, cei din hipermarket, vamă, aeroport, gară, șoferii din mijloacele de transport în comun) și a tuturor contactelor cazurilor confirmate. E suficient ca aceste teste să fie decontate de CAS.

Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată! E chiar așa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Testați, testați, testați și izolați. Eu zic că se poate”, a scris Tudor Ciuhodarupe Facebook.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend