Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Federația Rusă va sta cu ‘ochii’ pe NATO! Serghei Lavrov: ‘Rusia va monitoriza cum va folosi NATO teritoriile Finlandei și Suediei și va trage propriile concluzii’

Publicat

in

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că NATO ”a avut în vedere teritoriile Finlandei şi Suediei în planurile sale militare de extindere către est” de mulţi ani, aşadar aderarea acestor două ţări la NATO ”nu va face nicio diferenţă”, relatează agenţia TASS, potrivit CNN.

”Finlanda, Suedia şi alte state neutre au participat ani la rând la exerciţiile militare ale NATO. NATO a avut în vedere teritoriile lor în planificarea deplasării către est. În acest context, ea (aderarea la NATO) aparent nu mai face nicio diferenţă”, a argumentat Lavrov în cadrul forumului organizat de societatea ‘Znanie’ (‘Cunoaşterea’).

”Din acest motiv noi vedem decizia lor, pe care Washingtonul şi NATO cu siguranţă au influenţat-o, drept o mişcare geopolitică în contextul îngrădirii Rusiei şi implementării planurilor NATO de a-şi extinde activităţile în regiunea Arctică”, a mai remarcat şeful diplomaţiei ruse.

”Întâmplător, preşedintele finlandez şi ambasadorii finlandezi au spus peste tot că nu văd vreo ameninţare din partea Rusiei. Aderarea la NATO decurge din schimbările în situaţia de securitate în Europa. Dar nu există nicio logică aici”, a remarcat mai departe Lavrov.

Rusia va monitoriza cum va folosi NATO teritoriile Finlandei şi Suediei şi ”va trage propriile concluzii”, a încheiat el, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Anunț important de la Ministerul Familiei! Se acordă peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare

Publicat

in

De

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a transmis pe pagina sa de facebook că s-a dat startul Concursului Național de Proiecte de Tineret și Concursului Național de Proiecte Studențești prin care se acordă alocări de peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare.

„Dăm startul Concursului Național de Proiecte de Tineret și Concursului Național de Proiecte Studențești. Astăzi, publicăm metodologia pentru cele două concursuri. Alocăm peste 2 milioane de lei pentru proiectele câștigătoare și ne propunem să ajungem la cel puțin 2.000 de tineri și studenți.

Concursul Național de Proiecte de Tineret 2022 are un buget de 1.200.000 de lei, iar fiecare proiect câștigător va primi din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse maximum 50.000 de lei. Ne propunem să avem în acest an proiecte de care să beneficieze peste 1.200 de tineri, cu vârsta între 14 și 35 de ani, din toată țara.

Concursul Național de Proiecte Studențești se adresează, așa cum îi spune și numele, studenților din România. Pentru acest an avem un buget de 810.000 de lei, iar de proiectele declarate câștigătoare vor beneficia minimum 800 de studenți.

Organizăm aceste concursuri sub egida Anului European al Tineretului. Căutăm proiecte prin care să-i ajutăm pe tineri să depășească greutățile din cei doi ani ai pandemiei Covid-19, să-i sprijinim pe cei din comunități defavorizate sau din grupuri marginalizate sau să-i încurajăm să participe în diverse acțiuni de voluntariat.

Colegii mei au analizat cele 25 de propuneri făcute de fundațiile și organizațiile de tineret pentru concursurile din acest an, iar majoritatea se regăsesc în metodologie. A fost stabilit calendarul pentru anul 2022, iar proiectele vor putea fi depuse în luna iulie. La începutul lunii septembrie, vom ști care sunt propunerile câștigătoare”, a transmis Ministrul Familiei, Gabriela Firea

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură dură! Persoanele care comit această faptă vor primi amenzi de până la 6.000 de lei

Publicat

in

De

Mare atenție! Conform unui proiect legislativ care a primit votul Senatului, persoanele care inscripționează cu graffiti pereții clădirilor, garduri sau alte obiecte din spațiile publice vor risca amenzi de până la 12 ori mai mari decât în prezent.

La bază, pare un gest artistic inofensiv pe care îl fac foarte mulți adolescenți din România, poate și copii cu un simț artistic mai dezvoltat. Este vorba de graffiti pe clădiri, garduri sau alte obiecte din spațiul public. Cei care nu respectă legea, conștientizând că acea practică este ilegală în țara noastră, vor ajunge să scoată din buzunar niște sume astronomice.

Amenzile pentru graffiti, de 12 ori mai mari

Între 3000 și 6000 de lei vor plăti amendă persoanele care fac însemne, înscrieri, desene sau lipesc imagini, fără drept, pe pereții clădirilor, gardurilor sau alte obiecte din locuri publice. La ora actuală, astfel de gesturi sunt sancționate între 100 și 500 de lei. Amenzile urmează să fie mărite printr-o propunere legislativă care a primit raport favorabil pentru adoptare de către deputați, în ultima săptămână.

Inițiatorii proiectului legislativ sunt de părere că această prevedere are scopul de a-i sancționa pe cei care fac graffitiuri, în contextul în care acest fenomen afectează, printre altele, clădirile de patrimoniu istoric și cultural. Ca o pedeapsă suplimentară, pe lângă sumele foarte generoase, cei care sunt prinși cu desene ilegale vor fi obligați să și le șteargă, redând starea inițială a bunului deteriorat. Termenul legal specificat pentru reparații în același document este de 15 zile calendaristice.

În situația în care persoana sancționată nu își îndeplinește obligația, autoritatea administrației publice locale va efectua lucrările necesare de reabilitare din fonduri proprii, cu mențiunea că, imediat după, va da în judecată făptașul pentru recuperarea prejudiciului financiar.

La această oră, propunerea legislativă de mai sus a fost adoptată de Senat și urmează să ajungă în Camera Deputaților. Având în vedere raportul favorabil din această săptămână al deputaților, este improbabil să nu se bucure de adoptare și în această cameră a Parlamentului, urmând să fie promulgată de Președinte și publicată în Monitorul Oficial, informează playtech.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend