Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Federația Rusă de Fotbal susține că suspendarea din fotbalul mondial este ‘nedreaptă’ și ‘ciudată’

Publicat

in

Federația Rusă de Fotbal consideră că suspendarea din fotbalul mondial este „nedreaptă” și „ciudată”.

Alexey Sorokin, membru al delegației Federației Ruse de Fotbal, a criticat joi, în cadrul celui de-al 72-lea Congres al FIFA de la Doha, Qatar, suspendarea Rusiei din fotbalul mondial și a declarat că aceasta este nedreaptă, conform Mediafax.

Vorbind cu jurnaliștii înainte de începerea congresului, fostul membru al Consiliului FIFA a declarat că i se pare „ciudat” faptul că echipei Rusiei nu i se permite să joace în evenimente internaționale.

Rusia este în prezent suspendată din competițiile organizate de UEFA și FIFA ca urmare a războiului din Ucraina. Rusia așteaptă rezultatul apelului făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Simțim că fotbaliștii noștri, iubitorii de fotbal au fost tratați pe nedrept; ei nu au nimic de-a face cu acest lucru”, a declarat Sorokin, cu o zi înainte de tragerea la sorți a Cupei Mondiale 2022, care va avea loc vineri.

La începutul lunii, Uniunea Rusă de Fotbal și-a declarat interesul de a găzdui Campionatul European în 2028 sau 2032, în ciuda interdicției de a juca fotbal în această țară.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Detalii de ultimă oră despre atacul de lângă un club gay din Oslo. Cine este individul care a ucis doi oameni și a rănit alte zeci de persoane

Publicat

in

De

Suspectul reținut după atacul de lângă un club gay din Oslo este un islamist radicalizat cu istoric de boli mintale.

Se crede că arestatul este un islamist radicalizat care are un istoric de boli mintale, a declarat sâmbătă serviciul de informații PST al Norvegiei.

Suspectul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliție, este cunoscut de serviciile de securitate din 2015, a adăugat PST, citat de Reuters.

Potrivit AP, anchetatorii au declarat că suspectul, identificat ca fiind un cetățean norvegian în vârstă de 42 de ani, originar din Iran, a fost reținut după ce a deschis focul în trei locații din centrul orașului Oslo.

Serviciul de securitate PST a ridicat nivelul de alertă teroristă de la „moderat” la „extraordinar” – cel mai înalt nivel – după atac, ceea ce i-a determinat pe petrecăreții panicați să fugă pe străzi sau să încerce să se ascundă de atacator.

Șeful interimar al PST, Roger Berg, a calificat atacul drept un „act terorist islamist extremist” și a declarat că suspectul avea „un lung istoric de violență și amenințări”, precum și probleme de sănătate mintală.

El a declarat că PST a aflat de suspect pentru prima dată în 2015 și ulterior acesta se radicalizase și făcea parte dintr-o rețea islamistă nespecificată.

Avocatul poliției, Christian Hatlo, a declarat că suspectul a fost reținut pentru suspiciune de crimă, tentativă de crimă și terorism, pe baza numărului de persoane vizate în mai multe locații.

„Evaluarea noastră generală este că există motive să credem că a vrut să provoace o teamă gravă în rândul populației”, a declarat Hatlo.

Olav Roenneberg, un jurnalist de la televiziunea publică norvegiană NRK, a declarat că a fost martor la împușcături.

„Am văzut un bărbat sosind la fața locului cu o geantă. A luat o armă și a început să tragă”, a declarat Roenneberg pentru NRK. „La început am crezut că este un pistol cu aer comprimat. Apoi geamul barului de alături s-a spart și am înțeles că trebuie să fug să mă adăpostesc.”

Un alt martor, Marcus Nybakken, în vârstă de 46 de ani, a declarat că a văzut o mulțime de oameni alergând și țipând și a crezut că este vorba de o bătaie.

„Dar apoi am auzit că a fost un schimb de focuri și că era cineva care trăgea cu o mitralieră”, a declarat Nybakken pentru postul norvegian de televiziune TV2.

Premierul Jonas Gahr Stoere a declarat într-o postare pe Facebook că „împușcăturile (…) au fost un atac crud și profund șocant asupra unor oameni nevinovați”.

El a precizat că, deși motivul este neclar, împușcăturile au provocat teamă și durere în comunitatea LGBTQ.

„Suntem cu toții alături de voi”, a scris Gahr Stoere.

Atacul a avut loc în primele ore ale zilei de sâmbătă, victimele fiind împușcate în interiorul și în afara London Pub, un club gay din Oslo, precum și pe străzile din jur și într-un alt bar din centrul capitalei norvegiene.

Suspectul a fost reținut la câteva minute după atac, potrivit poliției. Două arme, inclusiv un pistol complet automat, au fost recuperate de la locul crimei.

Doi oameni au murit și peste 20 au fost răniți.

Norvegia are o rată a criminalității mai mică decât multe țări occidentale, deși a avut parte de atacuri motivate de ură, inclusiv atunci când extremistul Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane în 2011.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO „Yee!” Ucrainenii au făcut o compilație a loviturilor efectuate cu faimosul sistem Stugna-P asupra tancurilor rusești

Publicat

in

De

Forțele ucrainene au publicat un nou clip cu sistemul antitanc Stugna-P în acțiune. Clipul este o compilație a mai multor atacuri în care ucrainenii reușesc să lovească tancurile rusești, uneori chiar sub uralele soldatului care a lansat atacul.

Stugna-P si uralele de bucurie ale ucrainenilor care lovesc tintele rusestiFoto: Captura video

Compilația surprinde momentele în care ucrainenii folosesc deja faimosul sistem Stugna-P pentru a lovi vehiculele rusești. La lovirea țintei, unii dintre soldați se aud cum izbucnesc în urale sau chiar bat din palme.

Atacurile conduse cu sistemul Stugna-P sunt printre cele mai distribuite pe rețelele de socializare.

Stugna-P, una dintre cele mai versatile arme ale ucrainenilor, a fost folosit și în lovituri directe asupra soldaților ruși sau în atacuri asupra unor depozite de muniție de mici dimensiuni.

Ce este sistemul Stugna-P

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser și are posibilitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru observat în mai multe înregistrări distribuite pe rețelele de socializare.

Sistemul Stugna-P a fost folosit cu mare succes de către soldații ucraineni. Cu o rază de acțiune mult mai mare față de alte sisteme similare, rachetele sale pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 5,8 km.

Pe lângă lovituri împotriva unor tancuri și vehicule blindate, ucrainenii au reușit să doboare inclusiv un elicopter de atac rusesc Alligator cu acest sistem.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend