Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Federaţia maghiară de fotbal promite că autorii incidentelor de la meciul cu Anglia vor fi aspru pedepsiţi

Publicat

in

Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a luat apărarea „marii majorităţi” a suporterilor săi şi a promis că „autorii incidentelor” vor fi „aspru pedepsiţi”, într-un comunicat publicat vineri, a doua zi după meciul cu Anglia de la Budapesta, marcat de tulburări şi manifestări rasiste, transmite AFP.

„Marea majoritate a celor 60.000 de suporteri prezenţi pe Puskas Arena au susţinut cu fair-play echipa Ungariei, chiar atunci când aceasta a fost condusă. În numele lor, autorii incidentelor trebuie identificaţi şi pedepsiţi cu asprime”, a afirmat MLSZ într-un comunicat.

Suporterii care au aruncat cu fumigene şi pahare pe teren riscă doi ani de interdicţie pe stadioane şi o amendă, a indicat federaţia, fără să menţioneze însă strigătele de maimuţă vizându-i pe jucătorii englezi Raheem Sterling şi Jude Bellingham, la care s-a referit presa britanică.

Aceste incidente au stârnit emoţie în Anglia, făcându-l să reacţioneze şi pe premierul Boris Johnson, care a cerut FIFA „să garanteze că un astfel de comportament va fi eradicat pentru totdeauna”, relatează Agerpres.ro.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a răspuns, acuzându-i pe englezi de „ipocrizie”.

„Toată lumea a putut vedea, la finala EURO 2020 (la Londra – n. r.), cum s-au comportat suporterii englezi cu italienii”, a declarat ministrul.

„Nici măcar nu se putea auzi imnul Italiei din cauza fluierăturilor suporterilor englezi, ca să nu mai vorbim de

insultele de după meci. Aşa că ipocrizia nu îşi are locul, nici în sport şi nici în politică”, a continuat el.

Italia a devenit campioană europeană după ce a învins Anglia la lovituri de departajare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING – Premeirul francez a demisionat

Publicat

in

De

Premierul francez Jean Castex și-a prezentat, luni, demisia președintelui Emmanuel Macron, a anunțat biroul prim-ministrului, ceea ce deschide calea pentru o revizuire a cabinetului, dorită de Macron, potrivit Reuters.

Decizia de a demisiona a lui Jean Castex a deschis calea pentru o mult așteptată revizuire a cabinetului de către Emmanuel Macron, care, după realegerea sa în aprilie, a declarat că noua sa echipă guvernamentală ar trebui să fie mai „concentrată”, cu mai puțini miniștri.

Macron, care are nevoie să trimită un semnal că a auzit frustrările alegătorilor exprimate prin prezența scăzută la vot și sprijinul mare pentru extrema dreaptă și extrema stângă radicală, a declarat că este în căutarea unei persoane cu acreditări ecologice și de politică socială pentru funcția de prim-ministru.

Aliații săi au spus că cel mai probabil va numi o femeie în funcția de premier. Aceasta ar putea deveni prima femeie premier, după Edith Cresson, care a ocupat pentru scurt timp funcția în timpul președinției liderului socialist Francois Mitterrand, la începutul anilor 1990.

Un astfel de profil ar putea contribui la contracararea provocării lansate de veteranul de stânga dură Jean-Luc Melenchon, care a ajuns pe un puternic loc trei în alegerile prezidențiale, ceea ce i-a permis să adune o coaliție largă a partidelor de stânga din Franța la votul parlamentar din 12-19 iunie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Senatorii au ţinut, în plen, un moment de reculegere în memoria lui Şerban Valeca

Publicat

in

De

Senatorii au ţinut, luni, în plen, un moment de reculegere în memoria social-democratului Şerban Valeca.

„Duminică, 15 mai, ne-a părăsit profesorul universitar, cercetătorul, parlamentarul, ministrul Şerban Valeca. A reprezentat cu demnitate şi profesionalism judeţul Argeş în Parlamentul şi Guvernul României. A făcut din patriotism un motto personal. A fost un coleg extraordinar, un prieten adevărat, un mare om. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus, în plen, senatorul PSD Ovidiu Puiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: UPDATE / Doliu în PSD: Șerban Valeca, fost ministru în Guvernul Năstase și Grindeanu, a murit în această dimineață

Fostul ministru, parlamentar şi lider al organizaţiei PSD Argeş, cercetătorul Şerban Valeca, născut la 23 iunie 1956, a încetat din viaţă duminică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend