Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FCSB și Dinamo, amendate după “eternul derbi” – Ce a decis Comisia de Disciplină în cazul eliminării lui Steliano Filip

Publicat

in

FCSB a câștigat, duminică, la scor, derbiul cu Dinamo, la finalul unui meci în care Steliano Filip a primit cartonaș roșu în prima repriză. Pe lângă verdictul în cazul eliminării jucătorului, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, să amendeze cele două cluburi.

FCSB a reușit o partidă foarte bună contra rivalilor de la Dinamo, meciul de duminică de pe Arena Națională fiind câștigat de roș-albaștri cu un categoric 6-0.

În minutul 37, la scorul de 1-0 pentru FCSB, Dinamo a rămas în inferioritate numerică după ce Steliano Filip a fost eliminat pentru un fault asupra lui Valentin Gheorghe. Fundașul a protestat vehement, iar reluările au arătat că decizia arbitrului Istvan Kovacs a fost prea dură.

Decizia Comisiei de Disciplină​

“FCSB vs. Dinamo 1948 SA – Eliminare Steliano Filip (Dinamo 1948 SA); Incidente – În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 900 lei; În baza art. 67 din RD, se sancţionează jucătorul Steliano Filip cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 2.900 lei; În baza art. 45.1 din RD, jucătorul Steliano Filip va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv două jocuri suspendare şi penalitate sportivă de 2.900 lei.

În baza art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FCSB cu penalitate sportivă de 15.000 lei; În baza art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul Dinamo 1948 SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”.

Alte sancţiuni ale Comisiei de Disciplină

“AFC UTA Arad vs. FC Rapid 1923 – Incidente – În baza art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 15.000 lei: În baza art. 82.1 şi 3.b, raportat la art. 83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul AFC UTA Arad va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 15.000 lei.

Universitatea Craiova vs. ACS Sepsi OSK Sf.Gheorghe – Eliminare Ilyes Robert (antrenor secund ACS Sepsi OSK) – În baza art. 65.a din RD, se sancţionează antrenorul secund, Iliyes Robert, cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 4.500 lei”.

Citește și:

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mă pot asigura la Sănătate dacă nu am venituri? Da, prin Declarația unică 2024 / Cât trebuie să plătesc

Publicat

in

De

Sunt persoane care nu lucrează, nu au venituri (cel puțin oficial), din diverse motive, dar doresc să fie asigurate la Sănătate pentru a beneficia de serviciile publice. În acest caz, trebuie depusă Declarația unică 2024.

Declaratia unica 2024 – formular 212Foto: ANAF

Astfel, Formularul 212 trebuie depus pe Codul Numeric Personal (CNP).

*Atenție, după descărcare nu încercați să-l deschideți din browser, ci din Adobe Acrobat Reader. Altfel nu poate fi completat.

Acolo, pe lângă datele personale trebuie să bifeze căsuța II.2.2, adică numai pentru CASS. Ulterior, la venitul estimat trebuie pusă cifra 0 (zero). Apoi trebuie bifată secțiunea C: sunt persoană fără venituri și optez pentru plata CASS. Acolo veți completa suma de 1.980 lei (vezi FOTO).

Acesta este suma care rezultă din plafonul de 6 salarii minime (19.800 lei) pentru că este luat în calcul cel de 3.300 lei.

Deci, veți plăti 1.980 lei.

Vezi în VIDEO de la minutul 1:14:28 fiecare pas de completare.

„Acești bani nu trebuie plătiți acum, ci până anul viitor (până la 25 mai 2025). Odată ce ați completat și trimis la ANAF, deja sunteți asigurați la sănătate”, spune consultantul fiscal Cornel Grama în cadrul Ghidului VIDEO de completare pentru diverse situații.

În acest an, termenul pentru depunerea Declarației unice 2024 este 27 mai.

Citește și:

Ai avut venituri din închirieri în scop turistic folosind aplicații precum Airbnb în 2023? Ce trebuie să plătești până pe 27 mai

Ai încasat dobânzi bancare ceva mai mari în 2023? Câți bani trebuie să plătești la ANAF până la 27 mai și ce bifezi în Declarația unică 2024

Nu vrei să-ți declari veniturile din diverse activități la ANAF prin Declarația unică? Ce riști în afară de amendă

Declarația unică 2024: Cine completează subsecțiunile privind CAS și CASS la veniturile din 2023 / Sunt și categorii exceptate

Ți-ai vândut Bitcoinul? Cum declari câștigul în Declarația unică 2024 și ce taxare ai

Ai venituri din rețele de socializare, vânzări online, meditații sau videochat? / Ce trebuie să știi în 2024: în ce condiții te înregistrezi ca PFA și care-i treaba cu TVA

Cum ajungi ca PFA să plătești CASS de 1.980 lei, deși nu ai niciun venit ori ești pe pierdere sau ai închis afacerea

Citeste mai mult

NATIONAL

Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România

Publicat

in

De

Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România?

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării scoate la iveală insistența și consecvența Moscovei în subminarea încrederii populației în Armată și în instituțiile statului în general. În același timp, pentru prima dată în istoria țării, un raport al unei instituții autohtone de forță laudă Ungaria. Datele Raportului au fost publicate de presă, în vreme ce pe site-ul oficial al CSAT ultimul raport afișat este din 2015.

Raportul pe care Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) l-a trimis Parlamentului confirmă pericolul în care se află țara, într-o perioadă în care liderii politici sunt slabi și dezinteresați de securitatea României, în care Justiția s-a predat politicului iar Armata nu e bine echipată și are prea puțini rezerviști care pot fi activați în cazul în care războiul s-ar extinde.

Serviciile de informații ostile României, în special cele rusești, s-au folosit de provocări, propagandă și dezinformări

Serviciile de informații ostile României, în special cele rusești, s-au folosit de provocări, propagandă și dezinformări pentru a-și proiecta „propriile ambiții geopolitice”, notează Raportul. În plus, Moscova a încercat să „penetreze informativ” instituțiile cu responsabilități în domeniul apărării și securității, pentru a obține informații importante. Rușii ar fi încercat să facă rost de informații despre exercițiile naționale și multinaționale, despre prezența aliată în România și mai ales despre tehnica și echipamentele din dotare. Federația Rusă și alte servicii ostile ar fi încercat să se infiltreze în infrastructurile critice de comunicații și informatice.

Raportul CSAT a enumerat între altele „riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia și Ucraina” asupra statelor din regiune: (i) creșterea numărului incidentelor militare; (ii) atacurile cibernetice rusești; (iii) posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaților ucraineni; (iv) exportul amenințărilor de criminalitate organizată transfrontalieră din Ucraina; (v) posibile atentate sau acte de sabotaj împotriva transporturilor militare destinate Ucrainei ori a facilităților autohtone de producție de tehnică și echipamente.

Potrivit legii sale de funcționare, CSAT coordonează activitățile care privesc apărarea și siguranța națională. Funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării este supusă verificării parlamentare și, conform legii, în fiecare an, în primul trimestru, CSAT este obligat să trimită Parlamentului raportul de activitate pentru anul precedent. Pe site-ul Consiliului ultimul Raport afișat este din 2015. Nici Serviciul Român de Informații (SRI) nu a mai afișat vreun Raport după începerea războiului ruso-ucrainean.

Secretul devine încet-încet instrument de lucru în instituțiile autohtone

Populația află doar de la înalții oficiali ucraineni că Bucureștiul acordă sprijin strategic Kievului iar pe rețelele sociale se rostogolesc tot felul de scenarii conspiraționiste, unele dintre ele încurajate de propaganda rusă, care continuă să-și consolideze pozițiile în România și în tot Estul Europei. În urmă cu o săptămână, în Slovacia a câștigat președinția un atlantist dilematic consolidând în acest fel puterea premierului Robert Fico, dedicat la fel ca premierul ungar Viktor Orban unei relații amicale cu Rusia.

Pe fondul susținerii pe care i-a arătat-o Viktor Orban lui Klaus Iohannis în încercarea președintelui român de a ajunge în fruntea NATO, Raportul CSAT menționează „relansarea dialogului bilateral” dintre România și Ungaria cu rezultate „pozitive și substanțiale”, discuții „concentrate pe proiecte concrete și de substanță”, în logica Parteneriatului strategic dintre cele două state.

Per total, Raportul CSAT nu aduce noutăți majore, cu excepția relației brusc foarte bune dintre Budapesta și București. Încercările Rusiei de a rămâne implicată în jocul politic și economic autohton nu e nouă. De pildă, statul român le-a dat firmelor rusești contracte care au depășit un miliard de euro, doar de când a început războiul din Ucraina, cu asentimentul președintelui și primului ministru.

Apoi, deși Raportul vorbește despre pericolele provocate de Rusia pe frontiera dunăreană a țării, șeful guvernului de la București a tot spus că „Federația Rusă nu a făcut niciun atac intenționat asupra României” și că „nici nu o va face” iar temerile nu se „justifică”.

Rușii sunt lăsați să-și întindă tentaculele în politică și economie iar chinezii par și ei să revină, într-o perioadă în care Bucureștiul ar trebui să strângă rândurile, dacă ar juca doar de partea bună și ar miza numai pe lumea atlantistă. Jocurile s-au mutat la nivel înalt de când Klaus Iohannis vrea să fie numărul 1 în NATO și își tranzacționează influența cu Viktor Orban, prietenul numărul 1 al Rusiei în NATO. Nu e clar cine pe cine folosește în această ecuație.

preluare DW via Rador Radio România

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend