Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FĂRĂ PRECEDENT ! URŞII BLOCHEAZĂ ARGEŞUL – Primarii ameninţă cu proteste de stradă 

Publicat

in

Că numărul urșilor a crescut alarmant în Argeș nu mai este o noutate, grav este că animalele părăsesc din ce in ce mai des pădurile rarefiate ale judeţului şi ies la drumul mare, in comune, in catune sau chiar in orase. Desi autorităţile se feresc să recunoască, situația generată de ursi este critică şi fără precedent în istoria judeţului.

Primarii ameninţă cu protest la Prefectura Argeş

Urșii au pus stăpânire, efectiv, pe mare parte din Argeş. Incidentele din ultima săptămâna arată acest lucru dar, mai ales, locatiile unde ursii au dat atacul şi reamintim: Curtea de Argeş, Mioveni, Bughea de Sus și Bughea de Jos, Arefu, Salatrucu, Brăduleţ, Muşăteşti, Corbeni. Sunt localităţile în care, în ultima săptămâmă ursii se plimbă nestingheriți și intră în gospodăriile locuitorilor. Oamenii sunt terorizați de animalele care au început să își facă simțită prezența tot mai des. Oameni atacaţi, zeci de animale sfâșiate, stupine distruse complet, grădini și garduri distruse tot de urși, au adus la disperare argeşenii care nu mai ştiu la cine să apeleze.Desigur primul certat este primarul localităţii dar acesta nu are nicio vină şo nicio putere. Mai mult, si edilii din multe comune, sătui să tot ceară ajutorul Prefecturii pentru a soluționa această problemă care se acutizează pe zi ce trece, anunţă că trec la măsuri extreme. ” Am vorbit cu mai mulţi primari si am decis că, dacă nici în această săptâmână Prefectura şi cei de la Minister nu se implică, vom merge şi vom protesta in faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean. Ne-am săturat de vorbe şi promisiuni, nu pe ei îi înjură oamenii ci pe noi, cei care, de fapt, nu avem nicio putere în a face ceva”, ne-a declarat primarul unei localităţi în care urşii au făcut prăpăd săptpămâna trecută.

Turismul din Argeş blocat şi dus la morga lui Manu de urşi !

După cum ziarul nostru a relatat permanent în ultimul an, doua dintre cele mai importante monumente istorice din județul Argeș – Cetatea Poienari şi statuia „Omul de Fier” de la Barajul Vidraru, sunt ținute închise administrația lui Dan Manu pe motiv de … urşi. Cu o viziune turistica aproape inexistentă, președintele CJ Argeș a decis să pună lacătul pe Cetatea Poenari, cu toate că contractul de reabilitare a fost reziliat. Cetatea Poenari a fost închisă de mai multe ori în ultimii ani din cauza ursilor. Deși s-au lăudat in spațiul public că au făcut cereri de relocare sau de împușcare a animalelor, în realitate nimic nu s-au întâmplat nimic. Acum, după ce licitația de reabilitare a fost câștigată de către o asociere de firme italiene, CJ Argeș a închis din nou Cetatea Poenari. In schimb, nu a durat mult până contractul a fost reziliat din cauză că asociația de firme nu a depus documentele conform legii și în tipul prevăzut legal. Acest lucru se întâmpla în luna aprilie, iar până în acest moment licitația nu a fost reluată, dar nici Cetatea Poenari nu a fost deschisă şi nici, măcar, statuia „Omul de Fier” de la Barajul Vidraru. Din ce motive? Ursul e de vină, ca de obicei ! Ce facem cu turismul, domnule Manu, il duceti la Morgă? Cu astfel de promovare, ce să ne mai plângem că Argeșul nu are turismul pe care îl merită.

Jandarmii pot captura oameni dar nu pot alunga ursii !

Șeful jandarmilor argeșeni, Gheorghe Lupescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că jandarmii săi din subordine din cadrul Postului de la Arefu au de furcă cu urșii. ,,Trebuie să luăm măsuri. Nu este normal ce se întâmplă. Vin turiștii la grătare în zonele turistice ale Argeșului și au de a face cu urșii. Deja au atacat foarte mulți oameni. La Mioveni, ursul va ajunge să se plimbe pe stradă”, a declarat Gheorghe Lupescu. În Argeș au fost recoltați doar 3 urși, dar trebuie să reducem numărul cu 25 de urși pe an, cel puțin. Suntem într-o continuă monitorizare, suntem în dialog cu primarii din Argeș dar edilii nu pot decât să stopeze acest fenomen temporar, a declarat subprefectul Adrian Bughiu prezent în cadrul aceleiași conferințe de presă. În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș o parte din personal merge la cursuri de tehnicieni veterinari, dar implicarea jandarmilor în aceste cazuri nu poate duce la alungarea urșilor din zonele tranzitate de oameni.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: Este posibil că situația să scape de sub control

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat trage semnalul de alarmă! Acesta este de părere că este posibil ca situația să scape de sub control, după ce  numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultimele zile

Vezi și: Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în momentul de faţă nu s-a terminat valul 1 în privinţa infectărilor cu noul coronavirus.

„În momentul în care s-a declanşat criza, în România nu se producea nimic: măşti, mănuşi, combinezoane, substanţe dezinfectante. (…) Astăzi avem capacitatea de a le produce. Situaţia s-a schimbat radical. (…) Predicţiile făcute, inclusiv de specialişti, sunt nişte predicţii care nu se puteau anticipa pentru că nu se cunoaşte absolut orice despre acest virus. Ce se cunoaşte este că e un virus care suferă mutaţii, care are nişte evoluţii ce, în parte, nu pot fi anticipate. Ce am făcut noi? Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări. (…) La noi riscurile de import al cazurilor a fost foarte mare, pe lângă transmitere comunitară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24.

El a spus că obiectivul, în continuare, este de a nu se reveni la nicio restricţie.

„Obiectivul nostru este să nu revenim cu nicio restricţie, în măsura în care oamenii respectă condiţiile, regulile. Să fim cinstiţi: nu putem să controlăm toate terasele, instituţiile. (…) Fac un apel către toţi să aibă responsabilitatea să respecte regulile”, a declarat Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend