Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FĂRĂ PRECEDENT: În STARE DE URGENȚĂ, ordin ignorat în Argeș din motive POLITICE – Prefectul sau șefa DSP ar trebui SĂ DEMISIONEZE

Avatar

Publicat

in

Orgoliile politice au dus la o situatie fără precedent in Argeș ! Astfel, o hotarare a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş care a decis, miercurea trecuta, că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19, nu a fost respectata. Hotararea trebuia pusa in aplicare inca de ieri, sambata 28 martie, dar acest lucru nu s-a intamplat din cauza revoltei cetatenilor din Mioveni dar si a medicilor care si-au depus demisiile. De precizat că toate deciziile CJSU sunt obligatorii iar cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat iar o declaratie e prefectului Soare lasa de intelea ca avem de-a face cu interese politice. “Toate deciziile CJSU sunt obligatorii! Nu e nici timp și nici loc pentru teamă, lașitate, renunțare, orgolii, lupte politice sau de altă natură. Avem nevoie de lideri puternici care să își asume, personal și instituțional, cu maturitate și responsabilitate, deciziile su acțiunile necesare”, declara prefectul Argeșului, Emanuel Soare. sambata dimineata. Numai ca, hotararea CJSU nu a fost dusa la indeplinire si, in aceste condiții, prefectul a anuntat pentru duminica o sedinta de urgenta cu toti managerii de spitale, DSP-ul si CJSU-ul restrâns pentru analiza și închiderea discuțiilor privind spitalele COVIS din Arges. Numai ca, după lungi discutii in contradictoriu, sedinta nu a mai avut loc , prefectura anuntand sec ca ” atât conferinta , cât și întâlnirea programată cu directorii de spital, s-au reprogramat pentru o dată ce va fi comunicată ulterior. Spitalele COVID vor fi desemnate prin ordin de ministru. Probabil ca mai sunt unele dificultăți în identificarea acestora la nivel național”. Adica va fi iar pierdere de timp in ce bolnavii sau suspectii de coronavirus vor fi tratati tot la spitalul unde se fura consumabile si masti de protectie iar cadrele medicale din alte spitale anuntate deja ca vor merge la Mioveni nu stiu ce vor face.

Situatia este grava pentru ca ne aflam in stare de urgenta decretata de presedintele tarii iar , in aceste condiții, nerespectarea unui ordin al CJSU ar trebui anchetata si aspru pedepsita de autoritatile competente, asta mai ales ca acesti domni se joaca cu soarta a zeci de mii de argeseni.

Cum s-a ajuns aici ?

  • Marți, 24 martie, premierul Ludvic Orban si, ulterior, ministrul Sanatatii au informat prefectii din toata țara ca trebuie sa stabileasca in fiecate judet cate un spital dedicat exclusiv tratării persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv.
  • Miercuri 25 martie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19. Hotararea trebuia pusa in aplicare inca de ieri, sambata 28 martie, dar acest lucru nu s-a intamplat din cauza revoltei cetatenilor din Mioveni dar si a medicilor care au amenintat cu demisia.
  • Sambata, 28 martie, hotararea CJSU nu este pusa in aplicare. Prefectul tuna si anunta ca duminica va convoca iar o sedinta a CJSU la care vor fi convocati si managerii de spitale pentru a rezolva situatia.
  • Duminica 29 martie, in timp ce cresc vertiginoe imbolnavirile de coronavirus iar Romania se pregateste pentru intrarea, de luni, in secnariul 4, sedinta CJSU anuntata de prefect nu mai are loc iar ărefectul anunta ca Ministerul Sanatatii va decide spitalul din Arges care va prelua cazurile de COVID-19.
  • In tot acest timp zeci de mii de argeseni si argeseni stau in suspans.

Cine demisineaza dupa aceste balbe ? Prefectul numit de liberali si nou in administrație? Primarul PSD din Mioveni care vrea sa isi protejeze investitia si voturile cetatenilor revoltati? Seful PSD al CJ Arges care vrea sa controleze spitalul din Mioveni? Sefa DSP, Sorina Hontaru care sta in aceasta functie din vremuri demult apuse si joaca la doua capete… politice ?

Oare premierul are cunostinta ca in Arges orgoliile politice primeaza in fata sanatatii argesenilor ? Stie Ludovic Orban ca premierul Soare nu a fpst in stare sa puna in aplicare ceea ce anunta el in data de 24 martie si transmis, apoi oficial de Ministerul Sanatatii ? Daca da, e la fel de grav ca situatia din Arges.

Ludovic Orban, 24.03.2017, declaratie televizata in fata intregii tari cu masurile propuse: ” De asemenea pregătim a treia linie, în care identificăm în fiecare judeţ spitale care să fie dedicate exclusiv tratării persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv, pentru a asigura o creştere a capacităţii, atât în ceea ce priveşte numărul de paturi pentru tratarea cazurilor obişnuite, cât şi în ceea ce priveşte creşterea numărului de paturi pentru secţiile de terapie intensivă. “

Se va implini o saptamana si masura anuntata de p[remierul Orban nu numai ca nu a fpst pusa in practica dar s-a incalvat grav si un ordin al CJSU in timpul starii de urgenta decretata de presedinte Iohannis. Deci, cine demisioneaza ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Vela: ”Ziua Armatei Românei mă face să îmi plec capul şi să am un gând pios faţă de militarii care şi-au sacrificat viaţa pentru România”

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române, prin care şi-a exprimat „preţuirea” şi „recunoştinţa” pentru militarii români, care îşi fac datoria faţă de ţară, cu devotament şi onoare.

„Ziua Armatei Românei mă face să îmi plec capul şi să am un gând pios faţă de militarii care şi-au sacrificat viaţa pentru naţiune şi pentru România. Îmi aduc aminte, cu recunoştinţă şi respect, de bunicul meu şi de toţi veteranii din cel de-al doilea Război Mondial care au suferit, au fost luaţi prizonieri, au murit sau au fost răniţi în confruntările cu cei care aduceau teroarea şi moartea”, a scris Vela, pe Facebook.

„Suntem echipă, mai ales în aceste vremuri tulburi, pentru că ne iubim patria şi neamul. La mulţi ani Armatei României!”, a completat ministrul de Interne, informează agerpres.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Violeta Alexandru: ”Nu se poate imagina o creştere a pensiei care să nu poată fi susţinută în buget”

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru  a declarat că, în cazul în care PSD avea determinare putea creşte pensiile cu 40% în perioada când a guvernat, atunci când exista o situaţie economică ce nu se compara cu cea de acum, însă nu a dorit să facă acest lucru.

„Dacă PSD avea determinarea să o facă, când a guvernat într-o situaţie economică incomparabilă cu cea pe care noi am guvernat-o, cu siguranţă putea să o facă, dar nu a dorit acest lucru. V-am subliniat mai devreme diferenţa dintre noi şi PSD este că noi suntem responsabili. Cu siguranţă, o creştere este justificată şi repet este cea mai delicată perioadă economică.

Noi am făcut această creştere, PSD nu. Exact când a decis nu a făcut acest lucru, deşi nu poate compara perioada de guvernare pe care au gestionat-o cu cea pe care noi am parcurs-o şi am gestionat-o şi cu toate aceastea a promis şi nu a făcut. Diferenţa este că noi nu promitem, ci facem lucrurile cu chibzuinţă şi cu un raţionament de a-i fi bine României şi pensionarilor noştri şi acum şi în perioada următoare.

Nu se poate imagina o creştere a pensiei care să nu poată fi susţinută în buget.

Deciziile Curţii sunt foarte clare. Odată ce ai emis o decizie de pensionare nu mai poţi reveni asupra ei să o diminuezi. Noi suntem responsabili, noi nu aruncăm cu iluzii şi promisiuni oamenilor pentru că nu este normal să procedăm aşa. Toată lumea ştie ce se întâmplă în acest moment în România.

Toţi trăim printre oameni care se confruntă cu o serie de dificultăţi şi vedem că trebuie să ţinem lucrurile pe linia de plutire şi uşor-uşor să ne revenim. Aşa şi creşterile veniturilor noastre se vor face pe măsura posbilităţilor şi spuneam că anul viitor avem în continuare în intenţie să facem creşteri bazate pe revenirea economiei pentru care muncim foarte mult, prin toate măsurile luate”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seara la România Tv.

Chestionat despre cum vor judeca magistraţii CCR sesizarea Guvernului, ministrul Muncii a precizat că hotărârea va ţine cont de realitatea din România şi Europa, în contextul pandemiei şi situaţiei economice.

„După cum bine spuneţi, în funcţie de cum vor spune judecătorii. Termenul este 25 noiembrie. Bănuiesc că şi domniile lor, ca şi dvs, ca şi cei care ne urmăresc toţi ne uităm în jur şi vedem ce se întâmplă. Lucrurile nu şi-au revenit din punct de vedere economic. Sunt convinsă că va fi o decizie care va ţine cont de ceea ce se întâmplă în acest moment în România şi în Europa şi aşteptăm această decizie pe care eu personal o bănuiesc o decizie cumpănită, o decizie care ţine cont de situaţia ţării în acest moment şi ceea ce se va întâmpla anul viitor.

Gândiţi-vă că dacă un an de zile am trecut prin tot ceea ce am trecut în economie, cu siguranţă nici anul viitor lucrurile nu îşi vor reveni la nivelul perioadei 2018-2019, că nu are cum. Deci va trebui să facem eforturi în continuare, va trebui să fim foarte serioşi şi să atragem în România fonduri europene, va trebuie să sprijinim economia să îşi revină şi uşor-uşor să revenim la normal. Aşteptăm decizia CCR.

Eu personal sunt omul care atunci când iau o decizie, nu mă gândesc la impactul în sfera apropiată a activităţii mele, ci mă gândesc la impactul pe care îl are asupra oamenilor.

Dacă pe moment cineva crede că o decizie de mărire cu 40% va fi un lucru bun, eu vreau să vă spun, ca om implicat, care a trăit în mod direct experienţele unor familii la limită care nu au mai avut niciun venit pentru că pandemia le-a afectat în mod direct afacerea şi veniturile pe care le aveau.

Dacă cineva îşi imaginează că pot să iei o decizie doar ca să ai o satisfacţie de moment şi să arăţi că tu eşti înţelegător, doar Guvernul nu este, apoi să se înţeleagă la efectele pe termen mediu şi lung, pentru că economia îşi va reveni, cu sprijinul Guvernului uşor-uşor, dar nu suntem acolo şi facem eforturi în continuare. O să vedem ce se întâmplă”, a explicat Violeta Alexandru.

Întrebată ce va face Guvernul dacă CCR nu dă câştig de cauză privind sesizarea pe rectificarea bugetară a Executivului, Violeta Alexandru a răspuns: „Eu sper să nu ajungem la în situaţia în care bugetul României să fie efectiv aruncat în aer”.

„E foarte dificil de imaginat o situaţie în care să se poată face o creştere pe fondul încasărilor la buget actuale. Prin urmare, daţi-mi voie să cred că decizia CCR va ţine cont de realitatea din România şi va aprecia faptul că Guvernul este responsabil şi că a gestionat această criză în modul cel mai corect cu putinţă şi cel mai eficient.

Oricum de subliniat este că nu am avut niciodată nicio intenţie să nu ţinem cont de creşterea preţurilor, de nevoia pensionarilor de a-şi acoperi cheltuielile necesare. Practic creşterea pe care am făcut-o este de 7 ori rata inflaţiei.

Este o creştere făcută cu respect pentru pensionari, într-un moment delicat, dar cu recunoaşterea faptului că nevoile dânşilor de a-şi plăti cele necesare sunt evidente şi am ştiut acest lucru şi ca atare am luat decizia de creştere cu 14%”, a conchis ministrul Muncii, informează news.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend