Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

fanatik.ro: Lampa lui Klaus Iohannis levitează la Cotroceni. Cadoul de 1.000 de euro primit de președinte, în plină criză energetică

Publicat

in

Oaspeții de la Palatul Cotroceni au fost mai mulți și ceva mai generoși în 2022. Președintele Klaus Iohannis a avut un an destul de bun din acest punct de vedere.

Lampa lui Klaus Iohannis levitează la Cotroceni. Cadoul de 1.000 de euro primit de președinte, în plină criză energeticăFoto: fanatik.ro

Klaus Iohannis a primit 26 de cadouri, în valoare totală de 4.753 de euro (23.515 lei) în anul 2022, în urma unor acțiuni de protocol.

Citește mai mult pe fanatik.ro​​

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră – Administrația Joe Biden intervine în Republica Moldova: sancțiuni împotriva unor persoane cu ‘legături în serviciile secrete rusești’

Publicat

in

Fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, despre taxarea pe distanță: ‘Rovinieta și taxa de drum reprezintă un subiect foarte sensibil. Ai mers 100 km plătești o sumă, ai mers 200, plătești de două ori mai mult, față de actuala variantă’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană cere platformelor online să identifice conţinutul generat de inteligenţa artificială

Publicat

in

Comisia Europeană doreşte ca platformele online să identifice în mod clar conţinutul – imagini, sunete, texte – generat de inteligenţa artificială (AI) pentru a lupta contra riscurilor dezinformării, a anunţat luni vicepreşedinta executivului UE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Inteligenta artificialaFoto: Shutterstock

Reprezentanta CE a adresat această solicitare semnatarilor codului de bune practici al UE contra dezinformării, cu care s-a întâlnit luni la Bruxelles. Acest cod, ce nu are caracter constrângător juridic, reuneşte pe bază voluntară aproximativ 40 de organizaţii, printre care platforme majore precum Facebook, Google, YouTube şi TikTok, în timp ce Twitter a părăsit recent acest grup.

”Semnatarii care integrează generatoare de AI în serviciile lor precum Bing Chat pentru Microsoft şi Bard pentru Google, ar trebui să integreze garanţiile necesare pentru ca aceste servicii să nu poată fi utilizate de către actori rău intenționați care generează dezinformare”, a declarat Vera Jourova.

Pe de altă parte, a adăugat reprezentanta CE, semnatarii care au servicii susceptibile de a difuza dezinformare generată de inteligenţa artificială ar trebui să pună în practică o tehnologie pentru a recunoaşte acest conţinut şi a-l indica în mod clar utilizatorilor.

Începând cu 25 august, cele mai mari platforme, reunind peste 45 de milioane de utilizatori activi în UE, vor fi supuse unor obligaţii în cadrul legislaţiei privind serviciile digitale (DSA). Această reglementare prevede ”recurgerea la un marcaj vizibil” pentru a garanta că ”un conţinut audio sau video generat sau manipulat este recognoscibil”.

Însă Comisia Europeană vrea punerea în aplicare a acestei etichete ”imediat” în cadrul codului de bune practici contra dezinformării.

Printre altele, Uniunea Europeană negociează o legislaţie specifică privind inteligenţa artificială, ce prevede obligaţii de transparenţă pentru generatorii de conţinuturi editoriale de tip ChatGPT, însă aceste discuţii între statele membre şi eurodeputaţi încă trenează.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend