Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Faimosul obiectiv Scările Haiku din Hawaii ar putea fi desființat

Publicat

in

Scările Haiku din Hawaii ar putea fi desființate la solicitarea localnicilor nemulțumiți de costurile mari de întreținere și de numeroasele accidente care se produc pe traseul periculos. Accesul în această atracție turistică a fost interzis încă din 1987, dar numeroși aventurieri încalcă regula.

Faimosul obiectiv Scările Haiku, cunoscut sub numele de Stairway to Heaven (Scara către rai), este un loc foarte popular pentru amatorii de senzații tari.

Acesta este un traseu amenajat pe o scară cu 3.922 de trepte care urcă abrupt pe un versant al munților Ko’olau din insula O’ahu, Hawaii.

Scările au fost construite de soldații americani în timpul celui de al doilea război mondial în scopuri militare și ulterior au devenit o atracție pentru vederea panoramică spectaculoasă, potrivit Mediafax.ro.

Aventurierii și amatorii de fotografie obișnuiesc să facă traseul, chiar dacă acesta a fost închis în anul 1987 din cauza costurilor mari cu întreținerea, a disconfortului pe care-l provoacă vizitatorii localnicilor și a deselor accidente.

Potrivit CNN Travel, consiliul local din Honolulu a aprobat pe 8 septembrie un proiect privind îndepărtarea scărilor de pe munte. Decizia a fost trimisă primarului orașului din Hawaii care trebuie să o respingă sau să o accepte în termen de 60 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Premierul desemnat, cu jalba în proțap la USR: Nicolae Ciucă discută cu Dacian Cioloș la parlament

Publicat

in

De

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va discuta luni cu reprezentanţi ai conducerii USR. Reprezentanţii USR au anunţat că liderul formaţiunii, Dacian Cioloş, va avea o întâlnire cu Nicolae Ciucă la ora 12.00.

“Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat şi a fost reconfirmată in această după-amiază”, au transmis reprezentanţii USR.

Anterior, PNL anunțase că duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuţiile pentru finalizarea Programului de Guvernare, împreună cu echipele de experţi ale Partidului Naţional Liberal şi ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezenţa preşedinţilor Florin Cîţu şi Hunor Kelemen.

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, după numai o întâlnire. Echipa condusă de Florin Cîțu și cea condusă de Marcel Ciolacu au discutat, duminică, la prânz, la Vila Lac, dar nu au ajuns la o înțelegere.

Potrivit informațiilor de la negocieri, liberalii au pus condiția ca PSD să nu vină cu nicio pretenție legată de programul de guvernare. După ce Marcel Ciolacu anunțase că social-democrații au 10 condiții, PNL a spus, din capul locului, că nu acceptă niciuna. Ciolacu a refuzat situația expusă de liberali și a plecat de la discuții.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Cântărețul britanic Ed Sheeran a fost testat pozitiv cu coronavirus

Publicat

in

De

Cântăreţul Ed Sheeran a anunţat, duminică seară, în social media, că a fost testat pozitiv cu coronavirus.

“Din păcate am fost testat pozitiv cu Covid, aşa că acum mă autoizolez şi respect recomandările guvernului”, a notat Sheeran pe Instagram.

El a menţionat că în măsura posibilităţilor va oferi interviurile programate şi va susţine momentele artistice programate de acasă.

“Scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit”, a adăugat artistul, informează News.ro.

Ed Sheeran are programată în 29 octombrie lansarea unui nou album, intitulat “=”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend