Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Facem cunoscute problemele argeşenilor – Trotuarele blocate pun în pericol locuitorii de pe 1 Mai

Publicat

in

 #Poliţia informeazǎ – parcǎrile pe trotuar sunt ilegale

#La Biroul de Taxe şi Impozite sunt înregistrate constant zeci de amenzi de circulaţie

#Autoritǎţile locale incapabile sǎ rezolve problemele reale cu care se confruntǎ locuitorii oraşului

Continuǎm astǎzi sǎ atragem atenţia autoritǎţilor locale din Curtea de Argeş asupra unor zone care au devenit atât de aglomerate încât atât circulaţia rutierǎ cât şi cea pietonalǎ au devenit de-a dreptul imposibile. Si nu suntem singurii care semnalǎm acest lucru, mulţi dintre argeşenii cerând la toate instituţiile abilitate sǎ ia mǎsuri în acest sens.

Aşadar, astǎzi avem fotografii de pe strada 1 Mai, în zona singurului sens giratoriu din municipiul regal.  Prezenţa în zonǎ a unor depozite de materiale de construcţii, a unor secţii de croitorie, a unor baruri şi terase, cu foarte puţine locuri de parcare, dar şi ţinând cont cǎ traficul greu este direcţionat pe 1 Mai şi apoi spre Lascǎr Catargiu şi 1 Decembrie, face imposibilǎ, în primul rând, siguranţa pietonilor.

Trotuarele degeaba sunt, nu putem trece pe ele

Una dintre argeşencele care locuieşte în zonǎ spune cǎ zilnic inclusive intrarea în curtea casei îi este blocalǎ de maşini. A fǎcut sesizǎri în acest sens iar ultimul demers a fost acela de a merge în audienţǎ la consilierii locali PAM, cei care în fiecare joi ascultǎ şi încearcǎ sǎ rezolve problemele cu care se confruntǎ locuitorii urbei. La rândul lor, consilierii au adus discuţia aceasta în consiliul local însǎ nu au rezolvat mare lucru ci doar au smuls o promisiune cǎ la urmǎtoarea întâlnire vor fi chemaţi şi poliţiştii de la circulaţie şi de la ordine publicǎ.

Amenzile curg pe bandǎ – degeaba

Lipsa locurilor de parcare dar şi lipsa de civilizaţie rutierǎ a şoferilor din Curtea de Argeş a fǎcut ca în ultima perioadǎ sǎ creascǎ alarmant numǎrul de amenzi de circulaţie, şi mai ales cel pentru parcǎri. La biroul de taxe şi impozite din cadrul primǎriei sunt înregistrate zilnic astfel de amenzi. Unii le plǎtesc, alţii fie le ignorǎ fie le contestǎ. Mai mult decât atât, mulţi dintre şoferi primesc amenzile direct acasǎ, în plic, pentru cǎ poliţiştii fotografiazǎ autoturismele parcate ilegal şi întocmesc la faţa locului procesele verbale.

Ce spune poliţia şi nu ştiu şoferii

Ceea ce nu prea ştiu şoferii din Curtea de Argeş dar nici aleşii locali este noul Cod Rutier unde, din anul 2016 se spune foarte clar cǎ parcǎrile pe trotuare se fac doar în zonele amenajate şi semnalizate în acest sens, lucrǎri fǎcute cu acordul poliţiei. Legea privind ocuparea trotuarului cu obligaţia de a se lǎsa un metru pentru trecerea pietonilor nu mai este de mult valabilǎ, aşa cum se ştie la Curtea de Argeş. De asemenea, în urbea basarabilor nu se respectǎ nici distanţele obligatorii care trebuie lǎsate libere lângǎ trecerile de pietoni, staţiile de transport public în comun sau intersecţii.

Tinând cont de problema semnalatǎ de argeşeni este clar cǎ în municipiu nu se poate parca sub nici o formǎ pe trotuar pentru cǎ nicǎieri nu existǎ marcaje şi semnalizare în acest sens.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Noi clarificări ale Poliției Române! Când trebuie să completăm declarația pe propria răspundere

Publicat

in

De

Răspunsul Poliţiei Române: Dacă drumeția nu presupune părăsirea localității/ a zonei metropolitane acest lucru este permis. În cazul în care deplasarea se face în afara localității/zonei metropolitane, va fi necesară completarea corespunzătoare a declarației pe propria răspundere, raportat la prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dacă părăsim localitatea/zona metropolitană, completăm declarația pe propria răspundere pentru drumul dus-întors (locul în care mergem – locul în care ne întoarcem)? Sau completăm o declarație la dus și o alta atunci când ne întoarcem acasă? Dacă da, ce bifăm, la întoarcere, pentru motivul deplasării?

Răspunsul Poliţiei Române: Este suficientă completarea unei singure declarații pe propria răspundere, cu precizarea traseului de deplasare dus-întors

Sunt valabile, în continuare, declarațiile pe propria răspundere completate olograf, pe o simplă foaie de hârtie de către cei care nu au acces la o imprimantă/xerox/smartphone?

Răspunsul Poliţiei Române: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități și pentru părăsirea zonei metropolitane poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității.

Putem părăsi localitatea/zona metropolitană pentru o săptămână sau mai mult? Care este perioada maximă permisă?

Răspunsul Poliţiei Române: Nu este prevăzută o limită de timp în care trebuie efectuată deplasarea în afara localității/zonei metropolitane, atunci când există motive justificate, care trebuie bifate pe declarația pe propria răspundere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mini-vacanță pentru angajați! Câte zile veți sta acasă luna viitoare

Publicat

in

De

Vești pentru angajați! Luna iunie vine cu surprize plăcute pentru bugetari! Vor fi două weekend-uri prelungite anul acesta.

Astfel, al doilea sfârșit de săptămână din luna iunie este prelungit, deoarece pe 7 și 8 iunie se sărbătoresc Rusaliile, iar ziua de 8 iunie pica într-o zi de luni.

Iată ce zile libere legale mai urmează, anul acesta pentru toți salariații:

  • 1 iunie – Ziua Copilului,
  • 7 – 8 iunie – Rusaliile,
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului,
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei,
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României;
  • 25 și 26 decembrie – Crăciunul.
  • 30 noiembrie luni, 1 decembrie marți – ceea ce înseamnă un weekend prelungit cu încă două zile libere;
  • Crăciunul va fi vineri – sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend