Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Facebook şi Amazon.com au cerut acordul guvernului SUA pentru operarea unui nou cablu de date subacvatic între Filipine şi California

Publicat

in

Facebook şi Amazon.com au cerut acordul guvernului SUA pentru operarea unui nou cablu de date subacvatic între Filipine şi California, după ce China Mobile a acceptat să se retragă, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Cele două companii au declarat Comisiei de comunicaţii federale (FCC) că intenţionează să înceapă operaţiunile comerciale până la sfârşitul anului 2022 şi au explicat că noua conexiune de date va oferi o capacitate nouă, semnificativă, pe rutele în care cererea continuă să crească substanţial în fiecare an.

Companiile au afirmat într-un dosar comun că noul cablu va ajuta la susţinerea aplicaţiilor Facebook şi va oferi Amazon şi afiliatelor sale capacitatea de a sprijini serviciile cloud ale Amazon şi de a conecta centrele sale de date.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că părţile participante la proiect au fost de acord că ”cea mai bună cale pentru a finaliza construcţia şi a pune în funcţiune … sistemul de cablu a fost restructurarea proprietăţii sistemului, permiţând părţilor să îşi îndeplinească obiectivul de a aduce conectivitatea la mai mulţi oameni şi regiuni”.

Amazon şi China Mobile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Statele Unite şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la rolul Chinei în gestionarea traficului în reţea şi riscul de spionaj.

Aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului, transportând 99% din traficul de date din lume.

În septembrie 2020, Facebook, Amazon şi China Mobile şi-au retras aplicaţia de conectare a oraşelor San Francisco şi Hong Kong, ca parte a Bay to Bay Express Cable System.

În martie, Facebook a retras o aplicaţie separată depusă la FCC pentru un cablu Hong Kong-California.

În aprilie 2020, FCC a aprobat cererea Google, divizie a grupului Alphabet, de a utiliza o parte dintr-un cablu de telecomunicaţii submarin SUA-Asia, care a exclus Hong Kong-ul, după ce agenţiile SUA au ridicat probleme de securitate naţională.

Google a fost de acord să opereze o porţiune din Pacific Light Cable Network System, cu o lungime de 12.000 de kilometri, între Statele Unite şi Taiwan, dar nu către Hong Kong.

Google şi Facebook au ajutat la finanţarea construcţiei acestui cablu, dar autorităţile de reglementare din SUA au blocat utilizarea acestuia.

În august 2020, companiile au abandonat propunerea de utilizare a porţiunii din Hong Kong.

În mai 2019, FCC a votat în unanimitate respingerea China Mobile de a furniza servicii în Statele Unite, invocând riscurile ca guvernul chinez să poată folosi aprobarea pentru a efectua spionaj împotriva guvernului SUA.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Igor Dodon este nemul’umit de noul guvern și amenință cu proteste: Poporul trebuie să decidă în privința protestelor

Publicat

in

De

Liderul PSRM, Igor Dodon vine cu noi critici la adresa guvernării după ce Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul ce vizează majorarea graduală a vârstei de pensionare de la 1 ianuarie 2022.

Igor Dodon califică inițiativa PAS drept un genocid social în condițiile în care speranța de viață în rândul cetățenilor Republicii Moldova este mai redusă față de statele europene. El spune că nemulțumirea oamenilor ar putea duce la izbucnirea protestelor în masă, transmite IPN.

Fostul președinte al Republicii Moldova s-a arătat critic la adresa politicilor sociale promovate de partidul de guvernare, menționând că majorarea pensiilor cu care se laudă PAS este acoperită integral de inflație. Mai mult, potrivit lui Igor Dodon, majorarea vârstei de pensionare și anularea indexării pensiilor de două ori pe an, în aprilie și octombrie, va aduce bătrânii din Republica Moldova în pragul disperării.

„Politica socială a PAS-ului nu poate fi numită altfel, decât genocid social. Ei le-au promis pensionarilor pensii mai mari, dar ei n-au menționat că prețurile vor crește de două ori la toate produsele și serviciile. Tot ce am reușit noi să facem în 2 ani de zile, ei au anulat. Este vorba despre vârsta de pensionare, indexarea pensiilor și ajutorul acordat de două ori pe an vârstnicilor. În 2016, Plahotniuc a decis majorarea graduală a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei cât și pentru bărbați. Noi am reușit să anulăm această lege. Pentru că la noi oamenii, din păcate, nu ajung până la vârsta de pensionare. Problema trebuia pusă altfel, nu să fie redus numărul de pensionari, ci să fie majorat bugetul, astfel încât să fie achitate mai multe pensii”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Primul în Moldova.

Igor Dodon spune că în timpul vizitelor sale în teritoriu, oamenii se arată dezamăgiți de guvernarea PAS. Totuși, potrivit lui, dacă vor fi organizate proteste antiguvernamentale, acestea nu vor avea apartenență politică.

„Poporul trebuie să decidă în privința protestelor. Iar protestele trebuie să fie fără apartenență politică. Nu socialiștii trebuie să organizeze proteste, ci oamenii. Dacă protestele vor fi organizate de noi, oamenii vor spune că dorim să accedem din nou la putere. Noi nu excludem eventualitatea protestelor, dar ele vor avea loc atunci când poporul își va dori acest lucru”, a spus Igor Dodon.

De la 1 ianuarie 2022, vârsta standard de pensionare pentru bărbați va fi de 63 de ani. Pentru femei vârsta de pensionare la 1 ianuarie 2022 va fi de 59 de ani și 6 luni și va crește cu 6 luni în fiecare an până în 2028.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Protestul polițiștilor: ‘Nu mai amendăm niciun român de la 1 decembrie’

Publicat

in

De

Președintele sindicatului Europol Cosmin Andreica din cadrul Poliției Române a anunțat că de la data de 1 decembrie, în semn de protest, oamenii legii nu vor mai amenda niciun român.

Vezi si: Sindicaliștii din Poliție ies în stradă: în Statul de drepți al lui Iohannis legea este facultativă

Protestul are în vedere legea salarizării. Andreica a făcut apel la toți polițiștii din țară să fie mai empatici și să aplice doar avertismente scrise sau verbale. De asemenea, în perioada 13-15 decembrie, se anunță un protest de amploare în fața prefecturilor din toată țara.

„Da, este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi poliţiştii, chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017, care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare”, a declarat Cosmin Andreica, la Antena3.

„De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Andreica.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend