Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Expresii care îi fac pe cei din jur să aibă încredere în tine

Avatar

Publicat

in

În comunicare, cuvintele potrivite pot schimba în mod decisiv percepţia celor din jur. Există o serie de expresii care, folosite în momentul potrivit, pot creşte încrederea celor din jur.

„Cum crezi că a fost?“. O întrebare folosită în cazul în care vrei să laşi pe altcineva să evalueze sarcina, prezentarea sau întâlnirea, la propriile standarde. Acest lucru îi oferă persoanei respective sentimentul că părerea ei contează.

Publicitate

„A fost vina mea“. Lasă ego-ul deoparte, deoarece a admite că şi tu poţi face greşeli creşte încrederea celor din jur. „Oamenii care sunt imperfecţi sunt mai atractivi. Ne plac mult mai mult decât cei care par perfecţi“, este de părere Dr. Paul Zak, autor al cărţii „Trust Factor: The Science of Creating High Performance Companies“.

„Te superi dacă îmi dai o mână de ajutor?“. Acest lucru vine mai ales în momentele în care eşti conştient că cel de lângă tine nu îndrăzneşte să ofere o mână de ajutor. În acest mod îţi arăţi onestitatea şi dispozitia ta umilă de a accepta cu demnitate ajutorul celorlalţi, mod în care le poţi câştiga încrederea.

„Poţi să mă ajuţi cu un sfat?“. Dr. Wood Brooks, autorul unui studiu recent, spune că oamenii care cer sfaturi sunt percepuţi ca fiind mai competenţi. „În cercetarea noastră, am constatat că oamenii ezită să ceară sfaturi, deoarece se tem că vor părea incompetenţi. Realitatea este că oamenii îi privesc pe cei care fac acest lucru ca fiind mai competenţi decât cei care nu sunt cababili să admită că au nevoie de ajutor“, a spus specialistul.

„Am încredere în judecata ta“. Încrederea este o stradă cu două sensuri. Unii profită de încrederea pe care le-o oferi, alţii îţi răspund cu aceeaşi monedă. Încrederea aduce membrii unei echipe mai aproape, reuşind astfel să aibă rezultate excelente. Găsiţi modalităţi de a vă baza pe colegi la locul de muncă. Arătaţi că puneţi valoare pe contribuţia lor şi le veţi câştiga încrederea.

„N-aş fi făcut-o fără tine“. Aceasta este cea mai bună formă de a spune „mulţumesc!“. Prin recunoasterea efortului cuiva şi exprimarea recunoştinţei tale pentre ceea ce a făcut, te va face inclusiv pe tine să oferi încredere. Atunci când consolidaţi astfel de comportamente veţi oferi un exemplu pentru toţi cei din jur.

„Iată ce înseamnă asta pentru tine …“. Oamenii vor să ştie unde se află, să se simtă în siguranţă, şi, desigur, să se asigure că ştii care este interesul lor. Dacă vrreţi să vindeţi o idee, oferiţi o viziune şi comunicaţi în mod clar beneficiile pe termen scurt şi lung.

„Sunt doar urechi“. Această afirmaţie va trimite instantaneu mesajul că sunteţi deschis la dialog şi cu adevărat interesat de ce are de spus interlocutorul. Doar asiguraţi-vă că limbajul corpului spune acelaşi lucru. Adaugă unele apecieri ale ideilor sau sugestiilor interlocutorului şi deja putem vorbi de încerderea obţinută.

„Ce pot face pentru a ajuta“. Această sintagmă poate muta munţii din loc atunci când termenele sunt aproape, nivelul stresului este ridicat şi apare disperarea. Prin această întrebare oferi susţinere şi capeţi încredere.

„Cum pot face lucrurile mai bine?“. Angajaţii ar trebui să folosească această expresie de multe ori, arătând că sunt deschişi să înveţe lucruri noi. Ei demonstrează şefilor că sunt deschişi la sugestii şi dornici de a vedea lucrurile dintr-un alt unghi, pentru a accelera dezvoltarea lor.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

SURSE Cum ar fi ajuns clanul Rinu, cel care se află în spatele uciderii lui Emi Pian, să crească în ultimii ani: ‘Au săgeți care taie tot’

Avatar

Publicat

in

De

La începutul acestei săptămâni, după uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, Bugetul.ro a reușit să afle că, în spatele crimei, se află un membru al clanului Rinu, o grupare care acționează în zona podului Colentina, în Sectorul 2 al Capitalei. Duminică, la poarta cimitirului unde a fost înmormântat Emi Pian, fratele acestuia, Nicolae Bratu, zis Elvis Pian, a susțint că ar fi vorba de un asasinat la comanda. În aceste condiții, considerăm că trebuie să dezvăluim ce ne-au comunicat sursele noastre în cursul acestei săptămâni, în legătură cu ascensiunea clanului Rinu, o grupare măruntă din Sectorul 2, care a crescut de curând. Sursele Bugetul.ro spun că, în prezent, gruparea Rinu are „săgeți care taie tot”.

La ora actuală, zona Colentina este dominată de Emanuel Daniel Dan, zis Manu Bombardieru’. Manu Bombardieru’ este nimeni altul decât ginerele lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru.

Publicitate

Așadar, ne-am întrebat sursele cum a crescut gruparea Rinu – un clan inferior lui Manu Bombardieru’, precum și Duduienilor.

Potrivit surselor noastre, clanul Rinu pune „săgeți” să „taie” la comandă. O dovadă în acest sens ar putea fi uciderea lui Emi Pian.

Acum au ‘săgeți’ (n.r. – persoane care atacă la comandă) care taie tot. Au 14, 15, 16 ani și nu se uită”, au spus sursele Bugetul.ro, în cursul acestei săptămâni.

Conform informațiilor noastre, gruparea Rinu se ocupă cu proxenetism, trafic de droguri și cămătărie.

Vezi și SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Elvis Pian acuză o EXECUȚIE la COMANDĂ

Nicolae Bratu, zis Elvis Pian, unul dintre frații lui Emi Pian, susține că Florin Mototolea, în vârstă de 39 de ani, ar fi fost ucis la comandă.

Mai mult, el a amintit că în trecut și el a fost tăiat în zona gâtului. În 2018, Elvis Pian a fost tăiat în timp timp ce participa la un botez. Atacatorul său a fost Victor Barbu.

Oamenii ăștia nu se lasă în pace de ani de zile. Și eu am fost tăiat, acum trei ani de zile. Nu am avut probleme cu nimeni. Noi avem afaceri, construim, nu știm ce ni se întâmplă și de ce ni se întâmplă nouă. S-a ajuns să ni se omoare fratele. L-a arestat pe acest indivit care m-a tăiat, i-a dat 4 ani de zile. Acum oamenii ăștia…l-au chemat sub o altă formă (n.r. – pe Emi Pian), l-au așteptat, au scos cuțitele și l-au tăiat.

Când am ajuns acolo, fratele nostru era mort. Asta s-a întâmplat. Noi, familia asta, a lu’ Pian, suntem într-adevăr foarte mulți, avem rude foarte multe, dar noi n-am făcut rău nimănui.

Să vină cineva cu o dovadă concretă că am cerut taxă de protecție, că am tâlhărit pe cineva, noi, frații ăștia cinci care am fost și am rămas patru, că am omorât pe cineva.

Să se demonstreze, să ne arestați și să ne dați 25 de ani de închisoare la toți. Nu este nimic adevărat, noi suntem buni. Așteptăm ca autoritățile să se facă dreptate. Să-i aresteze și pe cei care l-au pus să-l omoare. Cel care este arestat acum a fost pus. A fost premeditat tot. Da, într-adevăr fratele meu a mai dat bani cu camătă, dar a făcut pușcărie pentru asta, a plătit. A fost omorât din cauza banilor, a afacerilor și prietenilor. Poliția să facă dreptate!”, a declarat, duminică, la înmormântarea lui Emi Pian, Elvis.

Clanul Duduienilor este unul dintre cele mai cunoscute din Capitală. În ultimii ani, capii grupării parcă au fost loviți de un blestem.

Ion Duduianu, zis Segher, fratele lui Pian senior, a murit în octombrie 2018, din cauza unui infarct. În luna decembrie a aceluiași an a murit un alt nume de legendă al clanului: Cristofor Duduianu, tot din cauza unor probleme de sănătate.

Iată că acum, după nici doi ani, gruparea Duduienilor a mai primit o lovitură: Emi Pian a fost omorât.

Vezi și SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

Presupusul ucigaș, arestat pentru 30 de zile

Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri, după o decizie a Tribunalului București.

Richard al lui Rinu este acuzat de omor.

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare”, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Emi Pian a fost omorât în urma unui scandal pornit la un joc de barbut.

În această dimineață, în jurul orei 03.00, prin apel 112 a fost sesizat un conflict între mai multe persoane, în sectorul 6.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, fiind identificate mai multe persoane.

Doi bărbați au fost transportați la spital, unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani decedând.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a informat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Vezi și

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apus de Soare la Prefectură, Răsărit de Soare la CJ ? Proastă piesă de teatru, proastă regie !

Avatar

Publicat

in

Aproape permanent, in articolele sau emisiunile mele, cand vorbeam de Emanuel Soare nu mă feream să spun ca este PREFECTUL LU` COVID. Mulți, inclusiv postaci liberali, o luau ca pe o jignire și nu ezitau să-mi arunce tot felul de zoaie-n cap. Chiar daca, uneori, explicam că semantica limbii române îmi dădea tot dreptul să spun adevarul, că Emanuel Soare a fost prefectul lui Covid sau PREFECTUL LU` COVID, puțini au ințeles sensul acestei sintagme. Cred ca până și Emanuel Soare a înțeles asta dar… doar atât. Și nu din vina lui. Observați că deja vorbesc la trecut de prefectul Soare, asta pentru că el și-a dat demisia – atenție, nu a fost demis – într-un apus timpuriu, ratând o șansă extraordinară: aceea de a ramane in filele de istorie (scrisa sau nescrisa), pentru mult timp de-aici inainte, drept prefectul care in timpul marii pandemii de coronavirus din anii `20 ai secolului XXI, a avut curajul să lupte eroic cu virusul nenorocit, limitand proportiile unui dezastru anunțat pompieristic de presa acelor vremuri.

Dar nu, Emanuel Soare a preferat sa abandoneze lupta stiind bine ca în multe situații cheie a gresit ( împins mai mult și de interesele altora) și, in loc să se împotrivească unor decizii politice, a ales să plece de pe linia întâi a campului de bătălie din postura de rege, pentru a deveni soldatul cu bastonul in raniță pe un cu totul alt gen de camp de bătălie, unul care nu are de-a face cu interesul comunitații și pe care doar politicul dictează.

Publicitate

Personal, ca om de presă, in ciuda a ceea ce au crezut mulți, am avut o relație bună cu Emanuel Soare, PREFECTUL LU` COVID. Chiar am crezut, la un moment dat, că orgoliul lui va decima ordinele, sugestiile, restrictiile si chiar amenințările venite politic de mai sus, dinspre București sau sediul PNL Argeș și că va lupta, nu doar pentru procentele partidului, ci doar pentru argeșeni contra coronavirsusului, ca va fi PREFECTUL LU` COVID și nu prefectul PNL. Într-o ultimă discuție amicală, avand in față demisia pe care urma să o depună, chiar îi recomandam să nu facă acest pas și să continue în Prefectură. Desigur, eu nu sunt Miuțescu, Vela, Tătaru sau BPJ ori BPN al PNL, aceiași care, de altfel, l-au cam dirijat pe Emanuel Soare demonstrand ceea ce prea puțini știu: că prefectul unui județ este un fel de unealtă în slujba intereselor politice.

Dar, în fine, a apus Soare in prefectură, ratând șansa memorabilă de a ramâne pentru mult timp de-aci înainte, drept PREFECTUL LU` COVID, omul care in timpul marii pandemii de coronavirus din anii `20 ai secolului XXI a condus destinele județului Argeș. Fostul prefect va candida la CJ Argeș, că doar așa este scenariul prost al celor de la PNL care, se vede treaba, nu l-au citit de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Sau poate ca da, dar ei vor să continue celebra piesă de teatru cu o alta , actualizată de PNL Argeș: RĂSĂRIT DE SOARE. Vom avea parte, așadar, de un răsărit de Soare, unul normal, dinspre est, dar care, vai, vai, ar toate șansele fie un eșec. Sau un semi eșec, pentru că de răsărit va rasari, dar nu va străluci. Deh, așa se întîmplă într-o piesă de teatru scrisă, regizată și pusă in scenă cît se poate de prost….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend