Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

EXPLOZIV !!! Plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă!

Avatar

Publicat

in

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă, conform RTV. Adresa a fost depusă la Parchetul General. Conform primelor informaţii, Orban o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, vizavi de subiectul mutării Ambasadei României la din Israel la Tel Aviv.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ministerul Energiei dă asigurări: Consumul de energie nu a creat probleme din punct de vedere al rezervelor Sistemului Energetic Naţional

Avatar

Publicat

in

De

Valorile maxime atinse în această iarnă privind consumul de energie nu au creat probleme din punct de vedere al rezervelor Sistemului Energetic Naţional, a anunţat, miercuri, Ministerul Energiei, după şedinţa Comandamentului de Iarnă coordonat la nivelul instituţiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileţ.

De asemenea, trecerea acestei perioade reci nu a fost însoţită de alte fenomene, viscol şi ninsori puternice, care ar fi putut să creeze probleme în special asupra reţelelor de transport şi de distribuţie, iar prognozele pentru perioada următoare indică o încălzire anormală întrucât în weekend este posibil să se ajungă la temperaturi foarte ridicate, se menţionează într-un comunicat al ministerului transmis AGERPRES.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

În ceea ce priveşte Sistemul Naţional de Transport al Gazelor Naturale, în ultima săptămână analizată, acesta a fost în zona normală de funcţionare. “Nu au fost semnalate probleme în transport şi nici în distribuţia gazelor naturale către consumatori, iar stocurile de combustibili sunt în limite normale. Autorităţile sunt pregătite să intervină în cazul unor situaţii neprevăzute”, se mai spune în comunicat.

Structura Comandamentului de Iarnă este formată din reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor publice competente în domeniul Energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale.

Consumul de electricitate al României a depăşit, luni seara, nivelul de 9.500 de MW, fiind aproape de maximul istoric de 9.930 de MW, în timp ce importurile sunt peste 1.500 de MW, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de AGERPRES.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Astfel, luni, la ora 17:50, consumul total al ţării era de 9.562 MW, producţia, de 8.050 MW, diferenţa de 1.512 MW reprezentând importuri.

Principala sursă de producţie a energiei erau hidrocentralele – 35%, urmate de centralele pe hidrocarburi – 22%, cărbune – 20%, nuclear – 17%, eolian – 2,5%, biomasa – 1,6%, fotovoltaic – 0%.

În istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9.930 MW.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prin ce trece Simona Halep la Australian Open: Administrația hotelului i-a cerut să nu hrănească șoarecii

Avatar

Publicat

in

De

Jucătorilor carantinați în camerele de hotel din Melbourne, care urmează să participe la Australian Open, li s-a spus să nu hrănească șoarecii, după ce o jucătoare s-a plâns că a fost „vizitată” de rozătoare în camera ei, scrie BBC Sports.

Yulia Putintseva, numărul 28 mondial, a schimbat camerele după ce a găsit un șoarece, dar a spus că noua ei cameră este și ea infestată, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

Tânăra de 26 de ani se numără printre cele aproxiamativ 70 de persoane, jucători și anturajele lor, carantinate în camerele lor de hotel timp de 14 zile, din cauza Covid-19.

Ministrul administrației de stat din Victoria, Lisa Neville, a „încurajat” jucătorii să „minimizeze interacțiunea” cu șoarecii.

„Din câte am înțeles, s-ar putea ca șoarecii să fi fost hrăniți”, a adăugat Neville, fără a oferi mai multe detalii.

„Vom continua să facem controale împotriva dăunătorilor, dacă va fi nevoie, dar sperăm că lucrările de combatere a dăunătorilor care au fost deja efectuate să fi rezolvat problema”, a spus Putintseva, care a fost printre primele sportive care s-au plâns de regulile de carantină ale hotelului, a postat pe rețelele de socializare un videoclip cu un șoarece care ieșea din spatele unui dulap din camera ei.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Putintseva susține că și-a pierdut somnul din cauza rozătoarelor și și-a exprimat frustrarea că nu i se permite să deschidă fereastra din camera ei.

„Avem nevoie de aer proaspăt pentru a respira”, a postat ea pe Instagram.

Directorul executiv al turneului australian, Craig Tiley, a afirmat că îi înțelege pe jucători, aceasta fiind o experiență nouă pentru ei.

„La început, a fost destul de dificil cu adaptarea lor. Acum însă este mult mai bine și cred că majoritatea jucătorilor o înțeleg și o acceptă. Există o minoritate care combat și acum condițiile, dar vom face tot ce putem pentru a le îmbunătăți pentru ei”, a mai declarat oficialul australian.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend