Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Explozii misterioase pe teritoriul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina: Arde o instalație a Ministerului rus al Apărării

Publicat

in

Un incendiu a izbucnit pe teritoriul instalației Ministerului rus al Apărării de la granița a trei municipalități din regiunea Belgorod. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a anunțat acest lucru duminică pe canalul său Telegram, potrivit agenției ruse de stat Tass. Presa din Ucraina raportează că s-au auzit mai multe explozii în zonă.

„La granița a trei municipalități – districtele Borisov și Belgorod și districtul urban Yakovlevsky – a izbucnit un incendiu pe teritoriul unuia dintre obiectele Ministerului Apărării al Federației Ruse. Informațiile despre victime și distrugeri sunt în curs de precizare”, a scris el, precizând ulterior că o persoană a fost rănită.

„Există informații despre o victimă în rândul locuitorilor din zonă. Rănirea este ușoară, nu îi este amenințată viața. Se acordă toate îngrijirile medicale necesare”, a adăugat el.

Gladkov a precizat că toate serviciile operative lucrează la fața locului, fiind luate măsurile necesare pentru asigurarea securității. În special, la fața locului lucrează unități ale Ministerului pentru Situații de Urgență, adjunctul șefului regiunii Konstantin Polezhaev și șeful districtului orașului Yakovlevsky, Oleg Medvedev.

Districtele Borisov și Belgorod din sudul regiunii Belgorod se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina.

După cum a raportat agenției ucraineană UNIAN, zilele trecute au avut loc explozii la un depozit de petrol din satul Zhecha, în apropiere de Briansk. Oficialii susțin că un avion al Forțelor Armate ale Ucrainei ar fi fost detectat de mijloacele de apărare aeriană.

Cu o zi înainte, o explozie a avut loc la o fabrică farmaceutică din localitatea rusă Sintez. Compania este unul dintre liderii în producția de antibiotice din Rusia, asigură, mai ales, sectorul spitalicesc.

În mass-media și în rețelele sociale apar din când în când informații despre explozii în depozitele de muniții și incendii la depozitele de combustibil din regiunile de frontieră cu Rusia.

Ucraina a negat de mai multe ori că ar fi atacat teritoriul Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO/ L-au ajuns blestemele – Patriarhul Kiril, căzătură spectaculoasă în mijlocul bisericii

Publicat

in

De

Patriarhul Kiril al Rusiei a avut parte de un moment penibil în timpul unei slujbe religioase. Într-un moment de neatenție Kiril a alunecat și a căzut pe spate. Imediat a fost ajutat de colaboratori iar televiziunea care transmitea evenimentul a schimbat cadrul.

Patriarhul rus sfinţea o biserică în oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră când a alunecat pe podeau de marmură. Preoţii ce îl insoţeau şi persoanele din jur au sărit rapid în ajutorul liderului Biserii Ortodoxe Ruse.

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat.. Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh şi aşteptau o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a descris protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev incidentul, potrivit Unimedia.

Patriarhul Kiril este unul dintre cei mai aprigi susținători ai războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

”Cea mai mare tot dragostea este”, afirmă norvegianul Jens Stoltenberg după atacul armat de la Oslo

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, îşi exprimă sâmbătă susţinerea faţă de comunitatea lebienelor, gay-ilor, Bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) într-un mesaj postat pe Facebook, în urma atacului armat din centrul Oslo, soldat cu doi morţi şi 21 e răniţi, potrivit News.ro.

Jens StoltenbergFoto: Jan Van De Vel / defense.gov

”Cea mai mare tot dragostea este”, scrie Stoltenberg în această postare.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în apropierea unor baruri, în centrul Oslo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunnţat poliţia norvegiană, care a arestat un suspect şi anchetează un atac terorist.

Atacul a avut loc către ora locală 1.00 (2.00, ora României), în exteriorul unui pub – Per på hjørnet, – unde au fost ucise două persoane, iar apoi în faţa unui club gay vecin – London Pub -, în centrul capitalei norvegiene, plin la momentul atacului.

Atacul a avut loc către ora locală 1.00 (2.00, ora României), în exteriorul unui pub – Per på hjørnet, – unde au fost ucise două persoane, iar apoi în faţa unui club gay vecin – London Pub -, în centrul capitalei norvegiene, plin la momentul atacului.

Poliţia anchetează cu privire la fapte drept un atac ”terorist”, anunţă într-un comunicat forţele de ordne.

Poliţia a anunţat iniţial că anchetează dacă există ”o legătură” cu Marşul mândriei de a fi gay (Gay Pride).

Marşul prevăzut sâmbătă după-amiaza, a fost anulat.

Două arme au fost confiscate.

Civili au ajutat la prinderea suspectului şi la acordarea primului ajutor, potrivit poliţiei, care salută ”o contrbuţie eroică”.

Forţe de ordine nu au furnizat niciun detaliu despre bărbatul arestat sâmbătă – la cinci minute după prmele semnalări.

Presupusul autor al atacului armat din centrul Oslo este un norvegian de origine iraniană, anunţă sâmbătă poliţia norvegiană.

Suspectul – a cărui identitate nu a fost deszvăluită – le era cunoscut serviciilor de informaţii interne, însărcinate cu lupta împotriva terorismului, anunţă într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei dn Oslo, Christian Hatlo.

Acesta este cunoscut poliţiei cu privire la fapte mărunte, de exemplu purtarea unui cuţit, şi o condamnare cu privire la deţinere de droguri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend