Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Explozie pe piaţa imobiliara: Casele şi apartamentele se vand la foc automat – ACUM E MOMENTUL SA VINZI

Avatar

Publicat

in

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

Piaţa imobiliară din judetul Arges se află într-un moment extrem de bun. Motorul ei, creditarea, a functionat din plin in primele 9 luni ale anului. Trebuie amintit faptul că, începând din 2014, pe fondul relaxării politicii BNR, al creşterii economice, creditul imobiliar, în primul rând cel garantat prin programul „Prima Casă“, a înregistrat cele mai mari salturi în ultimii ani. De la jumatatea lunii octombrie, insa, au revenit pe piata clientii cu bani dar si cu pretentii crescute, asa se face ca, in acest moment, piata imobiliara are motoarele turate la maxim.

La Pitesti si Curtea de Arges preturile incep sa creasca usor

Cum a evoluat piaţa imobiliară din Arges până în acest moment? Potrivit arges-imobiliare.ro, portalul detinut de KLANAR IMOBILIARE, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges, preţurile apartamentelor au crescut, în prima jumatate a acestui an, cu circa 3,7% la nivel de judet, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. Preţul mediu de vânzare pe metru pătrat util, la apartamente noi şi vechi, s-a situat intre un minim de 615 euro/mp si un maxim de 890 euro/mp, la finele lunii iunie 2017, conform statisticilor agentiei KLANR si al datelor de pe portalul arges-imobiliare.ro.
Dar să vedem care este pulsul pieţii imobiliare din Pitesti si Curtea de Arges, „În primele 9 luni ale anului se constată o creştere uşoară a preţurilor, cu o vremelnică stagnare după Paşti si revenire imediata de la jumatatea lunii mai. O accelerare a tranzactiilor se resimte de la inceputul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, dupa un sezon de nunti extrem de aglomerat ce a dus la aparitia tinerelor familii care pornesc la drum cu sume de bani consistente provenite din darurile de nunta. Acestea au acumulat suficienti bani cat sa isi cumpere o proprietate, apartament si, mai nou, case care au crescut in preferintele tinerelor familii. Cerere există si chiar se poate spune ca suntem in perioada de varf a tranzactiilor, mai ales ca agentia noastra ofera o serie de facilitati, inclusiv plata in rate fara banca.” a declarat, pentru ziarul PROFIT Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din judetul Arges. La Curtea de Arges situatia este un pic mai delicata si a dus la o explozie a tranzactiilor imobiliare. Motivul l-am aflat tot de la Klanar Imobiliare: ” In Curtea de Arges oferta ramane constanta de ani buni incoace in timp ce cererea este in crestere accentuata iar explicatia este ca nu s-a construit nimic in ultimii ani in materie de blocuri de locuinte. In ultimi 20 ani in oras nu s-au construit decat 4 blocuri de locuinte si acelea mici. Practic avem un numar constant de oferte ce deriva din fondul vechi de apartamente, construit pana in 89 si o oferta in crestere. In prezent asistam la o explozie a tranzactiilor, asta pentru ca, asa cum spuneam mai devreme, apar noi cupluri tinere care vor o casa noua si, ca si in anii precedenti, mai apar si clientii din Bucuresti si alte orase care ies la pensie acolo si vor o viata linistita aici”, spune Narcisa Uta de la Klanar Imobiliare care a completat ca in acest moment este nevoie mare de apartamente pentru a acoperi cererile clientilor.

Clientii sunt din ce in ce mai pretentiosi

„Cerere este cu mult peste oferte in aceasta perioada a anului, si cu greu facem fata in special celor care vor sa cumpere pentru ca pretentiile sunt mult mai mari. In acest moment avem clienti care stau in

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

asteptare pentru ca practic nu avem ce le oferi conform cerintelor lor, in special apartamente cu doua camere. Băncile comerciale şi-au epuzat plafoanele la „Prima Casă”, iar condiţiile de acordare a creditului ipotecar încep să se relaxeze. În continuare, cele mai vândute sunt locuinţele din ceea ce numim zona bună a oraselor, cele apropiate de centru si de pricipalele institutii gen scoli, supermarketuri, farmacii sau spitale, cu o pondere de 60% în totalul vânzărilor noastre. În primele 9 luni ale acestui an am constatat o creştere a preţurilor de circa 4 % la imobilele de până în 40.000 euro şi de 3%, la cele de peste 40.000 de euro” – a precizat Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din judetul Arges. Aceasta spune ca, mai nou, tinerele familii opteaza pentru case nou construite, numai in ultima luna 6 cupluri cumparand prin Klanar Imobiliare vile cochete si ieftine situate in minicartiere rezidentiale.

Tinerele familii si argesenii care muncesc in strainatate au accelerat piata imobiliara

Potrivit informatiilor, Klanar Imobiliare are in acest moment nu mai putin de 11 locuinte rezervate de clienti care muncesc in strainatate si vin in aceasta vara acasa, dintre acestea 7 fiind apartamente in blocurii si 4 case nou construite. Reprezentantul firmei Klanar Imobiliare, a mai relatat : „În acest an, cele mai cautate au fost apartamentele pana in 30.000 Euro, cele prin „Prima Casă”, terenurile pentru construcţia blocurilor şi casele. Până la 15 noiembrie s-a cam vândut tot ce era pe piaţă până în 35 – 40.000 de euro si putea fi luat prin credit. Acum sunt prea putine la vanzare disponibile prin credit dar pentru clienţii existenţi agentia Klanar a gasit alte cai de creditare. În prezent, se tranzactioneaza in ritm accentuat si cu plata integrala, clientii fiind in special familiile tinere dar si cei care obtin venituri din afara tarii sau vand alte proprietati, in special terenuri sau casute in zonele rurale. Am avut şi solicitări de case mai scumpe, care s-au vândut cu banii jos. Sunt si cereri pentru case de peste 100.000 de euro. Clienţii vor anumite condiţii: casele să fie situate în zona buna si linistita, să aibă deschidere mare la stradă asfaltata şi un teren de cel putin 300 de metri.

Click aici pentru a accesa cele mai bune oferte imobiliare in Arges

sau

Click aici pentru a adauga oferta ta 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministru României, Ludovic Orban consideră că abordarea Guvernului faţă de autorităţile locale trebuie să se schimbe „radical”, iar în acest sens se fac paşi spre descentralizare.

După ce a participat învestirea primarului ales al Aradului, Călin Bibarţ, şi la constituirea Consiliului Local Municipal, premierul a spus că Bucureştiul a rămas „dator” autorităţilor locale.

„Ştiu că nu prea se obişnuieşte ca un premier să participe la învestirile autorităţilor locale, dar din păcate Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea.

Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată (…) Noi deja am făcut paşi în direcţia asta, un singur exemplu vă dau, este cel legat de descentralizarea absorbţiei fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Este un pas important, care va uşura procedurile de obţinere a finanţărilor pentru proiecte importante la nivelul fiecărei comunităţi locale din fiecare regiune a României”, a spus Orban.

El s-a adresat noilor consilieri locali municipali şi primarului şi le-a transmis că Guvernul va fi alături de municipiul Arad şi va susţine mai multe proiecte de dezvoltare a oraşului, între care redarea Cetăţii Aradului circuitului civil şi turistic.

La şedinţa de constituire a CLM Arad au fost prezenţi 22 din 23 consilieri aleşi. Cinci dintre aceştia sunt supleanţi, după ce unii au renunţat la mandate, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Este o depăşire nu foarte mare. Îmbolnăvirile nu se produc în şcoală

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Timişoara, că îmbolnăvirea elevilor cu noul coronavirus nu se produce în şcoli, deoarece în instituţiile de învăţământ aceştia sunt supravegheaţi de către cadrele didactice şi poartă mască de protecţie.

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform News.ro.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend