Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Expertul militar Hari Bucur-Marcu: ‘Marea contribuție a României la securitatea regională este că nu generăm probleme. Chiar la începutul războiului Rusia ne-a invitat să participăm și noi să luăm teritorii de acolo’

Publicat

in

Hari Bucur Marcu, expert în securitate și apărare, a vorbit despre motivele pentru care ministeriala NATO a avut loc în România de data aceasta.

„În general, miniștri de externe se întâlnesc în formatul Consiliului Nord-Atlantic de două ori pe an – o dată la Bruxelles, o dată într-o capitală aliată. De data asta e rândul Bucureștiului. Eu nu cred că a fost întâmplător ales. România este un stat riveran la Marea Neagră, iar această mare este din ce în ce mai importantă și are problema aceasta că unul din riverani este un stat care nu mai recunoaște legislația internațională, lucru care generează mari probleme, iar România este parte a soluției. De aceeea această întâlnire are loc la București.

Marea contribuție a României la securitatea regională este că nu generăm probleme. Chiar la începutul războiului Rusia ne-a invitat să participăm și noi să luăm teritorii de acolo. Faptul că nu am răspuns unei asemenea invitații este o contribuție de securitate extraordinară”, a precizat Hari Bucur Marcu.

Despre un „plan Marshall” pentru Ucraina, Hari Bucur Marcu a spus că reprezintă un răspuns dat Moscovei de către comunitatea internațională și, în final, reprezintă un gest de solidaritate umană.

„Rusia nu a declarat în cadrul celor trei motive pentru care a declanșat agresiunea împotriva Ucrainei, faptul că dorește anihilarea Ucrainei ca națiune și ca civilizație. Ei nu au capacitatea de a cuceri militar ceva. Altfel, ce fac ei, e o operație de anihilare, care este crimă de război fără îndoială. Rușii pierd foarte mult, dar vor neapărat să vadă succesul acestei operațiuni, iar planul acesta, așa zis Marshall despre care deja se discută, chiar dacă nu se poate aplica acum, în momentul acesta, este exact răspunsul dat de comunitatea internațională occidentală, Moscovei. E vorba de solidaritate umană aici”, a spus analistul.

În final, Hari Bucur Marcu a vorbit și despre posibila primire a României în spațiul Schengen.

„În ceea ce privește spațiul Schengen, noi îndeplinim condițiile tehnice. Dar când ajungem la evidența populației avem probleme. Din experiența mea cu NATO, cred că e mai bine să fim primiți în Schengen și pe urmă să le rezolvăm, decât să aștepte Schengen-ul să le rezolvăm și pe urmă să intrăm, pentru că nu o să intrăm niciodată așa”, mai spus Hari Bucur Marcu, conform euronews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend