Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Exemplu pentru generații de liceeni  – Marta Ungureanu de la „Vlaicu Vodă”, printre cei mai buni matematicieni ai țării 

Publicat

in

Marta Ungureanu este elevă în clasa a XII-a E la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș și, recent, spre mândria părinților, a profesorilor și a colegilor, a fost desemnată ca fiind una dintre cele mai bune eleve din țară la matematică. La concursul HAIMOVICI de MATEMATICA organizat în data de 10 MARTIE 2018 – JUDETEAN ,practic Olimpiada judeteana de matematica pentru cei care nu sunt la profil mate-info, a reușit să se califice la etapa națională care va avea loc la Universitatea din Iași.
Deși nu are ca profil intensiv matematica, tânăra a făcut o pasiune pentru științele exacte și nu numai. Are rezultate bune și foarte bune la toate materiile și, în plus, muncește în gospodărie, își ajută părinții și este o foarte bună colegă.
Mai putem spune că Marta este de o modestie rar întâlnită la tinerii acestei generații. Deși a acceptat să vorbească cu redactorii PROFIT și să spună câteva lucruri despre ea, consideră că nu fotografia sa trebuie să însoțească acest articol ci cea a liceului la care învață sau chiar a profesorilor care o pregătesc.
“Vin dintr-un sat micuț numit Galeș, din comuna Brăduleț!”
Matematica m-a atras dintotdeauna, m-a fascinat faptul că ea stă la baza aproape tuturor celorlalte științe, că există în tot ceea ce facem, deși nu ne dăm seama. Chiar dacă pare complicată, cu multe formule (uneori mai multe litere decât numere),matematica este foarte logică, și mi-ar plăcea ca mai mulți să-și dea seama de asta. Eu am descoperit toate astea cu ajutorul profesorilor mei, dar în special doamna profesoară Gobej Cristina, care predă super și care pe mine m-a ajutat foarte mult!!!
Acest concurs a fost primul la care am participat până acum, iar pentru el am învățat și acasă, dar la bază au fost orele de mate de la liceu!
Iar cât ține de facultate, nu sunt încă hotărâtă, ce știu sigur este că vreau să studiez în țară pentru că dacă vreau cu adevărat să învăț , pot să fac asta și în România!” spune Marta.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorel Cataramă: Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația

Publicat

in

De

Omul de afaceri Viorel Cataramă spune că  autoritățile anunță numai decesele cauzate de coronavirus, ca să sperie populația și să o determine să accepte dictatura.

„În România mor zilnic (ca medie) 650 de persoane.

Advertisements

Mișcarea Patriotilor Români (MPR) solicită Grupului de Comunicare Strategică să informeze populația zilnic despre cauza tuturor acestor decese.

Considerăm că informațiile furnizate numai despre Covid și cu prioritate despre numărul de infectări sunt de natură să înfricoșeze populația pentru a o determina să tolereze dictatura politico-medicala și implicit, suspendarea libertăților!

De asemenea, în țara noastră mor zilnic 27 de persoane ca urmare a unor boli infecțioase (nonCovid), un număr mai mare decât decesele raportate Covid! Cerem explicații pentru această situație.

MPR nu contestă existența virusului. Afirmăm însă cu tărie că limitarea drepturilor fundamentale nu este justificată, iar demolarea economică a țării este o eroare politică enormă!”, scrie Viorel Cataramă pe Facebook.

Vezi și: Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat, despre infectarea vedetelor PRO TV: Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor

Publicat

in

De

Conform informațiilor oferite de PRO TV, mai mulți jurnaliști ai postului de televiziune au fost infectați cu coronavirus. Se pare că și Andreea Esca se află în aceeași situație, virusul fiind luat de la o petrecere la care a participat, alături de zeci de persoane, la malul mării, unde nu a purtat mască de protecție și nici nu a respectat distanțarea socială.

”Nu comentez persoanele. Dacă nu au respectat normele, au învățat pe pielea lor. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu știu dacă poliția a aflat. Dacă a aflat, poliția va lua măsuri. Va fi amendat organizatorul.”, a spus Raed Arafat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Advertisements

Vezi și

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend