Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Visând la un Oscar oferit de DNA, Aleşii locali joacă în „Stăpâni peste Câmpulung şi peste banul public”

Publicat

in

Tot ce se întâmplă la nivelul administraţiei locale de la Câmpulung pare a fi scenariu de film ieftin, scris pentru actori de mâna a doua, care visează să primească Oscar-ul oferit de DNA, nicidecum pentru prestaţia lor artistică, ci pentru scenariul „Stăpâni peste Câmpulung şi peste banul public”.
Cu o regie extrem de proastă, la derularea unei secvenţe din filmul demn de a primi trofeul înainte menţionat, aleşii locali câmpulungeni au încercat, vinerea ce a trecut, în data de 10 iulie 2015, să ţină o şedinţă de îndată fără mare vâlvă, fapt pentru care chiar şi mass media locale au fost invitate în ultimul moment, drept pentru care cele două televiziuni muscelene nu au avut echipe „în platou”.
Subiectul era cel al discuţiilor pe tema acordării titlului de Cetăţean de Onoare prostmortem prof. univ. dr. Constantin Ciotei. Cu toate că înainte de acest moment avusese loc o şedinţă ordinară a Consiliului Local Câmpulung unde nu s-a pus problema cererilor (declarativ oficial a singurei cereri) primite pentru decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Câmpulung în anul 2015. Ba mai mult, s-a discutat la nivel de Executiv interimar al primăriei Câmpulung că acest titlu nu v-a fi acordat în acest an.
Ciudat că, după discuţii de culise, a apărut rapid un proiect de hotărâre la minut cu o şedinţă a Consiliului Local de îndată, unde cu 12 consilieri locali prezenţi (adunaţi cu chiu cu vai după ce telefoanele unui anume grup au început să scoată fum) hotărârea de a fi desemnat Cetăţean de Onoare al Câmpulungului prof. univ. dr. Constantin Ciotei a fost adoptată cu o duzină de voturi. Adică, nici măcar unul dintre cei 12 prezenţi, din totalul celor 18 (fără a fi în calcul vicele cu atribuţii de primar), nu a avut nimic de comentat, obiectat sau măcar punctat. Subiectul a fost dezbătut fugitiv, de parcă nici unul dintre cei prezenţi în sala de Consiliu nu şi-ar fi dorit să fie acolo. Concluzia, că în 2015 a fost nominalizat un singur Cetăţean de Onoare. Nu mai discutăm că prof. univ. dr. Constantin Ciotei este o persoană controversată la nivel de Câmpulung şi că la auzirea numelui său mulţi câmpulungeni şi-au amintit momentele din decembrie 1989, când au strigat în faţa primăriei Câmpulung „Jos Ciotei!”, pentru faptul că era preşedinte al OCL. Nu mai subliniem că există o listă cu peste 270 de nume, datată cu 05 ianuarie 1990, în care s-a semnat pentru demiterea acestuia. Lăsăm trecutul în urmă şi amintim că prof. univ. dr. Constantin Ciotei a fost cel care a pus bazele Facultăţii de Contabilitate şi Finanţe din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, iar propunerea de a fi făcut Cetăţean de Onoare a aparţinut unui grup format din: generalul (r) Nicolae Popescu, ec. Ion Stăncescu, ing. Mihai Constantin, ec. Ion Ciurea şi conf. Univ. Mihaela Odi Zărnescu.
Foarte interesant este că nimeni, nici aleşi, nici funcţionari publici, nu au precizat măcar că mai există o cerere pentru a fi acordată distincţia onorifică de Cetăţean de Onoare al Câmpulungului, la ediţia 2015 a Zilelor municipiului. Aurel Rozei Rosenberg si Nicolae Vasilescu zis Colorado executati la Canal  CL
Ca scurt istoric, în data de 14 iulie 2014, în primăria Câmpulung a intrat un memoriu, înregistrat cu numărul 19703, la care autorităţile locale nu au răspuns nici până în prezent, nici măcar cu un refuz argumentat.

Din această cauză, la data de 15.06.2015, Ion Gheorghe Petrescu, jurnalist cu pseudonimul de Radu Petrescu Muscelradu petrescu muscel CL, revine la primăria Câmpulung cu o adresă către primar şi Consiliul Local, în care solicită din partea aleşilor locali un moment de „recurs la memorie şi demnitate” solicitând să se ţină cont de propunerea domniei sale de a fi acordat postmortem titlul de Cetăţean de Onoare al Câmpulungului şi de a fi atribuite nume de străzi pentru doi câmpulungeni persecutaţi în timpul regimului comunist.
Este vorba de inginerul minier Nicolae T. Vasilescu, zis Colorado, şi de lt. col. Gheorghe I. Arsenescu.ghe arsenescu CL
Pentru că nu s-a dat nici în acest caz vreun răspuns, la data de 02.07.2015, la primăria Câmpulung este trimisă o a treia adresă, de această dată din partea Academiei Române – Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, sub semnătura prof. acad. dr. Radu Ciuceanu.
La un răspuns în termen atât de scurt nu ne-am fi aşteptat, însă ne-a surprins faptul că nici măcar nu s-a făcut vreo menţiune publică a faptului că mai există o cerere pentru decernarea titlului şi celor două persoane.
Gândind la rece şi după atitudinea aleşilor locali, putem spune că ideea iniţială de a nu fi desemnat nici un cetăţean de onoare nu a fost una în van, pentru că într-o şedinţă publică, ordinară, cu siguranţă ar fi intervenit discuţii. Pentru că, nicidecum nu ar fi dat masa cu casa în condiţiile în care în anul în care municipiul Câmpulung este guvernat de „Brambură Vodă” să mai şi apară ca cetăţeni de onoare, de-a dreapta şi de-a stânga unui fost comunist, recunoscut cu funcţie de omul cu numărul doi al Câmpulungului dinainte de 1989, şi doi oameni cu origini câmpulungene persecutaţi de regimul comunist. Doi oameni care s-au numărat printre cei care, pentru că au luptat împotriva regimului comunist, au fost executaţi înainte de 1989.
Am reuşit să luăm legătura şi cu iniţiatorul memoriului, jurnalistul Radu Petrescu Muscel, care ne-a precizat că „În ceea ce mă priveşte, am înaintat un memoriu în acest sens atât Primăriei Municipiului Câmpulung – Muscel, cât şi Consiliului Local Câmpulung, pentru a se oferi distincţia de Cetăţean de Onoare şi de a redenumi două străzi, în anul 2015, cu numele inginerului Nicolae Vasilescu, zis Colorado, executat la Canal, şi al locotenent-colonelului Gheorghe Arsenescu, iniţiatorul şi conducătorul celor mai longevive nuclee de rezistenţă armată anticomunistă din ţară, cunoscute sub numele generic de „Haiducii Muscelului” (1948-1960). Amândoi sunt născuţi la Câmpulung – Muscel. Amândoi merită să reintre, astfel, în memoria colectivă. Sunt gesturi simbolice, de recunoştinţă, faţă de doi musceleni, care nu şi-au dorit decât să-şi facă datoria faţă de ţară, faţă de poporul român. Pentru libertate! Pentru demnitate!”.
Vom mai reveni cu amânunte din filmul „Stăpâni peste Câmpulung şi peste banul public”, mai ales că actorii au început să-şi cam dea arama pe faţă şi să pună monopol nu numai pe şedinţele de Consiliu care nu mai sunt publice şi pentru simpli alegători, existând un episod extrem de stânjenitor de la finalul scenei cu şedinţa de îndată în care un câmpulungean venit în numele Asociaţiei „Salvaţi Muscelul” nu numai că a fost luat în râs, dar în cazul în care nu părăsea sala de şedinţe la timp mai mult ca sigur că aleşii locali ar fi găsit de cuviinţă să-l invite afară… în şuturi. Ce-i drept, o parte din domnii consilieri locali de Câmpulung (de reţinut că chiar toţi!) de la pierderea mandatului de primar al lui Călin Andrei par a fi stat prea mult în soare, pentru că au memoria afectată că sunt acolo unde sunt şi au puterea de decizie doar pentru că au fost aleşi de cei cărora cu siguranţă le vor cerşi voturile şi la viitoarele, mult prea apropiate, alegeri locale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend