Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

EXCLUSIV ! Viceprimarul demisionar al Capitalei, Dan Darabont, candidează la primarie !

Publicat

in

Dupa ce ieri viceprimarul Capitalei, Dan Darabont,  a demisionat din funcţie, mandatul său urmând să înceteze din 31 martie, drumul acestuia nu va fi spre BNR, asa cum se avansa in cursul zilei de ieri, ci in cu totul alta directie.

Potrivit informatiilor obtinute de ziarul nostru, Dan Darabont a demisionat ieri si din PSD iar in jurul orei 16,00 a semnat adeziunea la Partidul Romania Unita a lui Bogdan Diaconu. Tot ieri s-a stabilit ca Dan Darabont sa candideze din patea acestui partid la primaria sectorului 6 din Bucuresti. Amintim ca Darabont a mai condus aceasta primarie, cu rezultate notabile, în mandatul 2000-2004, cand a fost fost primar al Sectorului 6 din partea PSD.

Dan Darabont este viceprimar al Capitalei din partea PSD din iulie 2012. Darabont este absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, are un doctorat în ştiinţe inginereşti la Universitatea din Petroşani, în 1998 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, iar în 2013, Colegiul Naţional de Informaţii – Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. În perioada 2004 – 2005, Darabont a fost prefect al Capitalei, iar în mandatul 2000-2004 a fost primar al Sectorului 6.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

NATIONAL

Romania’s SARS-CoV-2 daily case count rises by 104 in over 30,600 tests performed in last 24 hours

Publicat

in

De

As many as 104 new cases of people infected with SARS-CoV-2 in Romania were recorded in the last 24 hours following 30,600 tests nationwide, the Strategic Communication Group (GCS), the official novel coronavirus communication task force, reported on Wednesday.

These are cases of patients that have not previously tested positive.

As of Wednesday, 1,079,983 cases of people infected with the novel coronavirus were confirmed in Romania. Of these, 1,044,687 were declared cured.

To date, 8,150,910 RT-PCR tests and 1,314,093 rapid antigen tests have been processed nationwide.

In the last 24 hours, 18,032 RT-PCR tests were performed (8,878 based on the case definition and medical protocol and 9,154 on request) and 12,673 rapid antigen tests.

Aside from the newly confirmed cases, following the retesting of patients who were already positive, 43 people were reconfirmed positive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fraudă din reciclarea deșeurilor în valoare de 17 milioane de euro demascată de inspectorii ANAF

Publicat

in

De

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, au investigat o reţea frauduloasă de şapte firme specializate în colectarea şi reciclarea deşeurilor, ai căror organizatori au fraudat cu circa 3,5 milioane de euro (peste 17 milioane de lei) bugetul general consolidat al statului, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform agerpres.

“În scopul sustragerii de la plata obligaţiilor prevăzute de lege, grupul organizat a disimulat reciclarea a peste 8.400 tone de deşeuri de ambalaj, printr-un circuit fraudulos în care pentru activitatea de colectare au fost folosite exclusiv firme tip “fantomă”, înregistrate în judeţele Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Constanţa şi Municipiul Bucureşti. Deşi nu aveau personal angajat şi nici mijloace tehnice necesare gestionării deşeurilor, cei care operau în spatele acestor firme fantomă raportau fictiv colectarea de la persoane fizice a deşeurilor de ambalaje de plastic/PET”, se arată într-un comunicat al ANAF transmis miercuri AGERPRES.
Pe circuit, se interpunea societatea aflată în centrul reţelei, specializată în reciclare. Practic, această societate cu sediul în judeţul Timiş coordona activitatea frauduloasă a întregii reţele şi raporta operaţiuni fictive către Organizaţiile de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului cu care avea încheiate contracte de administrare a operaţiunilor de colectare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje plastic şi PET.

Prin crearea acestui circuit tranzacţional fictiv, organizat pe paliere bine determinate, s-au disimulat operaţiunile de colectare şi reciclare a deşeurilor cu scopul de a sustrage de la plată sumele datorate bugetului general consolidat al statului.

Pentru continuarea cercetărilor şi recuperarea prejudiciului cauzat vor fi sesizate organele de urmărire penală competente, subliniază ANAF.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend