Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Viața copiilor, pusă în pericol! Protecția Consumatorilor acuză Poliția: ‘Nu am primit niciun feed-back’

Avatar

Publicat

in

Acțiune în forță a inspectorilor de la Protecția Consumatorului Brașov în această dimineață! Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov a desfășurat o amplă acțiune de control în autogările din Brașov și pe traseele autobuzelor care deservesc călătorii din județ și a depistat o companie de Brașov cu deficiențe majore, care pot pune în pericol viața cetățenilor. CRPC Brașov a organizat această acțiune pe cont propriu. Bugetul.ro l-a întrebat pe Sorin Susan, șeful CRPC Brașov, de ce nu a cerut ajutorul și Poliției în această chestiune. Acesta ne-a declarat că a apelat la șeful IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș, în urmă cu aproximativ un an de zile, însă acesta nu i-a dat niciun „feed-back”, astfel că a acționat de unul singur. IPJ Brașov neagă că a primit vreo solicitare din partea CRPC Brașov, respectiv a comisarului-șef Sorin Susanu.     

„Miercuri, începând cu ora 6:00, comisarii CRPC Brașov au desfășurat o amplă acțiune de control în autogarile din Brașov și pe traseele autobuzelor care deservesc călătorii din județ. Au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune în pericol sănătatea și viața consumatorilor, cum ar fi: autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători (în special copii care vin la școală în Brașov) decât numărul de scaune existente, oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsa stingator, lipsa informări necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi si degradată, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma in autobuz, vizibile scurgeri de combustibil si ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat in aer prin eșapament etc., etc. Mâine sunt invitați la sediul nostru. Acțiunea a fost desfășurată de către ANPC fără sprijinul altor instituții”, a declarat, pentru Bugetul.ro, comisarul-șef Sorin Susanu.

Publicitate

Vezi și EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

‘Nu trebuie să așteptăm o tragedie pentru a face ceva’

Concret, potrivit spuselor lui Sorin Susanu, respectiva companie de transport pune în pericol viața multor copii, pe care îi transportă din localitățile limitrofe Brașovului.

Firma „călcată”, miercuri dimineața, de comisarii de la CRPC Brașov circulă cu autobuze aflate într-o stare vizibilă de degradare, angajații ajungând să sudeze șuruburi și alte piese pentru ca autovehiculele să fie folosite (vezi filmarea a doua).

Vezi și EXCLUSIV Manipulare grosolană a lui Andrei Caramitru! Cine apare, în realitate, în dovada prezentată de USR-ist

„Autobuzul a oprit pe prima bandă de circulație, la oră de maximă aglomerație. Majoritatea călătorilor sunt copii. Copiii care veneau din direcția Râșnov au stat în picioare. În mod clar, copiii sunt expuși unui pericol. Nu trebuie să așteptăm o tragedie pentru a face ceva”, a tunat șeful CRPC Brașov.

După cum se poate observa în filmarea de mai jos, realizată cu camera ascunsă, șoferul recunoaște că aproximativ 20 de persoane sunt trasportate zilnic în plus față de numărul maxim de locuri al autobuzului.

Niciun feed-back de la Poliție

L-am întrebat pe șeful CRPC Brașov de ce nu a beneficiat și de sprijinul altor instituții, cum ar fi Poliția. Susanu a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că i-a cerut ajutorul comandatului IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș, pentru a realiza „o acțiune comună”, însă cum nu a primit „niciun fel de feed-back”, a decis să acționeze de unul singur.

„Am avut o discuție referitoare la această firmă cu comandatul IPJ în urmă cu un an de zile, când am solicitat să realizăm o acțiune comună, verbal, într-o discuție directă cu acesta, dar nu a primit niciun fel de feed-back, ca urmare am considerat că e mai bine să o realizăm singuri”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Susanu.

IPJ Brașov susține că CRPC Brașov nu i-a făcut nicio solicitare

Bugetul.ro a căutat să obțină un punct de vedere din partea celeilalte părți implicate, anume șeful IPJ Brașov, chestorul Valentin Flucuș.

Astfel, am contactat Biroul de Presă al IPJ Brașov. IPJ Brașov ne-a transmis că nu a avut solicitări din partea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, în perioada în care face referire comisarul-șef Sorin Susanu.

„În perioada la care faceti referire, respectiv în anul 2018, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov nu a avut solicitări din partea Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Brașov pentru desfășurarea de acțiuni comune pe aceasta linie. Mai mult decât atât, în cazul în care ni s-au adresat propuneri de acțiuni comune, IPJ Bv le-a dat curs de fiecare dată și a oferit tot sprijinul pentru buna desfășurare a acestora, în limita competențelor conferite de legislatia în vigoare, nesolicitand informatii cu privire la locația sau domeniul de activitate, acestea fiind stabilite de către inițiatorul acțiunii. Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brasov, siguranța călătorilor este o prioritate, dovada fiind multitudinea actiunilor și activităților organizate și desfășurate de către instituția noastră, pe linia transportului rutier public de persoane”, a precizat, pentru Bugetul.ro, IPJ Brașov.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

ALERTĂ! 12 salariați ai CITO Tigveni, infectați cu COVID – Șase focare COVID în centrele din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În cadrul centrelor rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, testările au debutat încă din data de 25.04.2020, ca urmare a solicitării instituției noastre, în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă. Inițial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, urmare a evoluției epidemiologice, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidențial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Astfel, de la declararea pandemiei, până în prezent, situația cazurilor COVID-19 la nivelul celor 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș este următoarea:

Publicitate
  • 63 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 42 pozitivi în prezent), din totalul de 921 de angajați;
  • 90 de beneficiari confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 69 mai sunt pozitivi în prezent), din totalul de 845 de beneficiari. Inițial, din persoanele asistate, depistate pozitiv cu noul coronavirus, patru au fost minori, însă, în urma retestărilor, au devenit negativi.

În acest context, au fost declarate șase focare, astfel:

  • La Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, din totalul de 16 beneficiari instituționalizați și, respectiv 53 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 4 beneficiari și 3 angajați (din care 1 angajat mai e pozitiv);
  • La Complexul de Locuințe Protejate Buzoești, din totalul de 24 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 19 angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 16 beneficiari (din care 2 mai sunt pozitivi în prezent) și 9 angajați(din care, în prezent, 3 mai sunt pozitivi);
  • La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 43 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 27 de beneficiari(inclusiv în prezent) și 7 salariați(din care 5 mai sunt pozitivi în prezent);
  • La Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești, din totalul de 53 de beneficiari, respectiv 57 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 29 de beneficiari(din care 28, pozitivi în prezent) și 11 salariați(din care 10, pozitivi în prezent);
  • La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 120 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 4 beneficiari și 13 salariați (din care 12 sunt pozitivi în prezent);
  • La Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, din totalul de 71 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 63 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 7 beneficiari(din care 6, pozitivi în prezent) și 4 salariați(din care 3, pozitivi în prezent).

Ținând cont de toate acestea și în conformitate cu evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, în toate centrele declarate focare au fost luate o serie de măsuri urgente, respectând întocmai recomandările din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ”Regulamentul pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, elaborat de către D.G.A.S.P.C. Argeș încă de la începutul pandemiei, atât pentru centrele rezidențiale din subordine, cât și în cadrul aparatului propriu.

Pentru intervalul 03.08.2020 – 12.08.2020 este realizată o programare pentru retestarea angajaților și a beneficiarilor din centrele care au fost declarate focare, iar ulterior vor fi repetate testările și în celelalte servicii de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMĂ ORĂ! DNA l-a reținut pe partenerul în imobiliare al lui Mircea Drăghici, FOST DIRECTOR al Apelor Române, pentru MITĂ de un milion de euro

Avatar

Publicat

in

De

DNA face din nou cutremur in România cu un dosar bombă. Victor Sandu, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, a fost reţinut procurorii Direcţie Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de 1 milion de euro, a informat, marţi, DNA. Sandu Victor este un apropiat al deputatului PSD Mircea Draghici, partener in achizitii imobiliare al fostului trezorier PSD, cei doi figurand, ani buni , co-proprietari ai uni teren pe Transfagarasan. Mai mult, Sandu Victor intrase in aranjamentele PSD prin care alt apropiat al deputatului Draghici, Bogdan Gorunescu, a fost uns sef la ABAAV , planul fiind de a face rocada cu Sandu Victor la sefia instituție centrale.

Procurorii DNA anunță reținerea lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”. Este acuzat că a primit mită aproape 5 milioane de lei pentru atribuirea unor contracte.

Publicitate

Procurorii DNA Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de marți, a lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită și a unui om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de doi administratori ai unor societăți comerciale, pentru complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în calitate de director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

„Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2020, inculpatul Sandu Victor și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend