Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

EXCLUSIV Vezi pe ce se vor cheltui în acest an banii bugetului local

Publicat

in

#Aflaţi în premieră ce investiţii se vor face la Curtea de Argeş şi cu ce propuneri au venit şefii de instituţii la primărie

Bugetul local al municipiului Curtea de Argeş va fi aprobat cel târziu la data de 15 februarie, informează primarul Nicolae Diaconu. O dată cu împărţirea banilor se vor putea începe şi diferitele lucrări care se vor face în acest an în cadrul serviciilor şi ale societăţilor administrate de primărie. Nu sunt puţine însă rămâne de văzut dacă aleşii locali vor fi în totalitate de acord cu ceea ce au propus şi mai ales pentru ce au cerut bani directorii de instituţii.

Parterul primăriei intră în renovare – Se amenajează ghişee la care se ajunge pe bază de bonuri electronice

Una dintre lucrările destul de mari care se vor face în acest an este cea de reamenajare a parterului Primăriei Curtea de Argeş. O parte dintre birouri vor fi mutate pentru ca altele să le ia locul, astfel ca cetăţenii care vin să achite taxele şi impozitele către primărie sau au nevoie de acte de la aceste birouri să nu mai fie purtaţi din uşă în uşă şi de la un etaj la altul, aşa cum se întâmplă acum. „Mutăm Serviciul de Asistenţă Socială iar parterul în reamenajăm în aşa fel încât să avem toate ghişeele şi birourile unde se fac plăţi, fie de persoanele fizice fie de cele juridice. Se vor instala aparate moderne care să emită bonuri de ordine şi vom avea şi o sală de aşteptare pentru a evite cozile de pe la uşi” a declarat primarul Nicolae Diaconu.

La Centrul de Cultură şi Arte se renovează complet sala de spectacole

O altă instituţie care va intra în scurt timp în renovare este Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Aici se va renova complet sala de spectacole. Mai exact se va reface zugrăveala dar se vor şi înlocui toate scaunele, care sunt foarte vechi şi demodate, cu unele care acum se pot întâlni la majoritatea instituţiilor de cultură de acest gen. De asemenea, la CCA se vor face şi unele lucrări exterioare şi anume se vor turna alei în jurul clădirii pentru ca apa care acum se infiltrează în temelie să nu mai provoace probleme.

Muzeul – deratizare şi igienizare

O altă instituţie de cultură  care va intra în deratizare este Muzeul Municipal Curtea de Argeş. „La Muzeu am mai făcut câte ceva şi anul trecut şi trebuie continuat cu zugrăvirea şi deratizarea. Eu nu înţeleg cum s-a stat acolo atâţi ani în asemenea hal. Era o mizerie de nedescris. Tebuie făcut ceva”, explică primul edil.

Staţia se asfalt va deveni mai productivă

Printre planurile directorului Serviciului Public de Gospodărire Comunală, Ioan Ghiţă, se numără inclusiv o investiţie pentru staţia de asfalt, investiţie necesară pentru mărirea productivităţii. „Trebuie să mai achiziţionăm un tanc de bitum pentru staţia de asfalt pentru a-i putea creşte productivitatea. Dacă producem mai mul asfalt, atunci putem acoperi şi o zonă mai mare de covor pe străzile municipiului. De asemenea în planul de lucrări din acest an vom cuprinde asfaltarea centrului vechi, de la Muzeul Municipal până la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Se vor continua amenajările pe străzile începute anul trecut, în primă fază pe Plopiş şi Sân Nicoară, precum şi pe altele. Ca investiţii mai mari vrem să turnăm alei la Cimitirul Sfinţii Îngeri şi să refacem o bună parte din trotuarele de pe Bulevardul Basarabilor”, a declarat Ioan Ghiţă.

Din această vară la Curtea de Argeş se vor spăla străzile

La capitolul investiţii se va lucra şi la Serviciul de Salubritate Urbană. Aici se va încerca achiziţionarea unei maşini de spălat străzile. „Vrem să cumpărăm o maşină de acest gen, la mâna a doua, bineînţeles, pentru că altfel nu ne putem permite. Ar fi foarte folositoare mai ales acum după ce avem şi aspiratorul stradal pe care îl folosim şi este foarte bun”, a declarat Gabriel Nastea din cadrul SPU. De asemenea cei de la SPU care se ocupă şi de activitatea de ecarisaj vor încerca să facă în aşa fel încât biobaza să mai fie mărită. „Atâta vreme cât nu putem eutanasia câinii ar trebui să facem ceva să extindem biobaza, să avem mai multe locuri unde să îi putem caza”, au completat cei de la SPU.

Mobilier nou pentru spital

O parte din banii de la bugetul local se vor cheltui pentru achiziţionare de mobilier necesar noilor cabinete medicale din Ambulatoriul Spitalului. „Cu banii europeni facem renovările şi am achiziţionat aparatura. Mobilierul nu este o cheltuială eligibilă aşa că va trebui să îl cumpărăm cu bani de la buget. Nu putem să folosim birourile vechi nici în cabinete nici în sălile de aşteptare, în condiţiile în care întreaga Policlinică va fi amenajată şi dotată ultramodern”, a explicat redactorilor PROFIT primarul Nicolae Diaconu.

Sume importante şi pentru şcoli

O altă sumă importantă de bani de la buget se va aloca instituţiilor de învăţământ din municipiu, grădiniţelor, şcolilor gimnaziale şi liceelor. În afara acestor bani de la buget, trei dintre ele, fiind cuprinse într-un proiect care se desfăşoară cu fonduri europene, vor fi renovare şi modernizate complet.

Aleşii locali nu vor uita nici de Serviciul Public Pieţe Târguri şi Oboare al cărui director a prezentat autorităţilor încă de la sfârşitul anului trecut o listă cu planurile de investiţii şi renovări pe care le are în vedere în acest an.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VREI SĂ TE VACCINEZI FĂRĂ PROGRAMARE ? De azi, maraton de vaccinare în Argeș – Azi la Băiculești, mâine Albești – VEZI PROGRAM COMPLET

Publicat

in

De

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de la nivelul județului Argeș a fost extrem de vizibilă și în mediul rural. Acesta este motivul pentru care, împreună cu DSP Argeș, reprezentanți ai cadrelor medicale și primari ai unităților administrativ-teritoriale am luat decizia ca maratonul vaccinării din acest weekend să înceapă de mâine în mediul rural, urmând să continue și în orașele argesene, astfel:

*Joi, 28.10.2021:

 1. Comuna Căldăraru
 2. Comuna Băiculești

*Vineri, 29.10.2021: Căminul de bătrâni din Călinești – doar pentru cei care sunt îngrijiți în acest centru.

*Sâmbătă, 30.10.2021:

 1. Comuna Albeștii de Argeș
 2. Comuna Vedea
 3. Centrul de asistență și îngrijire Bascovele

*Duminică, 31.10.2021:

 1. Municipiul Pitești
 2. Municipiul Câmpulung
 3. Municipiul Curtea de Argeș
 4. Comuna Stolnici
 5. Comuna Hârtiești
 6. Comuna Ciofrângeni
 7. Comuna Domnești

Centrele de vaccinare din județ funcționează zilnic conform programului obișnuit.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Grav accident la Băiculești – UN TIR S-A RĂSTURNAT

Publicat

in

De

Azi noapte, ân jurul orei 2.30, un grav accident a avut loc la Băiculești: un autotren cu remorcă a lovit doi stâlpi de beton și s-a rasturnat în afara părții carosabile.
Din fericire, șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă cablurile de electricitate căzute peste ansamblul de transport puteau provoca un incendiu.
La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD, în sprijin venind și un echipaj al distribuitorului de energie electrică.
Pe timpul intervenție, militarii au asigurat zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend