Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV! Una la primărie, una la Prefectură, alta la CJ…

Avatar

Publicat

in

Petiţiile argeşenilor pasate de la o autoritate la alta pentru ca în final să rămână nerezolvate
#Problema transportului public de persoane aprinde spiritele şi se lasă cu reclamaţii
#Nici una dintre instituţiile de conducere ale judeţului nu oferă răspunsuri concrete, preferând pasarea către alte autorităţi

Aşa cum v-am informat şi în numerele anterioare ale ziarului nostru, sute de argeşeni locuitori ai comunelor învecinate municipiului Curtea de Argeş se declară nemultumiţi de faptul că o parte dintre staţiile destinate transportului public în comun au fost desfiinţate iar majoritatea navetiştilor sunt obligaţi fie să cheltuie bani în plus, pentru alte bilete de microbuz, fie să meargă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la locul de muncă.
Petiţiile cu sute de semnături nu au rezolvat nimic
Hotărâti în a-şi căuta dreptatea şi a demonstra că ceea ce se întâmplă este o mare problema, argeşenii vizaţi de aceste schimbări au făcut o petiţie cu sute de semnături. Au depus-o la primăria Curtea de Argeş însă nimic nu s-a rezolvat, nu de alta, dar, oricum, aleşii locali sunt cei care au aprobat în urmă cu ceva timp desfiinţarea acestor staţii pentru transportul extraurban, tocmai pentru a-i proteja pe cei care se ocupă de transportul urban şi care rămâneau fără clienţi din cauza şoferilor de microbuze care, deşi aveau traseu în comunele învecinate, strângeau toţi călătorii, inclusiv de pe raza municipiului, pentru câteva staţii.
De la primărie la Consiliul Judeţean şi înapoi
Punctul oficial de vedere al primăriei Curtea de Argeş este acela că problema semnalată este de competenţa celor de la Consiliul Judeţean, aceştia fiind în măsură să ia decizii privind transportul public în afara localităţilor. Aşa că petiţia depusă de argeşeni a fost discutată pe scurt la punctul diverse la unei şedinţe de consiliu unde, oricum s-a constatat faptul că tot aleşii locali au hotărât desfiinţarea staţiilor.
Hârtiile cu reclamatii au ajuns apoi la Consiliul Judeţean Argeş.  De acolo, hârtia semnată de Constantin Polexe a ajuns la reclamanţi cu următorul răspuns: „La întocmirea programului judeţean de transport cu valabilitate 2014-2019 Consiliul Judeţean Argeş a respectat hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeş nr 93/18.12.2012 prin care au fost stabilite statiile publice de îmbarcare şi debarcare…. vă rugăm să vă adresaţi Primăriei Curtea de Argeş pentru aprobarea acestor staţii prin hotărâre de consiliu local iar apoi Consiliului Judeţean care va avea în vedere la eventualele modificări aduse programului de transport cu valabilitate 2014-2019”.
De la Prefectură la primărie
Nici raspunsul Prefecturii Argeş referitor la această problemă nu oferă prea multe lămuriri şi face referinţă tot la faptul că problema ar trebui rezolvată la nivelul municipiului Curtea de Argeş. Mai mult decât atât, prefectul Mihail Oprescu a trimis o hârtie şi către primăria Curtea de Argeş unde se spune clar că „se sesizează probleme care intră în sfera de competenţă a primarului şi consiliului local potrivit Legii 215/2001”.
Aşadar nici una dintre instituţiile judeţene la care au fost indrumati să se adreseze argeşenii nu a putut oferi nici o lămurire, ba, mai mult, au scris negru pe alb că singurii în măsură sa rezolve ceva sunt primarul şi consilierii locali. Aceştia nu dau însă înapoi, si, la rândul ei, primăria Curtea de Argeş emite şi ea un răspuns atât semnatarilor petiţiei cât şi Prefecturii Argeş prin care, aşa cum era de aşteptat, se foloseşte de câteva articole de lege şi spune că, reinfinţarea acestor staţii ar crea un abuz în serviciu, având în vedere contractul semnat în urma licitaţiei cu transportatorul public de persoane pe raza municipiului. Se face referire la caietul de sarcini şi legea 51/2006 iar primăria se spală şi ea pe mâini de această problemă.
Transportul local încă incert – Licitaţia e contestată de 2 ani de zile
Cât despre modul în care transportul local se face pe raza municipiului Curtea de Argeş, acesta se desfăşoară în baza unui caiet de sarcini mai vechi, având în vedere că ultima licitaţie, cea din 2013 a fost contestată în instanţă iar magistraţii nu au dat încă o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind desemnarea operatorului.
Atâta timp cât consilierii locali din Curtea de Argeş nu vor hotări reinfiinţarea statiilor, lucru care se pare cu nu va fi realizat atâta vreme cât se crează o concurenţă neloială transportatorului local, semnatarii petiţiei, sutele de argeşeni care zilnic vin la muncă în Curtea de Argeş sau îşi aduc copiii la şcolile din municipiu, nu vor avea sorţi de izbândă.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  Mihaela

  12 mai 2015 la 21:33

  Nu ajunge ca locuitorii din Curtea de Arges platesc spitalul ca sa vina din tot nordul judetului, mai trebuie sa plateasca si scolile pentru cei din Albesti, Oesti,Valea Danuilui. Ce, nu mai sunt scoli in comunele astea. Daca sunt fitosi , atunci sa-si aduca odraslele cu autoturismele si sa ne lase pe noi din Curtea de Arges in pace.

  • Avatar

   Plesa Mihai

   2 iunie 2015 la 23:10

   Draga Mihaela, ai o gandire ingusta vizavi de efortul care il face Curtea de Arges pentru intretinerea spitalului, scolilor si ce mai crezi ca s-ar cheltui inutil.Cred ca nu esti angajata ca nu cunosti faptul ca toata lumea care lucreaza sau obtine un venit contribuie la intretinerea sistemului sanitar.Gura pacatosului adevar graieste ca prea sunt tratati discriminatoriu cei de la tara ca dupa cum se vede in ultimele cazuri de decese cu copii din mediu rural.Scolile sunt platite dupa numarul de elevi, multi elevi egal multi bani.Multi cetateni din Curtea de Arges mai au pe la tara cate o mama, tata ori vreun petic de pamant unde sa cultive o ceapa asa ca multi oraseni cred ca sunt foarte ,,multumiti” ca isi cara bagajele ca Fefeleaga, kilometri pentru a ajunge in statile oferite cu darnicie .Sa te ajute Dumnezeu dupa cum gandesti

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Dezvăluiri din interior: Ordin dat în Poliție! ‘Anchetele au fost oprite de pe o zi pe alta’

Avatar

Publicat

in

De

După scandalul privitor la modul în care Poliția Capitalei a gestionat funeraliile lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, apar informații halucinante.

Andrei Marius, comisar-șef în cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente al Poliției Capitalei, susține că în anul 2019, odată cu schimbarea conducerii Poliției Capitalei, structura a avut de înfruntat ingerințe din partea șefilor.

Publicitate

S-ar fi dat ordin ca Serviciul să nu mai efectueze anumite activități în cadrul unor dosare penale care erau în ancheta DIICOT.

„În anul 2019 încă din luna ianuarie, odată cu schimbarea conducerii Poliției Capitalei ni s-a solicitat în mod ferm să nu mai efectuăm anumite activități în cadrul unor dosare penale care erau în ancheta DIICOT, întrucât din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile, analize de climat organizațional, controale inopinate din partea conducerii, aspecte care au îngreunat vizibil activitatea seviciului, mai mult decât atât, aproape o treime din cadrul colectivului a înțeles să părăsească efectiv structura”, a declarat comisarul-șef Andrei Marius, la Digi24.

Mai mult, Andrei Marius acuză că mai multe anchete au fost oprite brusc de conducere.

„Unele anchete au fost oprite de pe o zi pe alta. În 2019 a fost o sincopă majoră în activitatea structurii pe care o coordonez, motiv pentru care au și apărut aceste probleme în stradă. Din experințele acumulate anul trcut am vrea mai multă liniște. Nu vrem ingerințe. Nu vrem presiune. Am vrea doar să ne facem treaba. Așa cum am menționat, anul trecut, au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că în următorii ani de zile nu vor fi alte situații similare, având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, spune comisarul.

„Nu sunt genul de om care ține cu dinții de scaun. Îmi asum public ceea ce am spus. Îmi doresc în primul rând ca opinia publică să cunoască cine suntem. Suntem niște oameni demni care își fac treaba”, a mai precizat polițistul.

Vezi și

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Document. Lovitură pentru Cristian Popescu Piedone! Acțiune în instanță demarată împotriva sa

Ministrul Ion Ștefan, zis ‘Grindă’, este noul baron de Vrancea? Proiect de 8 milioane de euro pentru o comună din fieful acestuia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Avatar

Publicat

in

De

Bugetul.ro a scris, în exclusivitate, în urmă cu o săptămână, că cel care l-a ucis pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, face parte din gruparea Rinu, o grupare care acționează în zona podului Colentina, în Sectorul 2 al Capitalei.

Inițial s-a spus că Ciprian Napy a fost cel care l-a omorât pe Emi Pian, însă așa cum Bugetul.ro a dezvăluit, pe surse, nu Ciprian l-a ucis pe liderul Duduienilor, ci Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard Rinu, în prezent arestat preventiv pentru 30 de zile.

Publicitate

Vezi și SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

Așadar, cine sunt Ciprian al lui Napi și Richard Emanuel Gheorghe?

Bugetul.ro vă prezintă, în exclusivitate, cine sunt, de fapt, și care este gradul de rudenie dintre ei.

Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro, Ciprian Napy este vărul lui Richard Emanuel Gheorghe.

De altfel, numele real al lui Ciprian al lui Napi este Ciprian Gheorghe.

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Ciprian Pian și Grațian Pian, arestați pentru 30 de zile

Astăzi magistrații de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă a lui Laurențiu Duduianu, zis Ciprian Pian, a lui Vasile Duduianu, zis Grațian Pian, respectiv al unui alt membru al clanului Duduianu, văr cu frații Pian.

Cei trei sunt acuzați de tentativă de omor asupra lui Richard Emanuel Gheorghe.

La ora actuală, și Richard Rinu se află după gratii, el fiind arestat pentru 30 de zile pentru uciderea lui Emi Pian.

Vezi și SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend