Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV! Una la primărie, una la Prefectură, alta la CJ…

Avatar

Publicat

in

Petiţiile argeşenilor pasate de la o autoritate la alta pentru ca în final să rămână nerezolvate
#Problema transportului public de persoane aprinde spiritele şi se lasă cu reclamaţii
#Nici una dintre instituţiile de conducere ale judeţului nu oferă răspunsuri concrete, preferând pasarea către alte autorităţi

Aşa cum v-am informat şi în numerele anterioare ale ziarului nostru, sute de argeşeni locuitori ai comunelor învecinate municipiului Curtea de Argeş se declară nemultumiţi de faptul că o parte dintre staţiile destinate transportului public în comun au fost desfiinţate iar majoritatea navetiştilor sunt obligaţi fie să cheltuie bani în plus, pentru alte bilete de microbuz, fie să meargă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la locul de muncă.
Petiţiile cu sute de semnături nu au rezolvat nimic
Hotărâti în a-şi căuta dreptatea şi a demonstra că ceea ce se întâmplă este o mare problema, argeşenii vizaţi de aceste schimbări au făcut o petiţie cu sute de semnături. Au depus-o la primăria Curtea de Argeş însă nimic nu s-a rezolvat, nu de alta, dar, oricum, aleşii locali sunt cei care au aprobat în urmă cu ceva timp desfiinţarea acestor staţii pentru transportul extraurban, tocmai pentru a-i proteja pe cei care se ocupă de transportul urban şi care rămâneau fără clienţi din cauza şoferilor de microbuze care, deşi aveau traseu în comunele învecinate, strângeau toţi călătorii, inclusiv de pe raza municipiului, pentru câteva staţii.
De la primărie la Consiliul Judeţean şi înapoi
Punctul oficial de vedere al primăriei Curtea de Argeş este acela că problema semnalată este de competenţa celor de la Consiliul Judeţean, aceştia fiind în măsură să ia decizii privind transportul public în afara localităţilor. Aşa că petiţia depusă de argeşeni a fost discutată pe scurt la punctul diverse la unei şedinţe de consiliu unde, oricum s-a constatat faptul că tot aleşii locali au hotărât desfiinţarea staţiilor.
Hârtiile cu reclamatii au ajuns apoi la Consiliul Judeţean Argeş.  De acolo, hârtia semnată de Constantin Polexe a ajuns la reclamanţi cu următorul răspuns: „La întocmirea programului judeţean de transport cu valabilitate 2014-2019 Consiliul Judeţean Argeş a respectat hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeş nr 93/18.12.2012 prin care au fost stabilite statiile publice de îmbarcare şi debarcare…. vă rugăm să vă adresaţi Primăriei Curtea de Argeş pentru aprobarea acestor staţii prin hotărâre de consiliu local iar apoi Consiliului Judeţean care va avea în vedere la eventualele modificări aduse programului de transport cu valabilitate 2014-2019”.
De la Prefectură la primărie
Nici raspunsul Prefecturii Argeş referitor la această problemă nu oferă prea multe lămuriri şi face referinţă tot la faptul că problema ar trebui rezolvată la nivelul municipiului Curtea de Argeş. Mai mult decât atât, prefectul Mihail Oprescu a trimis o hârtie şi către primăria Curtea de Argeş unde se spune clar că „se sesizează probleme care intră în sfera de competenţă a primarului şi consiliului local potrivit Legii 215/2001”.
Aşadar nici una dintre instituţiile judeţene la care au fost indrumati să se adreseze argeşenii nu a putut oferi nici o lămurire, ba, mai mult, au scris negru pe alb că singurii în măsură sa rezolve ceva sunt primarul şi consilierii locali. Aceştia nu dau însă înapoi, si, la rândul ei, primăria Curtea de Argeş emite şi ea un răspuns atât semnatarilor petiţiei cât şi Prefecturii Argeş prin care, aşa cum era de aşteptat, se foloseşte de câteva articole de lege şi spune că, reinfinţarea acestor staţii ar crea un abuz în serviciu, având în vedere contractul semnat în urma licitaţiei cu transportatorul public de persoane pe raza municipiului. Se face referire la caietul de sarcini şi legea 51/2006 iar primăria se spală şi ea pe mâini de această problemă.
Transportul local încă incert – Licitaţia e contestată de 2 ani de zile
Cât despre modul în care transportul local se face pe raza municipiului Curtea de Argeş, acesta se desfăşoară în baza unui caiet de sarcini mai vechi, având în vedere că ultima licitaţie, cea din 2013 a fost contestată în instanţă iar magistraţii nu au dat încă o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind desemnarea operatorului.
Atâta timp cât consilierii locali din Curtea de Argeş nu vor hotări reinfiinţarea statiilor, lucru care se pare cu nu va fi realizat atâta vreme cât se crează o concurenţă neloială transportatorului local, semnatarii petiţiei, sutele de argeşeni care zilnic vin la muncă în Curtea de Argeş sau îşi aduc copiii la şcolile din municipiu, nu vor avea sorţi de izbândă.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  Mihaela

  12 mai 2015 la 21:33

  Nu ajunge ca locuitorii din Curtea de Arges platesc spitalul ca sa vina din tot nordul judetului, mai trebuie sa plateasca si scolile pentru cei din Albesti, Oesti,Valea Danuilui. Ce, nu mai sunt scoli in comunele astea. Daca sunt fitosi , atunci sa-si aduca odraslele cu autoturismele si sa ne lase pe noi din Curtea de Arges in pace.

  • Avatar

   Plesa Mihai

   2 iunie 2015 la 23:10

   Draga Mihaela, ai o gandire ingusta vizavi de efortul care il face Curtea de Arges pentru intretinerea spitalului, scolilor si ce mai crezi ca s-ar cheltui inutil.Cred ca nu esti angajata ca nu cunosti faptul ca toata lumea care lucreaza sau obtine un venit contribuie la intretinerea sistemului sanitar.Gura pacatosului adevar graieste ca prea sunt tratati discriminatoriu cei de la tara ca dupa cum se vede in ultimele cazuri de decese cu copii din mediu rural.Scolile sunt platite dupa numarul de elevi, multi elevi egal multi bani.Multi cetateni din Curtea de Arges mai au pe la tara cate o mama, tata ori vreun petic de pamant unde sa cultive o ceapa asa ca multi oraseni cred ca sunt foarte ,,multumiti” ca isi cara bagajele ca Fefeleaga, kilometri pentru a ajunge in statile oferite cu darnicie .Sa te ajute Dumnezeu dupa cum gandesti

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Anchete

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Avatar

Publicat

in

De

Surse apropiate de clanul Duduianu au dezvăluit astăzi, pentru Bugetul.ro, o altă versiune decât cea cunoscută, în privința uciderii lui Florin Mototolea, zis Emi Pian (39 de ani).

După ce inițial s-a scris că Emi Pian s-ar fi bătut cu Richard Emanuel Gheorghe, zis Richard al lui Rinu, iar acesta din urmă l-ar fi înjunghiat pe celebrul lider al Duduienilor, acum Bugetul.ro a intrat în posesia unor informații care răstoarnă tot ce se știa până acum.

Publicitate

Sursele noastre ne-au dezvăluit, în această dimineață, că Emi Pian a fost enervat în timpul jocului de barbut de „un copil (n.r. – Richard Emanuel Gheorghe) care îi vorbea în nas”. Cum Emi Pian nu a fost bun la bătaie, spun sursele Bugetul.ro, el i-a cerut sprijinul fratelui său, Vasile Duduianu, cunoscut drept Grațian Pian. El ar fi sosit la casa din cartierul Giulești și, după ce a fost enervat de Richard al lui Rinu, i-ar fi dat acestuia „doi-trei pumni”, care l-ar fi trimis la podea pe tânărul din Colentina.

Când s-a ridicat, Richard Emanuel Gheorghe ar fi pus mâna pe cuțit și l-ar fi tăiat pe Emi Pian, informează sursele Bugetul.ro.

Amintim că șeful SNPPC, Dumitru Coarnă, ne-a declarat că Emi Pian a murit după ce i-a fost tăiată artera femurală.

Vezi și EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Emi era la o partidă de barbut, s-a drogat extraordinar de mult, iar copilul care l-a tăiat îi vorbea în nas.

Emi n-a fost niciodată cu bătaia și l-a sunat pe Grațian și i-a zis ‘Grațiane, vino-ncoace, că am probleme cu ăștia. Ia și tu doi-trei băieți!’. A venit Grațian cu oamenii, s-au dus acolo. Au stat au băut și s-au drogat în continuare și, la un moment dat, ăla a început să vorbească urât.

Grațian s-a enervat, a luat masa și a aruncat-o în sus, de nervi și i-a zis ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’ și de acolo s-au luat. Ăla i-a mai zis ceva lui Grațian. Apoi, Grațian i-a dat doi-trei pumni și ăla a căzut pe jos. Ăla s-a ridicat și a dat cuțitul și l-a tăiat pe Emi pe picior”, au declarat sursele Bugetul.ro.

Vezi și SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

Richard Emanuel Gheorghe, reținut pentru 24 de ore

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis, vineri, reținerea pentru 24 de ore a lui Richard Emanuel Gheorghe.

Tot astăzi, inculpatul va fi prezentat magistraților de la Tribunalul București, pentru a fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Astăzi, 7 august, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București – Secţia de urmărire penală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, din București, inculpat în cauza de omor înregistrată în dimineața de 04.08.2020.

In fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare.

Vezi și Foto. Cum arată ucigașul lui Emi Pian

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

În cursul zilei curente, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm faptul că măsurile dispuse reprezintă etape ale procesului penal, conform Codului de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Gruparea Rinu, o grupare măruntă care a crescut de curând

Clanul Rinu este cunoscut drept un clan mărunt din zona podului Colentina, care a început să crească de curând. Se ocupă cu proxenetism, trafic de droguri și cămătărie.

Pe de altă parte, clanul Duduienilor este unul dintre cele mai cunoscute din Capitală. În ultimii ani, capii grupării parcă au fost loviți de un blestem.

Ion Duduianu, zis Segher, fratele lui Pian senior, a murit în octombrie 2018, din cauza unui infarct. În luna decembrie a aceluiași an a murit un alt nume de legendă al clanului: Cristofor Duduianu, tot din cauza unor probleme de sănătate.

Iată că acum, după nici doi ani, gruparea Duduienilor a mai primit o lovitură: Emi Pian a fost omorât.

Vezi și SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! 12 salariați ai CITO Tigveni, infectați cu COVID – Șase focare COVID în centrele din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș

Avatar

Publicat

in

De

În cadrul centrelor rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, testările au debutat încă din data de 25.04.2020, ca urmare a solicitării instituției noastre, în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă. Inițial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, urmare a evoluției epidemiologice, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidențial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Astfel, de la declararea pandemiei, până în prezent, situația cazurilor COVID-19 la nivelul celor 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C.Argeș este următoarea:

Publicitate
 • 63 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 42 pozitivi în prezent), din totalul de 921 de angajați;
 • 90 de beneficiari confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2(din care 69 mai sunt pozitivi în prezent), din totalul de 845 de beneficiari. Inițial, din persoanele asistate, depistate pozitiv cu noul coronavirus, patru au fost minori, însă, în urma retestărilor, au devenit negativi.

În acest context, au fost declarate șase focare, astfel:

 • La Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, din totalul de 16 beneficiari instituționalizați și, respectiv 53 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 4 beneficiari și 3 angajați (din care 1 angajat mai e pozitiv);
 • La Complexul de Locuințe Protejate Buzoești, din totalul de 24 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 19 angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 16 beneficiari (din care 2 mai sunt pozitivi în prezent) și 9 angajați(din care, în prezent, 3 mai sunt pozitivi);
 • La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, din totalul de 48 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 43 de salariați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 27 de beneficiari(inclusiv în prezent) și 7 salariați(din care 5 mai sunt pozitivi în prezent);
 • La Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești, din totalul de 53 de beneficiari, respectiv 57 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 29 de beneficiari(din care 28, pozitivi în prezent) și 11 salariați(din care 10, pozitivi în prezent);
 • La Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni, din totalul de 221 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 120 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 4 beneficiari și 13 salariați (din care 12 sunt pozitivi în prezent);
 • La Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, din totalul de 71 de beneficiari instituționalizați și, respectiv 63 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, un număr de 7 beneficiari(din care 6, pozitivi în prezent) și 4 salariați(din care 3, pozitivi în prezent).

Ținând cont de toate acestea și în conformitate cu evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, în toate centrele declarate focare au fost luate o serie de măsuri urgente, respectând întocmai recomandările din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș, precum și ”Regulamentul pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, elaborat de către D.G.A.S.P.C. Argeș încă de la începutul pandemiei, atât pentru centrele rezidențiale din subordine, cât și în cadrul aparatului propriu.

Pentru intervalul 03.08.2020 – 12.08.2020 este realizată o programare pentru retestarea angajaților și a beneficiarilor din centrele care au fost declarate focare, iar ulterior vor fi repetate testările și în celelalte servicii de tip rezidențial pentru copii și adulți din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend