Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Un magnat din Dubai, cu afaceri în 14 țări, vrea să investească în turismul din Argeş

Publicat

in

Cum zona turistică a Argeşului a devenit din ce în ce mai căutată dar şi aglomerată, ata în ciuda nepăsării autorităţilor judeţene, un bogătaş arab a pus ochii pe cateva terenuri deţinute in prezent de doua firme româneşti dar şi pe doua hoteluri, unul din Curtea de Argeş şi un altul situat pe DN 73 C pe care dorelte să le achiziţioneze şi a le moderniza. Este vorba, potrivit une importante agentii imobiliare, de proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul la Dubai. Iniţial acesta doreşte să cumpere nu mai puțin de 10 hoteluri din sudul litoralului românesc, ajungând deja în România și având o discuție și cu guvernanți români. Zilele trecute, reprezentanţii lui Mohammad Omar Bin Haider au ajuns şi în Argeş pentru a viziona doua terenuri situate în zona Barajului Vidraru dar si doua hoteluri aproape părăsite, in scopul clar de a investi bani pentru constructia unor noi complexuri turistice de prima clasă. Potrivit informatiilor oferite de agentia imobiliara din Argeş, MOBH este un conglomerat diversificat, cu operațiuni în domeniile imobiliar, ospitalitate, asistență medicală, educație, servicii financiare, investiții, asigurări, brokeraj, aviație, călătorii, transport, inginerie, contractare și comerț, fondat în 1968 de omul de afaceri Mohammad Omar Bin Haider. Reprezentanții grupului s-au arătat interesați să cumpere iniţial, din start, 10 hoteluri în sudul litoralului românesc, printre care Agat, California, Coral, Cristal, Mera Onix, Diamant, Opal, Rubin și Topal. Surse noastre spun că investitorul arab a fost pe litoral şi în zona Transfăgărăşan în intervalul 6-9 iulie, aceasta fiind prima vizită în România în perspectiva deschiderii acestei piețe pentru grupul din Dubai. Investitorul caută hoteluri atractive ca şi poziţie și terenuri cu suprafaţă medie şi mare pentru construirea unor noi complexuri turistice. Deși nu are o limită de buget, magnatul arab vrea ca pretențiile financiare ale eventualilor vânzători de hoteluri sau terenuri să fie realiste. Grupul MOBH, cu capital privat, are 5.000 de angajați și peste 60 de subsidiare, afiliați și parteneriate în societăți-mixte la nivel internațional. Printre investițiile din portofoliu se numără Banca Comercială Internațională (CBI) și asigurătorul National General Insurance (NGI), printre cei mai mari din Emirate, la care MOBH deține participații strategice.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Este oficial! Românii vor putea beneficia de buletinul electronic cu cip. Legea a fost votată în Parlament

Publicat

in

De

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege ce prevede introducerea sistemului de carte de identitate electronică și semnătura electronică, precum și posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau cărți electronice de identitate pentru copiii sub 14 ani.

S-au înregistrat 298 voturi pentru şi unul contra.

Proiectul a fost elaborat în 2017 de Guvernul condus de Mihai Tudose.

Advertisements

Proiectul de lege prevede modificarea mai multor acte normative referitoare la evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, în sensul asigurării condiţiilor necesare pentru ca titularul unui document electronic să se autentifice on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice – bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc.

Proiectul mai prevede instituirea unei excepţii de la regula eliberării actului de identitate începând cu vârsta de 14 ani. Astfel, opţional, numai la solicitarea părinţilor/reprezentanţilor legali se poate elibera o carte de identitate simplă sau o carte electronică de identitate, indiferent de vârsta copilului.

O altă prevedere a proiectului este punerea în circulaţie a unui nou document de identificare, astfel încât să asigure cetăţenilor garanţii suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Proiectul mai prevede modificarea conceptului anterior privind conţinutul de date al cărţii electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informaţiilor referitoare la calitatea de asigurat în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate, astfel încât în viitorul document electronic de identitate să fie înscrise numai datele de identificare ale titularului, certificatul emis de MAI, înscris într-un singur cip, va asigura „funcţionalitatea” de card de sănătate.

Actul normativ prevede şi posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărţi electronice de identitate sau a unei cărţi de identitate simple, care nu va conţine niciun CIP, precum şi stabilirea unor termene de valabilitate a actelor de identitate, în funcţie de vârsta titularului, în scopul surprinderii modificărilor fizionomiei titularului.

Perioada de valabilitate a cărţii de de identitate provizorie este de 45 de zile, mai prevede proiectul.

Potrivit celor adoptate, „prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea de identitate simplă, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate”.

Opţional, se poate elibera carte de identitate simplă sau carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinţi, a reprezentantului legal, a persoanei desemnate din cadrul serviciului social, public sau al unui organism privat acreditat, destinat protecţiei speciale a copilului, separat temporar sau definitiv de părinţi, unde se află minorul, sau a persoanei căreia i-a fost dat în plasament copilul, mai prevede textul adoptat.

Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne şi în sisteme informatice ale altor instituţii publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condiţiile legii.

Prin autentificare se înţelege procedura prin care i se permite unei persoane ce posedă legal un anumit set de date create în acest scop să se identifice într-un sistem informatic, în interes propriu sau în relaţia sa cu persoane juridice de drept public ori de drept privat.

De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează: a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani; b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani; c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani; d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 60 de ani, pentru cartea de identitate simplă.

De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea: a) unei cărţi electronice de identitate, b) unei cărţi de identitate simple, se mai precizează în proiect.

De asemenea, cartea de identitate simplă conţine date în format tipărit şi în format inscripţionat prin tehnici speciale, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

După personalizarea şi transmiterea cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate simple la autoritatea competentă să le elibereze, toate datele stocate în bazele de date de producţie se şterg imediat prin procedură automată şi ireversibilă.

De asemenea, conform celor adoptate, cetăţenii români cu domiciliul în România aflaţi temporar în străinătate pot depune cerere pentru eliberarea actului de identitate: la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate, în cazul în care, din motive obiective, nu se pot deplasa la serviciul public comunitar de de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă, cu excepţia cererii pentru eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, precum şi la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din ţara respectivă.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: `O mare victorie pentru români: Pământul românesc nu poate fi al străinilor`

Publicat

in

De

`Vești cu adevărat bune pentru români – cei care dintotdeauna au dorit să își muncească pământul, iar în țara lor să nu devină sclavii nimănui!`, susține deputatul PSD, Nicolae Georgescu într-un comunicat de presă.

”Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a României a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr.268/2011 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului este constituţională în raport cu criticile formulate.

Advertisements

“Personal, consider că decizia CCR este un adevărat succes! Un succes la care au contribuit din plin colegii parlamentari PSD, în frunte cu domnul Alexandru Stănescu, cel care este și președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară și Servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților. Un succes în special al românilor, deci o mare înfrângere pentru domnii de la PNL și USR – cei care au atacat legea la CCR” a declarat deputatul PSD, Nicolae Georgescu, cel care a și explicat modul în care legea era făcută în favoarea românilor, cei care trebuie să își muncească pământurile și care nu trebuie să devină sclavi în țara lor.

“Noua lege a vânzării terenurilor agricole a fost imediat atacată la Curtea Constituțională a României de către PNL și USR. Actul normativ a fost adoptat în Camera Deputaților, iar printre prevederile sale importante este și aceea că limitează accesul străinilor la cumpărarea pământului românesc.

Așadar, PSD a reușit inițial să modifice Legea 17/2014 a vânzării și cumpărării de terenuri agricole. Schimbările priveau dreptul de preempțiune la vânzarea unui teren agricol și puneau o barieră investitorilor străini, acordând privilegii românilor!

Mai exact, orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate care nu a avut afaceri în domeniul agricol în ultimii 5 ani – reperul fiind data la care este scos la vânzare un teren agricol – nu are dreptul de a cumpăra pământ extravilan. De asemenea, dacă un cetățean român sau străin care nu a locuit în România în ultimii cinci ani și vrea să cumpere teren extravilan, îi este interzis. Bineînțeles,  o excepție li s-a acordat tinerilor fermieri români care doresc să deschidă afaceri în zootehnie, iar la ei exista condiția să fi locuit în România în ultimul an de dinaintea scoaterii la vânzare a unui teren agricol. Același regim le era aplicat și firmelor – dacă nu au activat în România în ultimii cinci ani și nu au sediul social în țară de tot atâta timp, nu pot cumpăra teren agricol” a explicat deputatul PSD, Nicolae Georgescu, cel care a și salutat rezultatul final, care este în favoarea românilor.

“Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României. Așadar, în țara lor, deși PNL și USR nu doreau acest lucru, românii au dreptul și obligația să își muncescă pământurile. Mă bucur de faptul că românii au primit dreptatea cuvenită din partea CCR și încă o dată îi felicit pe colegii ce au muncit la această lege”, susține parlamentarul PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend