Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Trei tineri la un pas de moarte – Masina le-a fost inghitita de Barajul Vidraru

Publicat

in

Prin clipe de cosmar au trecut ieri dupa amiaza trei tineri, un baiat si doua fete, care se plimbau la munte, pe drumul forestier de langa Barajul Vidraru. La un moment dat au trecut pe un drum ingustat, din cauza alunecarilor de teren. Fetele au coborat din autoturismul de teren si l-au lasat pe sofer sa treaca insa acesta a pierdut controlul volanului si a cazut, cu masina in Barajul Vidraru.

„Nu ne dam seama cum a putut scapa acel baiat, masina, de mari dimensiun, o masina de teren, a ajuns la 10 metri adancime in Baraj. Cand am ajuns noi acolo tinerii plecasera, nici unul nefiind ranit. Autoturismul nu mai poate fi scos din lac, nu mai poate fi recuperat”, au declarat in exclusivitate pentru ziarul PROFIT surse din cadrul Salvamont Arges.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Jurnalistul Radu Tudor: Winter is coming – Germania scade TVA la gaze de la 19 % la 7%

Publicat

in

De

Guvernul german a decis să reducă temporar TVA la gaze naturale – de la 19% la 7% -, pentru a ajuta consumatorii să înfrunte scumpiri declanșate de Războiul rus în Ucraina, anunță joi cancelartul Olaf Scholz, relatează AFP.

Aceasta reducere a TVA Următoarele vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lui martie 2024, anunță Scholz

”Ne așteptăm ca întreprinderile să aplice 100% cererilor acestei scădere”, subliniază anularea germană.

Creșterea prețurilor ”este o povară importantă pentru multe persoane”, recunoaște șeful Guvernului în această scurtă declarație de presă.

În timp ce prețurile cresc rapid, faptele la energie urmează să crească în mod sensibil – începutul la 1 octombrie -, când distribuitorii de gaze naturale vor putea, printr-o nouă lege, să acopere scumpirile de la cerere.

Întreprinderile vor putea să ceară 2,4 eurocenți în plus pe kilowatt-oră de gaze naturale de la particulari și întreprinderi.

Cu TVA, suma respectivă înseamnă 600 de euro în plus pe an într-o gospodărie medie cu doi copii și un consum de 20.000 KWh.

Guvernul de coaliție a încercat să scutească în întregime de la plata TVA – o măsură refuzată de către Comisia Europeană (CE).

Berlinul a decis, astfel să scadă taxa pe valoare, să adaugă la întreg consumul, ceea ce „descarcă consumatorii mai mult” decât prelevarea a 2,4 eurocenți, dă asigurări Olaf Schlz.

Cancelarul și-a reiterat promisiunea unui nou pachet de ajutoare ”menit să scadă presiunea care apasă asupra particularilor și întreprinderilor”.

Detaliile acestor măsuri sunt negociate, în prezent, în cadrul coaliției.

Germania a deblocat deja ajutoare în valoare totală de 30 de miliarde de euro, inclusiv rabaturi la pompă și un bilet popular, în valoare de nouă euro, care permite călătorii cu transportul în comun și cu trenuri regionale pe o perioadă de lună. Însă această măsură încetează la sfârşitul lui august, scrie news.ro, conform radu-tudor.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu: ‘A fost o decizie luată în coaliție. Bugetarii ar trebui să știe, că această întârziere se datorează USR

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi, la Palatul Victoria, că Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare, iar restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat. El a ţinut să precizeze că această întârziere în majorările salariilor este provocată de USR, care a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă.

”A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba neapărat de bani şi nu e vorba de majorări. Aş vrea să reiau puţin, dacă îmi permiteţi, trecutul. Am venit în faţa dumneavoastră, am spus că dăm către zona bugetară doar pentru două familii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca, la jumătatea anului, să venim cu noi măsuri”, a spus ministrul.

El a precizat că s-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest unu pe patru şi în direcţia aceasta merge.

”Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat, pentru că ştiţi foarte bine că avem în analiză, la Ministerul Muncii, reforma salarizării unitare, reforma administraţiei – sunt mai multe reforme pe PNRR – şi să se vină totuşi cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar, pentru a nu crea noi inechităţi. Foarte important, sporurile sunt mai sensibile câteodată decât salariul-bază, că pot crea, prin diferenţe, între ministere noi inechităţi”, a menţionat ministrul Adrian Câciu, arătând că ”ultima decizie a fost ca recuperarea să fie de doar de unu pe patru la cei care s-au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022”.

Întrebat dacă nu a amânat Guvernul prea mult această decizie ca bugetarii să primească în plus la salariu doar 50 de lei, în unele cazuri, ministrul Finanţelor a precizat că a fost situaţia din Parlament cu legea care a fost atacată la Curtea Constituţională. 

”Pur şi simplu, bugetarii ar trebui să ştie, măcar dânşii, că această întârziere se datorează USR. USR a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă. Haideţi să-şi mai asume şi dânşii, că parcă nici nu au fost la guvernare. Eu ştiu că au fost îngheţate salariile pe acea perioadă, dar să ştie oamenii de ce au suferit”, a mai afirmat el, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend