Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Ștefan Dumitrache se apropie de PENAL pentru a-și impune feblețea director la cultură – PRIMARUL PIC ar trebui să INTERVINĂ

Avatar

Publicat

in

“Concursul e penal! Primăria va fi dată în judecată!” striga Dan Petrescu in plenul ședintei de Consilul Local in momentul in care se observaseră aranjamente in organizarea consursului pentru ocuparea postului de manager al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeş. Între timp, lucrurile s-au mai remediat dar tot orașul a aflat că pesedistul Ștefan Dumitrache aranjase totul – pe la terasele orașului – pentru a impune în funcția de director un cameraman de la o televiziune națională, prieten de pahar si contracte pe banul public. Concursul se va relua însă problemele persista. În lipsa reacției consilierilor din opoziție ( ce pretenții să ai de la Cristian Mitrofan de exemplu, si el prieten cu Dumitrache si cameramanul care se vrea director) redacția PROFIT solicită public primarului Panțurescu să respecte legea și să emită o decizie prin care să retragă pe Ștefan Dumitrache din Comisia de Concurs. Nu de alta, dar previziunile lui Dan Petrescu referitor la faptul ca am putea avea un concurs penal este foarte aproape de a se adeveri. In plus, primarul PIC ar arăta ca respectă legea si nu permite încălcarea acestei.

Primul pas pe care l-ar putea face primarul PIC ar fi să verifice daca legea a fost respectată iar toti membrii comisiei de concurs au semnat și declarațiile pe propria răspundere. așa cum impune Ordinul 2799 al Ministerului Culturii pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management în instituțiile de cultură. Problema e simpla: daca nu s-au depus aceste declarații e o problema de legalitate mare cât casa, daca s-au depus se pare ca exista iar o problema de legalitate in ceea ce o priveste pe cea a lui Ștefan Dumitrache. Spunem asta pentru ca Stefan Dumitrache ar fi semnat acea declaratie obligatorie in care scrie “declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii, prevăzut de art. 326 din Codul penal”.

Noi nu spunem că Ștefan Dumitrache ar fi dat un fals in declarații – asta urmand să decidă juriștii sau alte organe competente- ci doar că sunt mari neclarități care te duc cu gândul la cuvantul “penal” rostit de Dan Petrescu în public. Și, fără alte comentarii, vă spunem că Stefan Dumitrache a folosit pentru contabilitate aceeași persoana ( doamna Duță) care ținea și contabilitatea pentru Centrul de Cultură și Arte. De asemenea, Ștefan Dumitrache a avut contract pe banul public, in calitate de director la Muzeu, cu cameramanul candidat la concurs pe care, acum, vrea să-l impună manager la centrul de Cultură. Ori, Ordinul 2799 al Ministerului Culturii pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management în instituțiile de cultură, spune că așa ceva nu e permis pentru cineva care se vrea in Comisia de Concurs, mai ales ca șef al acestei Comisii. Mai grav este daca Ștefan Dumitrache a semnat anexa la acest ordin, mai exact acea declarație obligatorie pe propria răspundere cum că e curat ca lacrima, fapt certificat prin semnătura sa că “declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii, prevăzut de art. 326 din Codul penal”.

Iată cum arata declarația obligatorie, așa cum apare ea in actul normativ.

DECLARAŢIE

privind confidenţialitatea şi imparţialitatea

Subsemnatul(a), ……………………….., membru în comisia de concurs/de soluţionare a contestaţiilor/secretariat ……………………., declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii, prevăzut de art. 326 din Codul penal, următoarele:

a) nu am calitatea de soţ, rudă sau afin, până la gradul al IV-lea inclusiv, cu persoanele care au competenţa legală de a numi membri în comisia de concurs, cu ceilalţi membri ai comisiei sau cu candidaţii participanţi la concurs;

b) nu am avut în ultimii 2 ani şi nu am în perioada de derulare a procedurii de concurs raporturi contractuale încheiate cu instituţia publică de cultură pentru care se organizează concursul de proiecte de management;

c) nu am avut în ultimii 2 ani şi nu am relaţii cu caracter patrimonial, direct sau indirect, prin soţ/soţie, cu oricare dintre candidaţi;

d) mă angajez să păstrez confidenţialitatea informaţiilor de care iau cunoştinţă pe durata derulării concursului, potrivit legii.

Confirm că, în situaţia în care aş descoperi, pe durata exercitării mandatului, că mă aflu în una din situaţiile arătate sau în afara angajamentelor de mai sus, voi informa autoritatea imediat cu privire la această situaţie şi mă voi retrage.          

Data ……………………                                                          Semnătura                                               ………………………..

Iată și ce spune Ordinul 2799 al Ministerului Culturii pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management în instituțiile de cultură.

  Capitolul II Organizarea şi funcţionarea comisiei de concurs

Articolul 3

(1) Pentru desfăşurarea concursului de proiecte de management, la nivelul autorităţii se înfiinţează o comisie de concurs, în funcţie de specificul instituţiei.

(2) Comisia de concurs este desemnată de autoritate prin ordin sau dispoziţie, după caz, şi este compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime, şi din specialişti în domeniul de activitate a instituţiei, în proporţie de două treimi. Prin acelaşi act administrativ se desemnează şi secretariatul comisiei de concurs.

(3) Desemnarea specialiştilor prevăzuţi la alin. (2) se face de către autoritate ţinând cont de domeniile de activitate prevăzute în legile speciale care reglementează activitatea specifică a fiecărei instituţii pentru care se organizează concursul.

(4) Membrii comisiei de concurs şi membrii secretariatului comisiei de concurs au obligaţia de a depune, la momentul luării la cunoştinţă a actului administrativ de desemnare în comisie, o declaraţie de confidenţialitate şi imparţialitate, potrivit modelului prevăzut în anexa la prezentul regulament-cadru. Declaraţiile se păstrează la dosarul cuprinzând documentele ce privesc organizarea concursului.

(5) Membrii comisiei de concurs şi membrii secretariatului comisiei de concurs au obligaţia păstrării confidenţialităţii informaţiilor de care iau cunoştinţă pe durata derulării concursului, potrivit legii.

(6) Nu poate avea calitatea de membru în comisia de concurs persoana care se află în următoarele situaţii: a) este soţ, rudă sau afin, până la gradul al IV-lea inclusiv, cu persoanele care au competenţa legală de a numi membri în comisia de concurs, cu ceilalţi membri ai comisiei sau cu candidaţii participanţi la concurs;b) a avut în ultimii 2 ani sau are în perioada de derulare a procedurii de concurs raporturi contractuale încheiate cu instituţia publică de cultură pentru care se organizează concursul de proiecte de management;c) a avut în ultimii 2 ani sau are relaţii cu caracter patrimonial, direct sau indirect prin soţ/soţie, cu oricare dintre candidaţi.

(7) Statutul de membru în comisia de concurs este incompatibil cu cel de membru în comisia de soluţionare a contestaţiilor.

(8) În cazul existenţei unui caz de incompatibilitate, membrul comisiei de concurs, respectiv membrul secretariatului comisiei de concurs este obligat să informeze de îndată autoritatea, care va dispune înlocuirea acestuia în comisie.

(9) În situaţia în care un membru al comisiei de concurs, respectiv al secretariatului comisiei de concurs nu a depus declaraţia prevăzută la alin. (4) sau nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la alin. (8), autoritatea va dispune, prin ordin/dispoziţie, încetarea calităţii de membru al comisiei de concurs şi înlocuirea acestuia.

(10) Încălcarea dispoziţiilor alin. (4) şi (8) va atrage, după caz, răspunderea civilă ori penală, potrivit legii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Virgil Guran: ‘Se va încheia conflictul din Coaliție. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul senatorilor PNL  Virgil Guran crede că lucrurile se vor rezolva și că Executivul va continua să lucreze la rezolvarea problemelor reale ale românilor: criza economică și cea medicală. EL a comentat și declarația șefei Senatului, care a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant pe care l-a avut România.

”Se va încheia conflictul din Coaliție. Sunt orgolii, dar se va încerca să se caute soluții în coaliție. Trebuie să ne ocupăm de problemele reale ale României. Poate nu vom ajunge mâine la o soluție, dar vom reuși să ajungem la o înțelegere în zilele următoare.

Doamna Dragu se referea la faptul că a rezistat 4 ani Cabinetul Năstase, nu datorită unei afinități cu PSD. În acel moment nu au fost scandaluri în coaliția de guvernare Năstase. (…) Nu ne gândim să guvernăm singuri, cred că se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR-PLUS. Deși noi am dovedit că am putut guverna singuri”.

Virgil Guran consideră că la alegerile prezidențiale din 2024 vom avea tot un președinte liberal, răspunzând astfel la întrebarea dacă Dan Barna are șanse să devină șeful statului la următoarele alegeri”, informează realitatea.net

Citește și:

Anca Dragu, ieșire în forță: ‘Politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, devin destul de greoaie și reactive

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Sub 72.000 de persoane vaccinate, 68 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziţia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 18 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

În ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 – Pfizer, 8.481 – AstraZeneca şi 8.623 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, 48.097 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 23.825 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.231.714 de doze unui număr de 2.626.810 de persoane, dintre care 1.021.906 au primit o doză şi 1.604.904 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de reacţii adverse – 12 de tip local şi 56 de tip general. Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 12.891 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.326 de tip local şi 11.565 de tip general.

CNCAV menţionează că 136 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend