Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV!  Situaţie revoltǎtoare în Argeş  – Amendaţi în vârf de munte pentru cǎ au intrat pe un drum forestier

Publicat

in

#In timp ce transporturile cu lemne tǎiate ilegal trec nestingherite, turiştii primesc amenzi serioase pentru… nimic

#Imaginea turismul din nou afectatǎ de excesul de zel al unor angajaţi la stat

Situaţie revoltǎtoara în Argeş unde un grup de turişti a fost amendat cu 2000 de lei pentru simplul motiv ca a intrat cu maşina pe un drum forestier. Cum semnalizarea nu interzicea nimic, barierele fiind ridicate iar panourile de avertizare total invizibile pe timp de noapte, cei care au fost sancţionaţi au povestit întreaga întâmplare pentru a trage un semnal de alarmǎ referitor la aşa zisele abuzuri care se fac pânǎ şi în creierii munţilor, dacǎ putem spune aşa.

Vǎ prezentǎm în continuare scrisoarea celei care a trecut prin aceastǎ întâmplare şi care cautǎ acum rǎspunsuri şi dreptate, pentru ca alţi turişti sǎ nu mai treacǎ prin ce a trecut ea.

“În sfârșit, ajungi la muntele cel mai munte. În sfârșit, respiri aerul senzațional de brad, râu, pietre și sălbatic. Îți dezmorțești picioarele după drumul în hârtoape. Ai vrea să adormi, dar priveliștea cerului te ține cu ochii în sus pentru că cerul de Făgăraș îți povestește multe. Deasupra muntelui se întâmplă lucruri minunate.
După o noapte odihnitoare, te pregătești să te întâlnești cumva cu bătrânul Moldo. Însă bucuria plecării spre și mai sălbatic se oprește la masina OS Vidraru din care coboară pădurari însoțiți de personalul Poliției Transporturi. Cer carte de identitate. Pentru? Faci ochii mari și ți se pare un vis prost. Mai vine o mașină care așteaptă un deznodământ: procesul-verbal de constatare a contravenției prevăzute de legea 171/2010, art 9 lit f. Contravenție silvică. Amendă 2000lei. Am intrat cu mașina în fondul forestier național, adică pe un drum forestier. Indicatoarele trebuiau sa ne oprească. Noi am intrat noaptea. Șoferul nu le-a văzut pentru că nu erau reflectorizante. Cele 2 bariere erau deschise (”Păi nu le putem închide că e nevoie de acces la stâne și SE TRANSPORTA MATERIAL LEMNOS”). Serioooos?
Mi s-a spus că nu putem primi avertisment pentru că legea 171 nu prevede această sancțiune. Am întrebat dacă nu se completeaza cu OG 2/2001. Mi s-a replicat ”nu, că nu scrie așa ceva in lege”. La art. 41 fix asta scrie, deși nu era nevoie.
Personalul destul de amabil la luările noastre de poziție. Mi-au explicat cu hartă și până unde se întinde fondul forestier. Doar după el avem voie chiar și să punem cortul. Doar că pentru asta amenda era mai mică și probabil trebuiau să vină cu altă structură MAI. Citesc un comunicat de presă MAI care zice că au strâns bani din contravenții silvice. Vreo 16.000.000 lei. Se menționează transport material lemnos, evaziune, comercializare neconformă a materialului lemnos etc. Nimic despre intrușii drumurilor forestiere.
Mă întreb:

 1. Atribuțiile Poliției transporturi se întind și pe drumurile din fondul forestier național?
  2. Un astfel de panou este legal?
  3. Ne putem pune problema că un astfel de avertisment este panou de circulație daca interzice circulația?
  4. Dacă este panou de circulație, nu ar trebui să fie reflectorizant?
  5. Dacă avem barieră de ce nu o folosim dacă vrem pe bune să protejăm fondul forestier de cotropitorii care vin, își strâng gunoaiele și pleacă pe traseul turistic?
  6. Ar trebui să ne luăm o zi liberă pentru a face cu rucsacul în spate drumul forestier din Transfagărășan până la prima stână din Buda? În timp ce trec pe lângă noi camioanele cu lemne?
  7. Dacă plecăm pe jos ca în pct 6 și nu avem transport în comun până acolo, unde lăsăm mașinile? (Sâmbătă erau cel puțin 20 pe toată valea). Nu cumva pe marginea DN7C, adică tot în fondul forestier? Adică tot pasibili de amendă?
  8. Acel articol 9, litera f) permite accesul doar cu acordul OS 🙂 Exceptie fac cei care TRANSPORTA MATERIAL LEMNOS si organele de control, cei care inventariaza paduri virgine/cvasivirgine si altii, specificati exact si limitativ. Deci, baietii astia care au MHC-uri pot primi si ei amenda, nu? La fel, Salvamontul?

Oricine imi poate raspune la intrebări, mă ajută enorm. Nu pot să predic schimbarea României dacă nu înfrunt, la rândul meu, astfel de abuzuri, dacă nu mă lupt. »

Concluziile le puteţi trage singuri. De asemenea, cei care au întâmpinat astfel de cazuri sau cei care au trecut prin situaţii similare pot comenta subiectul pe www.ziarulprofit.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO! TURCESU A TRECUT LA PNL, anunță un lider PMP care îl face praf pe fostul jurnalist

Publicat

in

De

Invitat al emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV din această seară, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP, Cătălin Bulf, a făcut o serie de dezvăluiri despre activitatea de partid a deputatului Robert Turcescu. După ce a anunțat ca”Robert Turcescu nu mai e la PMP, ci la PNL”, Cătălin Bulf l-a atacat pe fostul jurnalist susținând ca a stat mai mult pe la televizor decât pe la partid, povestind despre periplul acestuia prin PMP Constanța. „Eu nu muncesc pentru Robert Turcescu!”, a spus Cătălin Bulf, secretarul de stat în Ministerul Economiei și lider al filialei Argeș a PMP.

BULF DESPRE ROBERT TURCESCU, DE LA MIN 32:30

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adresă către toate centrele de coordonare din România! Dezvăluirea făcută de Raed Arafat

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a dezvăluit, vineri seara, că au fost trimise adrese către toate centrele de coordonare județene.

Conform adreselor, persoanelor care nu vor să mai stea în izolare sau carantină, sau să fie internate în spital, după decizia CCR privind neconstituționalitatea acestor măsuri trebuie să li se explice că intră sub incidența Codului Penal, dacă vor îmbolnăvi alte persoane.

Din cauza asta, noi am emis astăzi o adresă către toate centrele de coordonare județene, prin care am explicat situația actuală și că persoanele care vor să facă acest lucru (n.r. – să se externeze din spital, deși au coronavirus) sau care vor să iasă din carantină, sau nu mai vor să respecte autoizolarea, să li se explice că, în cazul în care se dovedește că ei au dus la infectarea altor persoane sau, cum spune Codul Penal, că ei au dus la zădărnicirea combaterii bolii, atunci ei intră sub incidența Codului Penal.

La acest moment, ei rămân în spital doar ca recomandare. Se lucrează la proiectul de lege care să corecteze aceste chestii, sper și să-l vedem cât mai repede aprobat, că este singura soluție care rămâne, să se emită o nouă lege care să stabilească aspectele care au fost considerată că nu sunt clare în legea actuală”, a declarat, la Digi 24, Raed Arafat.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend