Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Situație ciudată în sectorul administrat de USR! Primarul dă din umeri, ADP dă din umeri, imaginile vorbesc de la sine

Publicat

in

În Sectorul 2, aflat în subordinea primarului Radu Mihaiu (USR), a început reabilitarea Pasajului Bucur Obor. Mai precis, așa cum a transmis ADP Sector 2 pentru Bugetul.ro, se amplasează copertine, se repară pardoselile și soclurile Pasajului Pietonal Obor. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 700.000 de euro cu tot cu TVA. În aceste zile, treptele de la Pasajul Obor sunt placate cu granit antiderapant. Conform unei fotografii pe care Bugetul.ro v-o prezintă în exclusivitate, La 7 noiembrie, la una dintre ieșirile către tramvaiul 21 fuseseră puse plăcile de granit. Patru zile mai târziu, pe 11 noiembrie, aceeași zonă arăta ca după război. Treptele proaspăt-amplasate au fost sparte, iar de la fața locului ni s-a comunicat că o altă echipă de muncitori a greșit lucrarea, iar cea din prezent urmează să îndrepte eroarea survenită. Am vrut să aflăm cine va suporta cheltuielile pentru greșeala comisă de muncitori, dacă tot cetățeanul va fi cel care va plăti în această situație, astfel că l-am contactat pe primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, vineri, 12 noiembrie.

Facem precizarea că la început aveam informații că plăcile erau de marmură, nu de granit.

E.D.: Ce se întâmplă la Pasajul Bucur Obor? Se pune marmură acolo?

Radu Mihaiu: Marmură? Nu se pune marmură. Din ce știu eu – nu știu ce vedeți acum, o să întreb -,se pun niște cupole care să acopere intrarea, ca să protejeze de ploaie intrările în pasaj.

E.D.: În urmă cu câteva zile, era lucrarea făcută, iar acum a fost spartă acea marmură. Cine suportă cheltuielile?

R.M.: Este un constructor. Bănuiesc că, dacă se fac greșeli, ele trebuie reparate. Constructorul a contractat aceste lucrări și trebuie să repare, el va suporta din costul contractului pe care îl are deja. Ca-n orice contract de construire, dacă constructorul greșește, suportă pe cheltuiala lui ce a greșit.

E.D.: În regulă, deci nu va plăti tot cetățeanul?

R.M.: Păi, contractul este plătit din banii cetățenilor.

E.D.: Da, dar eu ziceam altceva. În cazul în care a greșit, a spart plăcile respective, el plătește, constructorul, nu tot cetățeanul, nu?

R.M.: Nu se suplimentează banii de contract, dacă greșește.

A rămasă ca Radu Mihaiu să ne contacteze după ce află mai multe despre proiect. Cum a uitat de noi, așa cum ne-a transmis ulterior,  l-am apelat din nou.

Primarul Sectorului 2 ne-a confirmat faptul că se plachează scările, însă cu granit antiderapant.

Nu avem marmură deloc. Avem granit acolo. Nu este marmură. Avem granit lucios pe soclu și granit antiderapant pe scări. Dacă le-au greșit, le plătesc din banii lor, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Mihaiu.

Reamintim că de la fața locului ni s-a comunicat faptul că o primă echipă a greșit lucrarea, iar cea din prezent o remediază. Astfel, am vrut să aflăm cine va suporta cheltuielile în acest caz.

Nu știu să vă spun dacă au fost mai multe firme care le-au montat. Dacă-mi puneți niște întrebări, pot să revin cu răspunsurile, dar dacă mi le puneți dinainte. Nu cunosc detaliile, pentru fiecare contract de acest fel. Am toată deschiderea să vă răspund la întrebări”, ne-a explicat primarul Sectorului 2.

Luni, l-am contactat din nou pe primarul Radu Mihaiu. Ne-a comunicat că încă nu a primit răspunsurile și că o să urgenteze procedura.

Marți seara, primarul Sectorul 2 ne-a transmis, prin intermediul WhatsApp-ului, răspunsul Administrației Domeniului Public Sector 2.

ADP Sector 2: „Nu au survenit greșeli pe parcursul derulării contractului”

Într-un răspuns oferit Bugetul.ro, ADP Sector 2 susține că nu au existat greșeli pe parcursul derulării contractului.

<<Lucrările în derulare fac parte din proiectul „Amplasare copertine, închidere pasaj, reparare pardoseli și socluri Pasaj Pietonal Obor” – executat în baza Autorizației de Construire nr. 85/15″ C4 din 04.03.2021.

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice și ale Hotărârii nr. 359/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicarea (sic!) a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică / a acordului cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, câștigătorul fiind Asocierea S.C. General Glass S.R.L. și S.C. Transparent Workers S.R.L.

Valoarea totală a contractului este de 3.505.746,68 lei TVA inclus.

Cu privire la o eventuală convorbire telefonică, în care vi s-au comunicat unele aspecte față de lucrările ce fac obiectul prezentei, facem următoarele precizări:
– nu avem cunoștiință (sic!) despre aceste lucrări;
– lucrarea nu a fost subcontractată altei firme;
– nu au survenit greșeli pe parcursul derulării contractului;
– Asocierea S.C. General Workers S.R.L. și S.C. Transparent Workers S.R.L. este singura care a executat lucrări.

Pentru alte informații și/sau clarificări, vă stăm la dispoziție>>, se arată în răspunsul primit de Bugetul.ro de la ADP Sector 2.

Documentul este întocmit de șeful Serviciului Administrativ, Dan Alexandru Păun

O imagine din 7 noiembrie 2021:

Foto din 11 noiembrie:

Cât costă mp de granit lucios? Pe site-urile de profil, prețurile ajung și la 322 de lei, în condițiile în care un metru pătrat de marmură pleacă de la 300 de lei

Un metru pătrat de granit antiderapant este de circa 160 de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Poliția Capitalei confirmă sursele Bugetul.ro! Trei agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere au fost puși sub control judiciar

Publicat

in

De

Surse ale Bugetul.ro din cadrul Ministerului de Interne ne-au dezvăluit, la sfârșitul lunii octombrie, că lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorilor, au descins la sediul Brigăzii Rutiere București. Mai mulți agenți din cadrul Brigăzii Rutiere București au fost audiați , iar trei dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, 27 octombrie, au spus sursele Bugetul.roEi ar fi acuzați de luare de mită și primirea de foloase necuvenite. Mai mult, conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, agenții și-ar fi recunoscut faptele. Ca atare, aceștia ar fi fost plasați sub control judiciar.

Astăzi, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a confirmat, pentru Bugetul.ro, faptul că trei agenți din cadru Brigăzii Rutiere au fost plasați sub control judiciar joi, 28 octombrie. Conform surselor Bugetul.ro, ar fi vorba de doi bărbați și o femeie.

Vezi și SURSE DGA a ‘călcat’ Brigada Rutieră! Rețineri pentru luare de mită și primire de foloase necuvenite!

La data de 28.10.2021, față de 3 agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Informații suplimentare pot fi obținute doar de la unitatea de Parchet care instrumentează cauza, a precizat, pentru Bugetul.ro, șefa SIRP, comisarul-șef Diana Sarca.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii, după dezvăluirea făcută de Bugetul.ro: ‘Sunt situații în care investigatorii DGA au provocat polițiștii rutieri, au aruncat bani în mașină’

„Au recunoscut faptele și au fost puși sub control judiciar”

„Zilele trecute au fost rețineri ale DGA la Brigada Rutieră. Miercuri (n.r. – 27 octombrie) au fost reținuți pentru 24 de ore trei agenți, fiind acuzați de luare de mită și primire de foloase necuvenite.

Au recunoscut faptele și nu au fost emise mandate de arestare preventivă. Au fost puși sub control judiciar”, au declarat surse ale Bugetul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

Anchete

#Rezist dezbracă haina mult clamatei independențe politice! Manifest pro-USR: ‘Vor fure PNRR-ul’

Publicat

in

De

În vreme ce negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pentru formarea unui viitor Guvern continuă, iar USR-ul pare a fi lăsat în aer, Corupția Ucide, ONG-ul aflat în spatele protestelor #Rezist, iese la atac și cheamă oamenii în stradă.

Motivul? PNL, PSD și UDMR „vor să fure PNRR-ul”

În anul 2017, Bugetul.ro a atenționat , în repetate rânduri, că mișcarea #Rezist nu este una independentă politic, așa cum susținea la acea vreme.

Ba mai mult, am scris că protestele #Rezist au fost pornite de parlamentari USR. Iată că timpul ne-a dat dreptate, iar Corupția Ucide lansează un manifest pentru reintrarea USR la guvernare, că doar așa PNRR-ul nu va fi furat.

Vezi și Se face lumină! Cine au fost politicienii care au dat startul la protestele din fața Guvernului

„Armata” din spatele protestelor anti-Guvern! În 2016, eveniment pro-Cioloș!

Manifestul Corupția Ucide

„Poate nu e clar ce vor sa faca PNL-PSD-UDMR si compania!
Cand spunem ca vor sa fure ,, PNRR”-ul sau 29 miliarde de euro cat valoreaza, nu se intelege. In fapt, ei ne vor lua ce cititi mai jos:

Ultima noastra mare, mare sansa, ultima ocazie a Romaniei de a avea un viitor civilizat! Si in acelasi timp marea lor oportunitate de a fura impreuna cat pentru o generatie!

Avem aproximativ 8-9 zile sa ii mai oprim!

1.Sisteme de apă şi canalizare – 1,88 miliarde de euro
– 1630 km construiți de rețele de apă
– 2470 km construiți de rețele de canalizare
– conectarea a 88.000 de gospodării la rețele de apă şi canalizare

2.Împăduriri şi protejarea diversității – 1,37 miliarde de euro
– plantate 45.000 de hectare de pădure
– 2900 habitate de pajişti reconstruite ecologic

3.Managementul deşeurilor – 1,2 miliarde de euro
– ţinta de 55% grad de reciclare în 2025
– 553 echipamente de monitorizare a poluării aerului

4.Sectorul de transport – 7,62 miliarde de euro
– 434 km de autostradă construiți
– 52 stații electrice construite
– 625 hectare de perdele forestiere
– implementarea unui nou sistem de taxare „poluatorul plăteşte”
– înnoirea a 200.000 de maşini din parcul auto până în 2026
– 311 km de cale ferată modernizată
– 110 km de cale ferată electrificată
– 206 km de cale ferată cu sistem modern de centralizare
– 12,7 km de rețea nouă de metrou
– 32 de trenuri noi de metrou

5.Fondul pentru Valul Renovării – 2,2 miliarde de euro
– 1000 – 1500 blocuri reabilitate energetic
– 2000 clădiri publice reabilitate

6.Energie – 1,62 miliarde de euro
– 400 km rețea de distribuţie gaz metan si altele cu emisii scăzute de carbon
– finalizare punere în funcțiune a cel puțin 100MW (200MWh) capacitate de stocare energie electrică

7.Cloud guvernamental şi sisteme publice digitale – 1,89 miliarde de euro
– legarea ministerelor într-o singură rețea

– 8,5 milioane de cetățeni cu carte de identitate electronică
– 300.000 de funcționari publici instruiți digital
– internet de mare viteză în 790 de sate

8.Reforma fiscală şi a sistemului de pensii – 482 milioane de euro
– creştere venituri colectate cu 3% din PIB
– 600.000 case de marcat conectate la sistemul IT ANAF
– pensii speciale limitate
– sistem nou de pensii cu indexare automată

9.Sprijin pentru mediul de afaceri, cercetare, inovare – 2,36 miliarde de euro
– 3000 de contracte de finanțare prin schema de ajutor de stat pentru digitalizarea IMM-urilor
– 280 de contracte de finanțare prin Schema de minimis pt listare la bursă
– 500 de vouchere acordate prin schema de Suport pentru mediul de afaceri

10.Fond local pentru tranziția verde şi digitală a UAT-urilor – 2,1 miliarde de euro
– 140.000 mp construiți pentru locuințe sociale
– 880.000 mp construiți de locuințe pentru specialişti în educație şi sănătate în mediul rural
– 420 autobuze electrice, cu stații de încărcare şi 50 de tramvaie (în municipii reşedință de județ)
– 6500 de stații noi de încărcare vehicule electrice

11.Turism şi cultură – 200 milioane de euro
– 30 castele, 95 biserici şi mănăstiri, 20 de sate cu arhitectură tradițională puse în valoare
– 3 castele, 11 biserici şi mănăstiri, 3 fortificații romane restaurate
-15 destinații turistice verzi certificate
– 10 prezentări naționale şi internaționale de film românesc

12.Sănătate – 2,45 miliarde de euro
– 200 de centre comunitare construite sau renovate, cu dotări noi şi personal
– 3000 de cabinete de asistenţă medicală primară dotate si renovate, în special la sate
– 26 secţii de terapie intensivă nou-născuţi, inclusiv ambulanţă transport nou-născuți
– 30 de ambulatorii reabilitate/modernizate/extinse/dotate
– 10 unităţi medicale mobile

13.România Educată – 3,6 miliarde de euro
– 50 de şcoli noi
– 1800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor
– 75.000 săli de clasă dotate cu mobilier
– 20.000 locuri de recreere şi lectură
– 20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare
– 1175 SMART LAB-uri
– 140 de creşe înființate şi operaţionalizate
-10 centre de învăţământ dual.”, anunță Corupția Ucide.

#Rezist, în spatele dezvăluirilor legate de zilele de pușcărie făcute de Florin Cîțu în SUA

În luna august, am dezvăluit, în exclusivitate, că protestatarii #Rezist au fost cei care au făcut public informația potrivit căreia Florin Cîțu a fost închis în spatele gratiilor în SUA. Cel mai probabil, ca și în cazul manifestului despre PNRR, tot la semnalul USR.

Vezi și EXCLUSIV Cine a început să-i ‘sape groapa’ lui Florin Cîțu: Operațiunea declanșată de #Rezist

Iată ce am scris la 11 august:

Dezvăluire Bugetul.ro Protestatarii #Rezist se implică în lupta internă din Partidul Național Liberal. Marți, pe pagina de Faceook „Legalizăm.ro” a fost lansat un atac pe față la adresa premierului Florin Cîțu. Cei de la Legalizăm.ro susțin că Florin Cîțu a făcut pușcărie două zile, în perioada în care a fost la studii în SUA, pentru că a condus sub influența alcoolului sau a drogurilor. Bugetul.ro vă dezvăluie cine se află în spatele Legalizăm.ro. Proiectul „Legalizăm.ro” este susținut de ONG-ul Evoluție în Instituție. Cine este președintele ONG-ului respectiv? Nimeni altul decât liderul #Rezist Cristian Dide.

Legalizăm.ro recunoaște pe pagina de socializare că acest atac este unul lansat în contextul luptei pentru șefia Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu a recunoscut că a condus sub influența alcoolului

Întrebat miercuri, după ședința de Guvern, dacă este adevărată informația care circulă în spațiul public, anume că a fost închis două zile, pentru că a condus sub influența drogurilor sau a alcoolului, Florin Cîțu a recunoscut că a condus băut.

Cîțu a precizat că a fost o greșeală de acum 20 de ani.

Acum 20 de ani, a fost vorba de un proces de condus sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a afirmat, miercuri, Florin Cîțu.

Atacul demarat de #Rezist împotriva lui Florin Cîțu

Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL. Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public.

📖Articolul în baza căruia a fost condamnat:

321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more (OWI).

Site-ul unde puteți vedea detaliile despre dosarul “FLORIN CITU”

Dovada că Legalizăm.ro este un proiect inițiat de Asociația Evoluție în Instituție

Cristian Mihai Dide, observator electoral pentru USR-PLUS

La alegerile europarlamentare din 2019, Cristian Dide a fost observator electoral al USR-PLUS în Craiova.

Sâmbătă seara am ajuns la Craiova alături de Eve. Am fost delegați din partea Alianței 2020 în secțiile de votare 99 și 100 din Craiova. Amândouă au fost în același liceu, cu toate acestea secția mea a fost fruntașă pe Craiova la lista suplimentară. 268 votanți, majoritatea cică veneau de la o nuntă 🙂

Cea mai mare bucurie a fost când referendumul a trecut de 30% apoi ne-am apucat de treabă, numărat de voturi, sigilat etc. La ora 2 eram în hotel.

A doua zi ne aștepta redactarea plângerilor contravenționale ale avertismentelor de la Sibiu, era ultima zi. Nouă la număr.

Condamnarea lui Dragnea ne-a prins la aranjarea acestora, nu prea am avut timp să ne bucurăm. Eram la sediul USR Craiova, am vrut să desfacem o șampanie dar am realizat că nu puteam să bem pentru că Evelina trebuia să conducă până la București. Așa că am făcut o poză am pus-o pe Facebook și ne-am întors la plângerile noastre.

A fost o senzație plăcută după ce am văzut că Alianța stătea foarte bine și că Dragnea a fost legat…am tot sperat că Alianța va trece pe 2, nu am avut noroc.

Evelina a fost foarte fericită, și a fost dezamăgită că nu a fost și ea în Victoriei să sărbătorim. Îmi pare rău!

În schimb eu mă gândeam ce dracu facem în continuare, prevâd o demobilizare, la fel cum a fost și după Colectiv, OUG 13, 10 August, mereu, mereu ne-am oprit la jumătate. Războiul meu nu a fost niciodată cu Dragnea, războiul meu este cu instituțiile. Dragnea este doar rezultatul micii corupții pe care o găsești la tot pasul, al orgoliilor pe care le au oamenii care pot să schimbe ceva, sau al indiferenței unora.

Eu nu am să mă opresc aici, trebuie să terminăm lupta pe care o avem cu jandarmerie, ea trebuie dizolvată, după ce terminăm acest lucru trebuie să redresăm Poliția Română, care a ajuns o mârțoagă, după care trebuie să ne asigurăm că justiția independentă care lucrează în folosul cetățeanului și care evoluează. Acestea sunt scopurile mele și ale asociației Evoluție în Instituție.

Am nevoie de ajutorul vostru. Nu vă opriți să ne susțineți financiar. Cu cât mai repede ajung la 10.000Euro lunar cu atât voi putea să fac mai multe. Voi angaja un jurist și încă un avocat la asociație, voi putea să susțin mai multe acțiuni de stradă, pentru că nu voi mai fi nevoit să fac muncă de birou. Dar pentru asta am nevoie de voi, vorbiți cu prietenii și amicii voștri care credeți că ar putea să ne susțină financiar șă înceapă să o facă.

Vă mulțumesc că sunteți alături de noi pentru a avea niște instituții corecte și democratice.”, spunea Dide, în 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend