Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Se pregǎteşte revoltă împotriva vaccinării obligatorie a copiilor

Avatar

Publicat

in

In Argeş pǎrinţii cred cǎ vaccinurile au ajuns experimente pe bebeluşii lor

#Problemele recente ale bebeluşilor, zecile de internǎri şi chiar moartea unora dintre ei, amplificǎ frica

Publicitate

#Medicii de familie recunosc – A scǎzut numǎrul bebeluşilor imunizaţi

Vaccinarea s-ar putea să nu mai fie o opţiune, aşa cum este în prezent, adică, fiecare părinte să decidă care vaccinuri îi sunt necesare copilului său şi care nu. Unele instituţii ale statului român, printre care şi Ministerul Sănătăţii, au pornit o campanie agresivă pentru vaccinarea obligatorie, urmând ca unele vaccinuri, opt la număr, potrivit Ministerului Sănătăţii, să devină obligatorii.

Reprezentanţii Societăţii Civile Independente din România iau atitudine împotriva acestui demers, pe care îl consideră neconstituţional.

„Fiecare copil al acestei ţări are dreptul la viaţă! Statul român, prin anumite măsuri de genul vaccinarea obligatorie, nu are dreptul să pună în pericol viaţa copiilor alergici la anumite ingrediente ale vaccinurilor, sau care au un sistem imunitar slăbit. Nimeni nu-i cunoaşte mai bine în afară de părinţii lor. Prin urmare, numai părinţii sunt îndreptăţiţi să ia decizii pentru copiii lor atât din punct de vedere legal, cât şi moral! (…)
Noi, părinţii responsabili, nu avem nevoie de despăgubiri din partea statului român pentru erori medicale generate de vaccinuri. Noi, părinţii responsabili, nu vrem să fim umiliţi şi ameninţaţi de comisii formate din semidocţi, că ne vor fi luaţi copiii de statul român, dacă nu-i vaccinăm! Statul, prin reprezentanţii săi vremelnici, nu poate să încalce Constituţia României şi să ne impună administrarea unor vaccinuri copiilor noştri sub pretextul prevenirii unor boli demult eradicate, unele dintre ele fiind denumite şi boli ale sărăciei.
Dacă statul ne va încălca drepturile constituţionale, atunci noi, ca cetăţeni, avem dreptul la nesupunere civică. Dacă vaccinurile îi protejează pe copiii vaccinaţi de bolile respective, atunci de ce vă este frică de copiii nevaccinaţi? Cui îi este frică de părinţii care gândesc?”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

Mişcarea împotriva vaccinării obligatorii, ajunge în Argeş

Acţiunea reprezintă o mişcare susţinută la nivel global, atât de reprezentanţi ai societăţii civile, cât şi de o parte a personalului medical. Una dintre principalele cauze ale apariţiei acestei mişcări o reprezintă refuzul companiilor farmaceutice care produc vaccinuri de a-şi asuma, în scris, răspunderea legală pentru siguranţa propriului produs.

Din moment ce actualele vaccinuri – inclusiv cele polivalente, sunt prezentate de către companiile farmaceutice ca fiind „sigure şi bune”, este imposibil de înţeles de ce refuză companiile producătoare să îşi asume răspunderea legală pentru siguranţa acestora.

„Nu ştie nimeni de ce mor copiii dar vor experimente”

In Argeş, situaţia este mult mai delicatǎ. Cum au existat probleme majore privind sǎnǎtatea bebeluşilor şi chiar s-au înregistrat decese pentru care nimeni nu a fost gǎsit rǎspunzǎtor, pǎrinţii sunt speriaţi, inclusive de vaccinuri.

„Nu fac nici un vaccin copilului. De ce au murit bebeluşii? De e-coli am înţeles cǎ nu, de la brânza Brǎdet nici atât, dar, totuşi, fuseserǎ vaccinaţi. Nu e nimeni capabil sǎ spunǎ de ce s-au îmbolnǎvit zeci de copii în Argeş, de ce o parte dintre ei au murit, iar acum vor sǎ ne oblige sǎ testǎm exeprimentele lor pe copiii noştri. E un fel de genocid sau cum?” povesteşte revoltatǎ o mǎmicǎ din Piteşti.

Medicii de familie confirmǎ – A scǎzut numǎrul celor care vin la vaccinare

Pǎrerea pǎrintelui citat mai sus, este susţinutǎ de declaraţii ale medicilor de familie care spun cǎ, într-adevǎr, tot mai mulţi pǎrinţi reunţǎ la a-şi vaccina copiii. În ciuda explicaţiilor pe care cadrele medicale le dau privind necesitatate acestui gen de imunizǎri, argeşenii fac tot posibilul sǎ le evite.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban, noi precizări despre decizia CCR. Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi referitor la decizia CCR care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare că i se pare ceva „foarte straniu” şi a adăugat că în cazul în care Legislativul nu vrea să stabilească data respectivă, „nu ai ce să le faci parlamentarilor”.

„Au declarat public că vor amânarea alegerilor. (…) Deci, noi am stabilit data alegerilor în baza prevederilor constituţionale şi în baza prevederilor legii aflate în vigoare. Eram obligaţi să facem lucrul ăsta, pentru că astea sunt prevederile legii. De ce e data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ţii cont de două elemente constituţionale, durata mandatului de parlamentar, care e patru ani şi durata mandatului expiră pe 20 decembrie.

În plus, ai termenul constituţional de maximum 20 de zile de la data alegerilor în care preşedintele convoacă Parlamentul nou ales pentru prima şedinţă de validare a mandatelor şi de depunere a jurământului.

Publicitate

Deci, astea sunt prevederile constituţionale de care noi am ţinut cont. Mandatele expiră pe 20, noi am stabilit data de 6 decembrie „, a declarat Orban la B1 TV, întrebat dacă urmare a deciziei CCR, care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, PSD va vrea prin Legislativ să amâne data scrutinului fixată de Guvern pentru 6 decembrie.

Întrebat dacă în ultimii 30 de ani s-a întâmplat vreodată ca Parlamentul să decidă data alegerilor generale, premierul a spus: „Eu nu-mi aduc aminte”.

„În plus, gândiţi-vă că parlamentarii nu răspund pentru voturile politice din mandat. Deci, dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor că nu vin parlamentarii la cvorum şi nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Ce faci? Dacă Parlamentul – a acceptat Curtea Constituţională că pot să stabilească ei data alegerilor – nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor. Cine stabileşte data alegerilor ? Normal, o dă Guvernul, dar… adică, mi se pare ceva foarte straniu, foarte straniu”, a afirmat Orban.

Fiind întrebat dacă Executivul mai poate întări în vreun fel data de 6 decembrie ca dată a scrutinului parlamentar, premierul a precizat: „Decizia Curţii a respins sesizarea legată de neconstituţionalitatea legii prin care Parlamentul şi-a acordat singur dreptul de a stabili data alegerilor”.

Premierul a adăugat că este curios ce se va întâmpla privitor la acest subiect, reafirmând că deja Parlamentul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie.

„Sigur că, odată ce am dat decizia, prin hotărâre de guvern, şi am stabilit data alegerilor, repet, pe cadrul constituţional şi legal existent la data la care am stabilit, acum e un pic mai greu. Chiar sunt curios ce se întâmplă. Dacă vine Parlamentul şi dă o lege prin care stabileşte: data alegerilor parlamentare este iunie 2022? Ce se întâmplă, în ce situaţie ajungem? Adică, o să fie două alegeri? Noi mergem la alegerile pe care le-am convocat în 6 decembrie? Evident că e neconstituţional, evident că ai un termen maxim de prelungire a mandatelor”, a afirmat Orban

Curtea Constituţională a României a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, informează agerpres.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘A fost una dintre cele mai grele bătălii, ne pare rău că nu am putut să batem PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi seară, că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%. Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. În plus, Orban afirmă că PNL a câştigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Judeţean.

”PNL a câştigat alegerile cu 34%. Pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic şi pe locul 3 USR, cu 13%. Ăsta este rezutatul. Unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost decizia alegătorilor (…) deşi rezultatele concrete în cele două oraşe se văd”, a afirmat, marţi seară, preşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat despre declaraţiile contondente ale liderilor USR PLUS cu privire la criteriile de integritate.

Orban a precizat că ”PSD a plecat de la 1.700 de primari şi are 1.430 de primari, PNL cu 1.250 – nu avem încă toate datele, urmează PMP cu 50 de primari şi abia pe locul 4 e USR PLUS cu 45 de primari. 1.250 de primari, comparabil cu 45 de primari. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar (…) este foarte greu în sistem de alegeri într-un tur să baţi un primar PSD”.

Publicitate

Întrebat cum a reuşit PNL la Vrancea, unde social-democratul Marian Oprişan deţinea preşedinţia Consiliului Judeţean din 2000, Orban a afirmat: ”A fost una dintre cele mai grele bătălii. Echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să-şi bage dracul coada n organizaţie şi a ales în mod solidar o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Oprişan. Acolo am câştigat, deşi scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru”.

De asmenea, Orban a vorbit despre faptul că PNL a câştigat pentru prima dată în judeul Teleorman.

”La Teleorman este prima dată când PNL câştigă Teleormanul, la vot politic la Consiliul Judeţean. Nu numai că-l câştigă, dar îl câştigă cu o diferenţă de peste patru procente faţă de PSD. Avem aproape 44$ la Consiliul Judeţean şi vom avea majoritatea prin sistemul de repartizare. Nu am reuşit să batem PSD, dar am plecat de la şapte preşedinţi de Cj şi am ajuns la 17. PSD are 20 de preşedinţii de Cj şi UDMR 4, în rest, nicio altă formaţiune politică, nici măcar nu s-a apropiat de şansa de a câştiga vreo preşedinţie de CJ”, a mai declarat Orban, informează news.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend