Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Avatar

Publicat

in

Gheorghe Moroșan, un bătrân de 68 de ani, a ucis doi muncitori care lucrau în apartamentul pe care l-a pierdut printr-o executare silită. În primă instanță, bătrânul i-a luat ostatici și a anunțat Poliția, cerând în schimbul 300.000 de lei – contravaloarea apartamentului pierdut în instanță.

Bugetul.ro vă dezvăluie cum a ajuns un bătrân de 68 de ani să ucidă doi oameni nevinovați cu sânge rece. 

Vezi și Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Soția bătrânului, Aurelia Moroșan, fostă gestionară la SC Chimcomplex SA Borzești, a fost somată, în 2003, să plătească suma de 8,3 miliarde de lei, fiind acuzată de furtul a peste 7 tone de titan.

În somație se preciza că, dacă fosta gestionară nu va achita suma respectivă, se va trece la executarea silită și la scoaterea la vânzare a apartamentului deținut de soții Moroșan, în Onești.

Aurelia Moroșan susținea că magaziile A05 ale Depozitului Central de la Chimcomplex, unde era gestionară, au fost prădate de trei ori. În urma inventarului, s-a stabilit că  au dispărut  de 7.606 kilograme bare de titan, robineți, corpuri de ventile, bare de oțel și inox, țevi și alte materiale. Este limpede că o astfel de acțiune nu putea fi întreprinsă decât în mod organizat.

Vezi și Video Mărturie cutremurătoare a criminalului din Onești! ‘I-a pus pistolul la cap. Dacă nu luați măsuri, cu armă de foc voi face dreptate’

Aurelia Moroșan a contestat la Tribunalul Bacău somația, decizia de imputare și decizia prin care trebuie sa predea gestiunea.

Este lispa de gestiune, dar de ce? Pentru ca s-au spart magaziile. Sa mi se aduca macar doi martori care sa spuna ca eu sint vinovata ca n-am sigilat corect magaziile, sau ca n-am pus lacatul ca lumea. Dar sa-mi demonstreze cu documente”, declara ea, pentru presa locală.

Povestea începe în anul 1994, când soția lui Moroșan, Aurelia, reținută în dosarul crimelor din Onești pentru complicitate la privare de libertate în mod ilegal, a fost dată afară de la SC Chimcomplex SA Borzești, fiind acuzată de furt.

După un an și jumătate de procese, societatea Chimcomplex a fost obligată de instanță să o reprimească la muncă pe Aurelia Moroșan și să-i achite salariile pentru perioada în care a fost dată afară.

Până la 23 mai 2002, totul a mers bine. Atunci, însă, au început să apară primele furturi.

„In jurul orelor 16.00, paznicul Constantin Moraru a observat o caruta si sase persoane aflate lânga gard. Oamenii au fugit cind au fost somati, lăsând in urma 40-50 de bucati de ventile din inox, ascunse in iarba proaspat cosita. Conducerea unitatii a fost informata de biroul de paza despre acest aspect, prin referatul nr. 98/2002″, se arata în contestația facută de gestionară, conform ziaruldeiasi.ro.

<<A doua zi, ea a constatat ca peretele din tabla ondulata a unei magazii de care raspundea fusese fortat si ca, in afara de ventile, lipsea si teava si sirma din inox. Tot ea afirma ca in informarea trimisa directorului general, Virgiliu Bancila, nu se specifica nimic despre spargere, ci numai ca serviciul de paza a recuperat 58 de robineti si 11 corpuri ventile care se afla in magazia de confiscari si care i-au fost imputate la valoare reactualizata, plus cota de aprovizionare, de 15%, si 19% TVA.
Cele 7,6 tone de titan care lispesc din gestiune au fost aduse in societate inca de pe vremea cind a fost construita sectia Cian. Ele au fost depozitate intr-una din magaziile pe care gestionara a reclamat ca a fost sparta: „In procesul verbal intocmit de revizorul contabil Victor Popa este prezentat un tabel care cuprinde o lipsa de 7.606 kg titan, dar si un plus de 1.707 kg titan, de care nu s-a tinut cont. Materialul se afla in magazia pe care am gasit-o sparta, sesizind sefa serviciului Aprovizionare, Madalina Artene”. Cu toate acestea, in urma controlului efectuat de Biroul Control financiar Intern (CFI) s-a ajuns la concluzia ca responsabila de lipsa din gestiune este Aurelia Morosan, care, „si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile care-i reveneau privind depozitarea, manipularea, gestionarea si paza produselor”. In baza acestor concluzii, pe 11 decembrie 2002 a fost emisa Decizia de imputare 240, cu suma de 8,3 miliarde de lei>>, conform sursei citate.

În cele din urmă, Aurelia Moroșan a pierdut apartamentul în instanță.

Gheorghe Moroșan: „I-a pus pistolul la cap fiicei mele”

Gheorghe Moroșan, bătrânul de 68 de ani, care a ucis doi muncitori ce lucrau la apartamentul pe care l-a pierdut în instanță, a avertizat din anul 2018 că va comite ceva cumplit, dacă autoritățile nu vor lua măsuri în cazul său.

În 2018, el dezvăluia, într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, că, în anul 2010, în momentul în care familia sa a fost evacuată din apartamentul din Onești, fiica sa a fost amenințată cu pistolul.

Vezi și Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Mai mult, spunea Gheorghe Moroșan, dacă autoritățile nu vor lua măsuri, având în vedere că familia sa a fost amenințată cu armă de foc, va răspunde cu armă de foc.

„(…) S-au prezentat la apartamentul mai sus-menționat cu ordin de evacuare. El a trecut la bruscări și amenințări, atât el, numitul Tabarcea, cât și Butnariu David. La aceste amenințări au participat și jandarmii. Unul din jandarmi, pe nume Pelin Ion, a scos pistolul din dotare și i-a pus pistolul la cap fiicei mele, că, dacă nu părăsește apartamentul, o împușcă.

În acel moment, i-a pus cătușele la mână și a dat-o afară forțat din apartament”, spunea, la acea vreme, Gheorghe Moroșan.

Familia mea a fost amenințată cu armă de foc, dacă nu se lămurește această situație, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc! Asta am vrut să vă spun, iar dacă vreți luați măsuri. Dacă nu, o să luați mai târziu.

Vă rog, luați măsuri urgente!”, a avertizat, în 2018, Gheorghe Moroșan.

O luare de ostatici ca-n filme

Astfel, luni 1 martie 2921, executați silit din propriul apartament, situat pe Strada Stirenului din Onești, soții Moroșan au pus la cale o luare de ostatici ca în filme.

În jurul orei 11:00, Gheorghe Moroșan a luat ostatici doi muncitori care lucrau la fostul său apartament, pe care l-a pierdut în instanță și a cerut 300.000 de lei – contravaloarea imobiliului.

Negocierile, însă, au eșuat, iar finalul a fost unul tragic: ambii ostatici au murit. Bătrânul de 68 de ani a ajuns și el la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat de oamenii legii.

În momentul în care au auzit țipetele muncitorilor, polițiștii au intervenit în forță și l-au împușcat în membrele inferioare pe criminal. Acesta a fost transportat de urgență la spital, unde este ținut sub pază.

Ulterior, Aurelia Moroșan a fost reținută pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Vezi și

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV ‘Epoleții’ din jurul lui Vlad Voiculescu! Conexiuni la vârful Ministerului de Interne

Avatar

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. După ce a fost demis de premierul Florin Cîțu, Vlad Voiculescu a acuzat că România n-a ieșit din „epoca epoleților, specialilor și a privilegiilor nemăsurate”. Liderul PLUS București omite, însă, să ne spună că și domnia sa are conexiuni cu „băieții cu ochii albaștri”.

Cei doi Liviu

La sfârșitul lunii ianuarie, în locul lui Horațiu Moldovan, Vlad Voiculescu a numit-o secretar de stat la Ministerul Sănătății pe Monica Emanuela Alhamer.

Monica Alhamer este soția directorului-ajunct al Direcției Generale Anticorupție, împuternicit în funcție în august 2020, comisarul-șef Liviu Althamer.

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

În 2017, Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani, s-a implicat în Platforma România 100, alături de Vlad Voiculescu.

În vara aceluiași an, conform CV-ului său, Alexe a făcut voluntariat la MAGICAMP, proiectul derulat de Asociația Magic – ONG-ul fondat de Voiculescu.

Vezi și Pensionată la 42 de ani, Irina Alexe are o pensie fabuloasă! Secretarul de stat numit pe filieră USR-PLUS câștigă acum de 3.000 de euro doar din pensie

Trebuie precizat că din echipa de sprijin 24/7 de la Asociația Magic a făcut parte și Monica Althamer, cea care l-a înlocuit pe Horațiu Moldovan la conducerea Ministerului Sănătății, la începutul acestui an.

De asemenea, și Ștefan Voinea, consilierul onorific al lui Voiculescu la Ministerul Sănătății, a colaborat cu Asociația Magic. Voinea este anchetat acum de DIICOT, în urma unei sesizări făcute de Corpul de Contrul al premierului. Conform echipei prim-ministrului, Voinea ar fi accesat platforma de vaccinare, fără a avea acest drept. Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a susținut că i-a dat voie lui Voinea să acceseze Registrul de Vaccinări.

Vezi și EXCLUSIV Securitatea 2.0! Propunerea USR-PLUS pentru șefia MAI împarte casa cu ‘Doi și-un sfert’!

Soțul Irinei Alexe, angajat la „Doi și-un sfert”

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Liviu Alexe, soțul Irinei Alexe, numită secretar de stat în Ministerul de Interne la propunerea USR-PLUS, este ofițer în cadrul DGPI, fosta unitate „Doi și-un sfert”, după cum am publicat AICI.

Informațiile intrate în posesia noastră au fost confirmate, la vremea respectivă. de un document completat chiar de Liviu Alexe. Este vorba despre o declarație de interese în care precizează că este ofițer în cadrul DGPI.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate. M-am înşelat, mai avem ceva drum până acolo, dar sunt sigur şi suntem siguri că acesta este drumul”, a afirmat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Vezi și Vlad Voiculescu și meritocrația promisă de USR-PLUS (opinie)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

INCREDIBIL! DSP Argeș oferă, zilnic, date eronate despre situația COVID – Ratele de infectare actualizate cu date de acum 50 ani

Avatar

Publicat

in

De

Pare de noptea minții ceea ce se întîmplă la DSP Argeș, acolo de unde zilnic pleacă acele rapoarte si statistici in baza cărora se iau decizii cruciale pentru argeșeni. În emisiunea Chestiuni Arzatoare de aseara, de la PROFI 24 TV, s-a explicat mecanismul prin care DSP Argeș induce zilnic in eroare atât argeșenii dar și Prefectura Argeș. Mai exact, ratele de infectare prezentate zilnic de DSP sunt, în realitate, cu mult mai mari. Acest lucru se datorează fie neglijenței funcționarilor, fie neștiinței acestora. Cert este ca, repetăm, aceste date stau la baza luării deciziilor în privința restricțiilor generate de pandemia de COVID 19. Deși sunt prezentate de DSP Argeș drept “DATE ACTUALIZATE” sau “SITUAȚIA LA ZI”, acestea rapoarte sunt total depășite pentru că au la bază date perimate, de acum 20 ani sau, în cazul judetului de acum 50 ani, din 1977.

Așa cum se vede in imaginea de mai jos in care apare raportul PSD care ajunge si pe masa Prefecturii si mai apoi la public, rata de infectare in Pitesti este de 4,04 la mia de locuitori. Cifra nu reflectă deloc realitatea iar rata de infectare reala este, potrivit cifrelor reale, de 4,5 la mia de locuitori, cel puțin. Spunem “cel puțin”, pentru că am folosit ultimele date oficiale, nu precum cei de la DSP care folosesc date mult invechite.

Cum se calculeaza rata de infectare? Numarul infectarilor din ultimele 17 zile X 1000 / numarul de locuitori

DSP Argeș calculeaza aceste rate luand ca baza de calcul populatia de acum peste 20 ani a localităților din Argeș. În graficul de mai sus DSP a calculat rata de infectarepentru Pitesti astfel:

696 x 1000 / 172.386 (populatia in 2002) = 4,04

Dacă foloseau datele corecte, ultimele oficiale ale INS, calculul corect ar fi fost:

696 x 1000 / 155.383 (populatia in 2011) = 4, 48

Dacă ar fi să luam in calcul populația din 2021, pe baza estimarilor declinului demografic, calculul ar fi fost calculat astfel:

696 x 1000 / 145.000(populatia in 2021) = 4,8

Așadar, pentru Pitesti, DSP Argeș – din nu se stie care motive, a introdus in calcul populatia Pitestiului din anul 2002, adica de acum 20 ani.

In cazul judetului Arges, DSP Argeș a folosit datele din anul 1977, an in care judetul Arges figura in statisticile oficiale cu 630.000 de locuitori, și nu cu 588.000 asa cum indica recensamantul din 20111 sau cu circa 540.000 cat se esttimeaza a fi in prezent. Chestionată pe această temă, Emilia Mateescu, prefectul județului Argeș ne-a declarat că nu are cunoștință despre această situație dar Prefectura se bazeaza pe datele oferite de DSP, altele neavand de unde lua.

În concluzie, din nu se știe care motive, DSP Argeș, in anul 2021, calculează ratele de infectare valabile in prezent cu date de acum 20 ani sau, in cazul judetului Argeș, cu date de acum 50 ani, mai exact din anul 1977. Folosind aceste date, așa zisele cifre actualizate privind situatia COVID sunt total eronate si nu prezinta realitatea. De remarcat ca stiatia nu este valabila doar prentru Pitesti sau judetul Argeș ci pentru toate localitățile județului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend