Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

EXCLUSIV ! Portelanurile ARPO Curtea de Arges se vand cu sute de dolari pe cel mai mare site de licitatii din lume

Publicat

in

ARPO Curtea de Arges inca traieste si este o marca celebra printre colectionarii din intreaga lume, asta desi oameni „de bine” au avut grija sa inchida cunoscuta fabrica de protelanuri fine. Redactorii PROFIT au discutat cu cativa colectionari din Israel si Statele Unite al Americii care fac bani frumosi si astazi cu produsele fabricate la cunoscuta fabrica argeseana. Cum fac ei bani in timp pe noi, argesenii si romanii, am uitat ce inseamna valoarea unei astfel de fabrici dar apreciind portelanurile aduse din China ?

Ei bine, pe cel mai mare site de licitatii din lume, faimosul Ebay, sunt scoase la vanzare sute de produse ale fabricii argesene. Preturile nu sunt deloc de neglijat, in acest moment cel mai scump portelan ARPO fiin scos la vanzare pentru suma de 300 de Euro. Din pacate niciunul din zecile de vanzatori nu sunt romani, majoritatea celor care inca mai stiu adevarata valoare a unui produs traditional romanesc de cea mai buna calitate fiind americanii, germanii si evreii. ” Se vinde bine orice este fabricat la ARPO, la voi in Romania. Acum 8 ani am fost in vizita in Bucuresti si la familia care ne-a gazduit am observat ca erau depozitate pentru a fi aruncate la gunoi niste superbe vase de portelan si cateva stauete. Le-am intors si am vazut sigla ARPO, aceeasi pe care o vazusem prin anii 90 imprimata pe portelanurile scumpe din magazinele din Europe de Vest. Le-am zis ca le cumpar eu dar…. mi le-au dat gratis spunand ca oricum le aruncau la gunoi, ca sunt demodate”, ne-a spus Angelina, unul din vanzatorii produselor ARPO pe faimosul site de licitatii. Americanca ne-a mai spus ca de-atunci a mai revenit in Romania pentru a cumpara produse traditionale romanesti si, desigur, portelanuri de ARPO. De precizat ca americanca, pensionara, are o firma care se ocupa cu vanzarea obiectelor rare. Vanzatori care fac afaceri bune cu produsele ARPO sunt si colectionarii din Israel, Germania dar si un bulgar care are in acest moment de vanzare cateva statuete superbe fabricate la ARPO.

Advertisements

Asadar, cu mandrie o spunem, ARPO Curtea de Arges inca nu a murit. Cel putin pe cele mai mari site-uri de licitatii din lume.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTA ! Primul caz de deces cauzat de COVID 19 la Spitalul Valea Iașului – Un bărbat de 51 ani

Publicat

in

De

Potrivit datelor oficiale transmise  de Grupul de Comunicare Strategică, În ultimele 24 de ore, în Argeș au fost confirmate 41 de persoane cu virusul COVID-19. De asemenea, alți 6 argeșeni au decedat, printre acestia numarandu-se si un barbat in varsta de 51 ani care a fost spitalizat la Valea Iasului. Este vornba de un bărbat, 51 de ani, internat pe 10.07.2020 la Spitalul Valea Iașului, decedat pe 12.07.2020 în același spital. Fără comorbidități cunoscute.

Ultima statistică arată în felul următor: 1390 de cazuri în Argeș și 32.948 la nivel național (dintre care 23.552 persoane externate, 21.692 pacienți vindecați și 1.860 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere și 1.901 decese)

Advertisements

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 549;
-persoane internate în spital: 398;
-persoane vindecate: 576;
-persoane diagnosticate pozitiv: 1390;
-persoane decedate: 68.

Decese 63-68:
Deces 63: Bărbat, 81 de ani, internat pe 08.07.2020 la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția Neurologie. Decedat pe 09.07.2020 la secția ATI a SJU Pitești. Comorbidități: comă GCS-4, AVC recidivat, pleurezie masivă stânga;
Deces 64: Bărbat, 50 de ani, internat pe 24.06.2020 la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția Medicală I, transferat la secția Boli Infecțioase a SJU pe 01.07.2020. Decedat pe 10.07.2020 în secția ATI a SJU Pitești. Comorbidități: boală renală cronică, diabet, insuficiență respiratorie cronică;
Deces 65: Femeie, 82 de ani, internată pe 06.07.2020 la Spitalul Municipal Câmpulung, secția Boli Infecțioase. Decedată pe 10.07.2020 la Spitalul Câmpulung. Comorbidități: HTA, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, demență senilă;
Deces 66: Bărbat, 64 de ani, internat pe 25.06.2020 la Spitalul Municipal Câmpulung, transferat la Spitalul Județean Ploiești. Decedat pe 09.07.2020 la SJU Ploiești. Comorbidități: insuficiență renală cronică, AVC sechelar, HTA;
Deces 67: Bărbat, 58 de ani, internat pe 29.06.2020 la Spitalul Județean de Urgență Pitești, transferat la Spitalul Colentina București. Decedat pe 09.07.2020 la Spitalul Colentina. Comorbidități: BPOC, cord pulmonar cronic, insuficiență respiratorie cronică;
Deces 68: Bărbat, 51 de ani, internat pe 10.07.2020 la Spitalul Valea Iașului, decedat pe 12.07.2020 în același spital. Fără comorbidități cunoscute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Veste tristă la Curtea de Argeș: A MURIT MIHAI BARBU, sufletul centrului teritorial al Universității Titu Maiorescu

Publicat

in

De

Întreaga comunitate academică maioresciană își exprimă regretul pentru trecerea în eternitate a celui ce a fost sufletul Centrului teritorial pentru învățământ la distanță Curtea de Argeșdomnul MIHAI BARBU. Despre domnul Barbu se poate spune că a trăit cu pasiune până în ultima clipă a vieții sale, slujind Universitatea Titu Maiorescu pe plaiuri argeșene vreme de 20 de ani. Cu dragoste, dăruire și înțelepciune a păstorit sute de studenți, risipindu-se câte puțin în fiecare dintre ei. Pentru noi, Curtea de Argeș va păstra mereu frumusețea spiritului domniei sale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumina!

Advertisements

CONDUCEREA UNIVERSITĂȚII TITU MAIORESCU

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend