Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Avatar

Publicat

in

Polițiștii de la Federația Publisind ies din nou în stradă. După ce săptămâna trecută au protestat în fața Palatului Cotroceni, astăzi vor merge în fața Ministerului Muncii, condus de ministrul Raluca Turcan.

Ofițerul Ștefan Teoroc, președinte al Publisind, a declarat, pentru Bugetul.ro, că de-acum înainte vor fi numai acțiuni atipice.

Vezi și EXCLUSIV De azi, polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi! Încep acțiunile de protest împotriva Guvernului Cîțu!

Mai mult, Teoroc a afirmat că mitingul de azi va fi exact așa cum își dorește premierul Florin Cîțu: silențios – cu măști speciale pe gură.

Vom avea un protest astăzi, la ora 11:00. Vor fi acțiuni, deși legale, totuși, atipice, care vor atrage atenția în mod deosebit.

N-am primit nicio invitație până acum, la vreo discuție. Ei spun nu tăiem nimic anul ăsta. Ok, deci de la 1 ianuarie (2022 – n.r.)”, a declarat, pentru Bugetul.ro, șeful Publisind.

Întrebat dacă polițiștii vor da fumige, la fel cum au făcut săptămâna trecută, în fața Palatului Cotroceni, Ștefan Teoroc ne-a declarat: „Să vedem”.

„Acel dialog pe care și-l dorește Cîțu”

„Va fi un miting atipic, prin modul de desfășurare, va fi un miting silențios, cum își dorește Cîțu, cu niște măști speciale pe gură. 

Va fi acel dialog pe care și-l dorește Cîțu, ușor ajustat”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, liderul Publisind.

După ce Guvernul Cîțu a decis să înghețe salariile pe anul 2021, polițiștii au început să protesteze împotriva Cabinetului PNL-USR-PLUS-UDMR.

Acțiunile au început din luna ianuarie.

inquamphotos

Vezi și

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Situație scandaloasă! Mii de persoane încasează pensii speciale fără să fi plătit vreo contribuție la stat. Ce funcții au ocupat aceștia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Încă o revoluție doar în declarații? Lucian Bode revine cu promisiunea făcută la preluarea mandatului de ministru de Interne!

Avatar

Publicat

in

De

Încă din prima zi de mandat de ministru de Interne, în decembrie 2020, Lucian Bode a promis că va demara concursuri pentru ocuparea posturilor în MAI. Suntem la jumătatea lunii mai a anului 2021 și nici până în acest moment nu au avut loc concursurile promise de ministrul Bode.

Ba mai mult, șeful Afacerilor Interne face din nou aceeași promisiune pe care a făcut-o în decembrie 2020, că vor dispărea împuterniciții din funcțiile-cheie din Poliția Română.

Bugetul.ro a atras atenția încă din anul 2019, de când Ministerul de Interne era condus de Carmen Dan, cu privire la împuternicirile din MAI, iar între timp această practică a devenit o obișnuință.

Potrivit unui declarații făcute azi de Lucian Bode, la nivelul Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Poliției Române, de la începutul anului și până în aprilie inclusiv, au fost împuterniciți peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe.

Sâmbătă, Bode a afirmat că i-a cerut noului șef al Poliției Române, chestorul Matei Benone, să demareze în cel mai scurt timp posibil concursuri. Rămâne de văzut dacă într-adevăr vor dispărea împuterniciții din MAI sau și promisiunea făcută de Lucian Bode va fi uitată în sertarul cu promisiuni.

Ce a declarat Lucian Bode AZI:

Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe.

(…) Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj, conform News.ro.

Ce a declarat Lucian Bode în decembrie 2020:

Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, declara, la preluarea mandatului de ministru de Interne, Lucian Bode.

În iulie 2019, Bugetul.ro scria că polițiștii se execută între ei, pentru a pune mâna funcții. Dumitru Coarnă, la acea vreme președinte al Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, ne confirma informația. Mai mult, actualul deputat PSD ne preciza că nu se dorește o reglementare în acest sens, pentru că, în mare parte, mulți dintre cei împuterniciți sunt „obedienți politici”.

Normal că mi se pare anormal – ca să fac un joc de cuvinte. Ar trebui umblat printr-o reglementare și să restrângem posibilitatea împuternicirii, pe o singură perioadă de șase luni. După care obligatoriu, în perioada de șase luni, există posibilitatea clară să fie scos postul la concurs și să fie ocupat prin concurs. Lucru care nu s-a dorit, pentru că luăm puterii politice din mâini o pârghie importantă, aceea de a jongla cu această instituție și de a împuternici, pe o perioadă de șase luni, favoriții – în mare parte, sunt obedienți politici”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, după cum am scris AICI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

Avatar

Publicat

in

De

În cadrul unui interviu oferit lui Cozmin Gușă, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat social-democrații iau în calcul organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, dacă se dovedește că alegerile au fost fraudate.

Vezi și PSD vrea referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Singurul lucru corect e să se refacă alegerile’

Astăzi, Parchetul General a anunțat că Poliția Capitalei a solicitat ca renumărarea voturilor să fie finalizată la cel târziu 1 august 2021. Ca atare, Bugetul.ro l-a contactat astăzi pe Vasile Dîncu, pentru a afla cum va proceda Partidul Social Democrat, în aceste condiții.

Șeful Consiliului Național al PSD a precizat, Bugetul.ro, că mai mulți colegi i-au transmis că în Sectorul 1 există mai multe probleme care ar putea să genereze un referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand.

Însă, a subliniat Vasile Dîncu, ideea unui referendum nu este încă bătută în cuie, aceasta urmând a fi discutată în cadrul unei întâlniri pe care o au liderii PSD pe acest final de săptămână.

Am spus că noi așteptăm rezultatele legate de renumărarea voturilor și, în funcție de acest rezultat, dacă se dovedește că au fost fraudate alegerile, atunci vom lua o hotărâre.

Am răspuns la întrebarea ce variante avem (n.r. – pentru demiterea lui Clotilde Armand), având în vedere că Legea electorală este lacunară în sensul acesta. Nu prevede nicăieri că, în cazul în care alegerile s-au fraudat, s-ar putea anula rezultatul și să se refacă alegerile.

Astfel, soluția ar fi o petiție și o hotărâre legată de un referendum de demitere a primarului respectiv. E adevărat că în Legea referendumului există o prevedere de demitere a primarilor, acolo este stipulată ca și condiție neîndeplinerea obligațiilor și alte lucruri, dar credem că și fraudarea alegerilor se poate încadra aici.

Eu am propus-o ca variantă. Am spus că nu am hotărât încă acest lucru, am spus că așteptăm rezultatele, apoi va trebui ca Organizația București și aici doamna Gabriela Firea probabil că va achiesa la această idee. Nu am vorbit cu dânsa. Ar urma ca, după ce Organizația București stabilește acest lucru, adunarea de semnături. Dacă se adună, conform legii, 25% din numărul de alegători de pe lista de la Sectorul 1, atunci se poate declanșa o procedură de demitere a primarului. Nu este o hotărâre definitivă, dar este o alternativă pe care am gândit-o în acel moment și am discutat-o și cu acei colegi”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

„Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru”

„Nu m-am gândit la acest lucru (n.r. – un referendum organizat din cauza problemelor din Sectorul 1, cum ar fi problema gunoiului de pe străzi) când i-am răspuns lui Cozmin Gușă. Însă, exact despre lucrul acesta am vorbit, după emisiune, cu câțiva colegi care m-au sunat și care spuneau că există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru. Dar, repet, încă nu am hotărât acest lucru. Cu siguranță, la sfârșitul săptămânii vom avea și un răspuns”, a explicat, pentru Bugetul.ro, social-democratul.

Vezi și Cutremur pe scena politică! Dan Tudorache a câștigat alegerile în fața lui Clotilde Armand, la Primăria Sectorului 1

Ce a transmis Parchetul General:

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”.

Miercuri, Antena 3 a anunțat, pe surse, că Dan Tudorache a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

Vezi și Clotilde Armand reacționează, după ce s-a spus că a pierdut alegerile: ‘Nu plec nicăieri’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend