Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Poliția nu a terminat nici până azi renumărarea voturilor de la Sectorul 1! Noi solicitări de prelungire a termenului fixat pentru finalizarea procedurii

Publicat

in

EXCLUSIV BUGETUL.RO. Poliția Capitalei nu a încheiat nici până azi procedura de renumărare a voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, deși această procedură trebuia finalizată până la 31 august. Într-un răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ne-a precizat că activitățile dispuse de procurorul de caz nu au fost finalizate, deoarece Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a solicitat prelungirea termenelor fixate, motivându-și cererea prin volumul mare de muncă și prin celelalte activități desfășurate conform profilului de activitate.

În cauza la care faceți referire, aflată în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și care a făcut obiectul comunicatului de presă din data 13 mai 2021, publicat pe site-ul Ministerului Public, activitățile dispuse de procurorul de caz nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat de volumul mare de muncă și de celelalte activități desfășurate conform profilului de activitate, prelungirea termenelor stabilite succesiv pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Menționăm că art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală statuează caracterul nepublic al procedurii în cursul urmăririi penale, în același sens stipulând și art. 12 alin. 1 lit. e) și f) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

Având în vedere prevederile legale anterior menționate, precum și pe cele ale Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197 din 17 septembrie 2019, cu modificările și completările ulterioare, alte informații nu vă pot fi furnizate în acest moment”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Parchetul General.

Vezi și SURSE ‘Omerta’ impusă în Poliția Capitalei, pe cazul alegerilor locale din Sectorul 1, unde PSD o acuză pe Clotilde Armand de fraudă

Iată ce comunica, la 13 mai, Parchetul General:

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror”.

Cum s-a ajuns aici:

La alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Ulterior, Tudorache a contestat rezultatul şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Polițiștii au gurile ferecate

Recent, Bugetul.ro a scris că în Poliția Capitalei s-a impus o adevărată „Omerta”, în cazul alegerilor locale din Sectorul 1, acolo unde Partidul Social Democrat acuză o fraudă comisă de Clotilde Armand, actualul edil. Pe cale oficială nu se permite o comunicare în acest sens, fiind impusă o reală „Lege a tăcerii”, scriam AICI.

Vezi și EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

Ulterior, Poliția Capitalei a reacționat la ancheta Bugetul.ro.

În atenția redacției Bugetul

Urmare materialului de presă difuzat, cu privire la un dosar aflat în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, facem următoarele precizari.: Direcția Generală de Poliţie a Municipiului este delegată de către procurorul titular să efectueze anumite activități procesual penale.

Având în vedere competențele materiale, Poliția Capitalei nu este îndreptățită a comunica cu privire la această cauză, singura instituție abilitată fiind cea a Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție.”, a comunicat DGPMB.

Vezi și EXCLUSIV Marcel Ciolacu, detalii de ultimă oră despre organizarea referendumului pentru demiterea lui Clotilde Armand: ‘După decizia unui magistrat, vom hotărî în interiorul partidului’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

EXCLUSIV! Lipsă în spitale, disponibile pe OLX – Cât costă Remdesivir și Tocilizumab, medicamentele pentru tratarea COVID

Publicat

in

De

Remdesivir (Veklury) și Tocilizumab (RoActerma), primele medicamente autorizate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, au ajuns să fie la mare căutare în ultima perioadă. Din păcate, flacoanele de Remdesivir și Tocilozumab au ajuns aproape imposibil de găsit in spitalele din România, motiv pentru care, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a altor 12.700 de flacoane de Tocilozumab, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

Redactorii PROFIT au descoperit însă că aceste medicamente pot fi procurate foarte usor dar… nu din spitale, nu din farmacii, ci de pe site-urile de anunțuri gen OLX sau Publi 24. Pe doua dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri din Romania, un medic are la vanzare ambele tratamente, Remdesivir și Tocilozumab, singurele autorizate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Redactorii PROFIT l-au contactat telefonic pe medicul descurcăreț – mai descurcăreț decât Ministerul Sănătății, si, din postura de rude ale unui pacient infectat cu COVID internat la Spitalul Colentina, au aflat mai multe detalii, inclusiv pretul acestor tratamente atat de rare. Astfel, am aflat ca un flacon de Remdesivir sau Tocilozumab costa 800 lei. Vanzatorul acestor medicamente ne-a spus ca nu ne trebuie nicio rețetă, doar trebuie sa ne intalnim langa un cunoscut spital din Bucuresti pentru a ne fi predate contra banilor. Medicul afacerist ne-a indicat insistent insa ca, inainte de a veni sa ridicam medicamentul care tratează COVID-ul, sa intrebam doctorul care se ocupa de pacientul infectat care dintre cele doua se potriveste in aceasta faza.

Iată, mai jos, discutia telefonica cu medicul vanzator de Remdesivir și Tocilozumab.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Un cunoscut medic argeșean, fost manager de spital, șochează: “VACCINUL NU PROTEJEAZĂ DE INFECTARE. ORICE OM NORMAL ȘTIE ASTA !”

Publicat

in

De

În plin avânt al promovării vaccinării și al ideii că vaccinul te ferește de toate necazurile, un cunoscut medic argeșean pune sare pe rană și afirmă că vaccinul anti-COVID-19 nu protejează de infectare. Este vorba de medicul Andrei Aron, fost manager al Spitalului Municipal Câmpulung, actualmente consilier local și responsabil cu sănătatea în orașul de la poalele Mateiașului ” Stiti ca vaccinul nu protejeaza de infectare, nu? “, a fost mesajul acestuia pe un grup de WhatsApp.

Redactorii PROFIT au vorbit in aceasta dimineață cu medicul Andrei Aron, întrebându-l dacă nu, cumva, a glumit când a afirmat ca vaccinul nu protejeaza de infectare. “Nu am glumit. Nu aveam cum! O repet și acum: vaccinurile prezente acum pe piață nu protejează de infectare. Nu e o opinie, e o realitate cunoscută de orice om normal. Ca să nu mai zic de specialiștii în domeniu care au demonstrat acest lucru. In cel mai bun caz, vaccinul ii protejează pe cei cu probleme medicale grave sa ajungă la secțiile de terapie intensivă. Adică, de infectat tot se pot infecta cei cu probleme serioase de sănătate cunoscute deja în istoricul lor medical, doar că nu vor fi așa afectați încât să ajungă la ATI” ne-a declarat medicul Andrei Aron. Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, acesta a declarat că “la această întrebare chiar prefer să nu răspund.”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend