Conecteaza-te cu noi

Anchete

EXCLUSIV Ordin de retragere a Poliției de pe străzi! Au dispărut echipajele fixe (foto)

Publicat

in

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, după decizia Curții Constituționale a României privind neconstituționalitatea amenzilor, oamenii legii au început să dea înapoi și să închidă ochii când vine vorba de aplicarea Ordonanțelor Militare. De altfel, acest lucru este vizibil și în activitatea polițiștilor, numărul de amenzi date de aceștia după decizia CCR fiind în scădere. După scăderea drastică a numărului de amenzi date de polițiști, acum au dispărut și echipajele fixe din intersecții, care până acum vegheau pe timpul nopții. Luni seara, reporterul Bugetul.ro s-a deplasat, în intervalul 21:00-22:00, în mai multe zone din Sectorul 2, care până la decizia CCR erau înțesate de polițiști.

Astfel, ajunși la fața locului, am constatat că echipajele fixe de pe timpul nopții au dispărut din marile intersecții.

Trebuie precizat că în drumul nostru am întâlnit, însă, două-trei mașini de Poliție aflate în patrulare, însă, după cum am subliniat și mai sus, echipajele fixe se pare că au fost scoase din intersecții.

Zonele verificate de Bugetul.ro:

  • zona Mega Mall – Piața Delfinului
  • zona Piața Iancului
  • zona Obor
  • zona Lizeanu
  • zona Ferdinand
  • zona Cimitirul Armenesc (n.r. – unde un polițist a aplicat Legea pumnului la început de aprilie; vezi video mai jos)

Fotografii doveditoare că intersecțiile au rămas fără echipajele fixe

Polițiștii lăsați fără bază legală de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare date de Marcel Vela

Decizia Curții Constituționale a României nu doar că a deschis portița pentru anularea amenzilor date în perioada stării de urgență, ci le-a făcut polițiștilor misiunea imposibilă de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare.

De altfel, în Ordonanța Militară nr. 11, prima dată de Marcel Vela după decizia Curții Constituționale, se precizează vag că persoanele care o încalcă vor fi sancționate disciplinar, contravențional sau penal, în conformitate cu legislația în vigoare.

În condițiile în care, în toate celelalte OM-uri date până ieri, se preciza clar actul normativ și articolul în baza cărora persoana urma să fie sancționată.

„Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare”, se precizează la Art. 4 alin. (2) din Ordonanța Militară nr. 11.

Vezi și

Codul Muncii are parte de modificări! Anumiți români vor avea parte de ajutor financiar

Document. Omul uns în funcție de Ludovic Orban, Angajament cu Securitatea!

Mega-veste! Se va acorda un nou tip de tichete

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Anchete

Ciudatul caz Caracal. Oficial e vie, dar Gheorghe Dincă e acuzat de uciderea sa

Publicat

in

De

În luna mai a început procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat, printre altele, de uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

Bugetul.ro a verificat site-ul Poliției Române și a descoperit că, oficial, oamenii legii încă o caută pe Luiza Melencu, ceea ce înseamnă că IGPR-ul o consideră vie pe fata domiciliată în Radomir.

Melencu Mihaela Luiza încă figurează la rubrica „Persoane dispărute”, pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Poliției Române.

In ziua de 14.04.2019, a plecat de la domiciliu deplasandu-se in mun.Caracal jud.Olt, si nu a mai revenit pana in prezent. Semnalmente: inaltime 160 cm , constitutie atletica, fata ovala, par saten lung, ochi caprui.

La data plecarii susnumita era imbracata in pantaloni tip blugi elastici de culoare albastru, , pulovar de culoare negru, tenesi de culoare albastru”, precizează Poliția Română.

Se cere reluarea anchetei

Paradoxal, toate părțile implicate vor să se reia ancheta. Părinții Alexandrei Măceșanu, familia Luizei Melencu, dar și inculpatul Gheorghe Dincă cer reluarea anchetei.

E un dezastru! Avem trimisă în judecată o persoană pentru o faptă care nu există. Dacă nu dovedești moartea cuiva, cum poți să pedepsești pe cineva? Luiza, legal, nu este decedată”, a declarat, la Realitatea Plus, la începerea procesului, Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Mai mult, și Monica Melencu, mama fetei, susține că fata ei a fost traficată și tot ce mai vrea este aflarea adevărului.

„Nu vreau nimic de la statul român, decât atât, să ne spună adevărul. Să îmi spună unde e Luiza. Nu vreau aberații. Imaginea cu fiica mea înainte de răpire mi-a rămas în minte. Vreau să știu ce s-a întâmplat cu adevărat. Jur că voi lupta pentru a afla adevărul, pentru că Luiza nu merita asta”, a declarat aceasta.

În ceea ce-l privește pe acuzat, Gheorghe Dincă susține că anchetatorii „l-au păcălit” și cere să se reia ancheta.

Vezi și

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

Publicat

in

De

Protestatarii #Rezist pot să se considere trădați de partidul în care aveau atâta încredere. Conform surselor Bugetul.ro, doi foști jandarmi s-au „înrolat” în Uniunea Salvați România.

Potrivit surselor noastre, Vlad Colceriu și Adrian Curcă, doi foști jandarmi, sunt acum membri ai filialei USR Sector 4. Cei doi ar fi susținuți de președintele USR București, Claudiu Năsui.

Mai mult, potrivit acelorași surse, atât Colceriu, cât și Curcă (foto) ar dori să obțină un loc în Parlamentul României, de pe listele USR.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

Pe pagina de socializare, Adrian Curcă și-a arătat susținerea pentru Dan Barna, la alegerile prezidențiale din anul 2019, folosind o imagine în care apare îmbrăcat în uninformă de jandarm.

Adrian Curcă se cunoaște de ani buni cu Claudiu Năsui

Curcă și Colceriu ar fi susținuți chiar de liderul USR București, Claudiu Năsui.

Vezi și EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

De altfel, potrivit informațiilor intrate în posesia noastră, Năsui și Curcă se cunosc de ani buni, de când participau la dezbateri împreună, la „Cafeneau Libertarienilor”.

Vezi și

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend